Salvatori din șapte județe, în competiție la Buzău

16 iunie 2018 | 0 comentarii |

Faza zonală a Concursului de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat 2018 are loc în perioada 18 – 20 iunie, în parcarea Kaufland, din strada Frăsinet.

 

În primele trei zile ale săptămânii viitoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Neron Lupașcu” al județului Buzău organizează faza zonală a ediției 2018 a „Competiţiei de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat”, în cadrul căreia cele mai bune echipe de salvatori din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Buzău, Bucureşti-Ilfov, Brăila, Constanţa, Galaţi, Tulcea și Vrancea se vor întrece să-și dovedească cunoştinţele, abilităţile şi experiența profesională. Pompierii paramedici se vor întrece, astfel, în două probe, respectiv „Descarcerarea din vehicule” şi „Acordarea primului–ajutor calificat”.

Echipajul fiecărui județ este format dintr-o echipă de descarcerare compusă dintr-un comandant de echipaj, servanţi, paramedici și o rezervă conducător autospecială şi paramedic, respectiv, dintr-o echipă de acordare a primului ajutor calificat formată numai din paramedici.

Echipajul care va câștiga primul loc pe podium se va califica în Competiţia Naţională de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, organizată de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit organizatorilor, pe parcursul celor două probe, echipajele vor lucra simultan, evaluatorii punctând echipele participante pentru îndemânare, rapiditate și respectarea tehnicilor și procedurilor specifice.

 

Activitățile vor debuta luni, 18 iunie, cu prezentarea și cazarea loturilor participante, o ședință tehnică la care vor participa șefii echipajelor și totodată va avea loc instruirea evaluatorilor, care provin din alte județe decât cele aflate în concurs. Marți, 19 iunie, festivitatea de deschidere a competiției va avea loc la ora 8.30, după care, în intervalul orar 9.30-16.30, concurenții vor participa la prima etapă a concursului. Ultimele probe de concurs vor avea loc miercuri, 20 iunie, în intervalul orar 8.30-13.30, când echipajele calificate pe primele trei locuri în prima zi a competiției vor participa la două probe cu scenarii mai complexe, în urma cărora va fi desemnat câșigătorul fazei zonale a întrecerii.

Festivitatea de premiere a celor mai bune echipaje va avea loc la ora 14.30, după centralizarea rezultatelor și realizarea clasamentelor, iar câștigătorii competiției își vor asigura astfel calificarea la faza națională a concursului.

Fiind primul eveniment de acest gen organizat la nivelul județului, buzoienii sunt invitați să participe în număr cât mai mare, să se bucure de întrecerea militarilor, să vadă autospecialele și echipamentele folosite la intervenție și să urmărească în mod real intervenţiile structurilor profesioniste de intervenţie ale loturilor participante, atât pentru descarcerare, cât şi pentru acordarea primului ajutor calificat în rezolvarea unor scenarii complexe și inedite”, este mesajul comandantului ISU Buzău, col. Viorel Găvăneanu.

 


Adaugati un comentariu


 

*