Sanatatea buzoienilor, sub protectia industriei verzi a reciclarii

24 mai 2012 | 0 comentarii |

Companiile GreenTech SA, GreenFiber International SA, GreenWEEE International SA si GreenLamp Reciclare SA si-au unit activitatea, sub denumirea GREEN GROUP.  S-a constituit astfel singurul parc integrat de reciclare a deseurilor din Romania, in urma tranzactiei pe care actionarul majoritar, Romcarbon SA, a incheiat-o cu Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si South Eastern Europe Fund (SEEF), administrat de  Global Finance.

Sanatatea buzoienilor si nu numai a lor este protejata astfel prin activitatea celor patru green-uri care recicleaza PET-uri post consum, echipamente electrice si electronice precum si echipamente de iluminat uzate.

In acelasi timp, grupul de firme din industria verde a reciclarii concentrate pe piata industriala buzoiana asigura locuri de munca la peste 1.500 de angajati, in punctele de lucru operationale din Romania, la Buzau, Bucuresti, Ilfov, Iasi, Corabia, Arad si Cluj, precum si din strainatate, in Serbia, Macedonia si Germania.

 

Ambitii europene

 

Valoarea totala a investitiilor incheiate de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, impreuna cu South Eastern Europe Fund, este de 22,7 milioane de euro.  Proiectul reprezinta o majora tranzactie de capital in sectorul reciclarii deseurilor din Romania si va sustine strategia Green Group de a deveni cel mai important parc de reciclare a deseurilor din regiunea Europei de Sud-Est.

Suntem foarte multumiti de increderea aratata de catre noii investitori, sumele finantate reprezentand pentru noi recunoasterea progresului rapid pe care l-am avut inca de la aparitia primei companii verzi dar, mai ales, reprezinta o oportunitate de a demonstra capacitatile de care dispunem.  Acest nou pas ne va ajuta sa finalizam proiectele in curs si sa finantam operatiunile viitoare pentru a puncta importanta a ceea ce inseamna grija, protectie pentru mediu si respectare a regulilor ”, a declarat Marius Costache, Director Executiv in cadrul GreenWEEE International si GreenLamp Reciclare, la conferinta de presa dedicata inaugurarii noului proiect.

 

„Transformam deseurile in resurse”

 

Este noul slogan prin care grupul constituit din cele patru green-uri si-a propus sa realizeze principalul obiectiv de actiune, respectiv, de a deveni un grup compact si capabil sa acopere o larga plaja de servicii din industria reciclarii.

 „Privim aceasta uniune ca o imbunatatire si o dezvoltare a companiilor, ca o abordare integrata a tot ceea ce inseamna colectarea si tratarea unor categorii de deseuri, o buna gestionare a riscului pe care il au deseurile generate de societatea de consum si industrie. Obiectivul nostru este de a dezvolta companiile pentru a deveni un grup compact, capabil sa inchida cercul reciclarii prin sisteme de colectare, tratare, reciclare, ceea ce inseamna de fapt economisirea resurselor naturale de materii prime si energie”, a apreciat  Mihaela Savin, Director Executiv Greenfiber International si Greentech.

Imaginea Green Group va fi reprezentata de un nou brand, al carui slogan defineste natura dinamica si puterea grupului de a transforma deseurile in resurse si care va fi asimilat de fiecare dintre cele patru companii componente.

 

Companiile Green Group

 

GreenTech SA este primul reciclator integrat de PET rezultat post-consum ce si-a inceput activitatea in anul 2002, fiind unul dintre cei mai importanti reciclatori de mase plastice din Sud-Estul Europei.

GreenfiberInternational SA si-a inceput activitatea in anul 2004 si este  primul producator de fibra sintetica poliesterica si banda PET din Romania.

GreenWEEE International SA este cea mai mare unitate de tratare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din Romania si ofera servicii de colectare, tratare si reciclare pentru toate cele 10 categorii de DEEE prevazute in lege, inclusiv baterii si acumulatori portabili.

GreenLampReciclare SA este singurul reciclator din Romania care trateaza echipamentele de iluminat uzate, dispunand totodata de un proces tehnologic avansat de distilare destinat recuperarii mercurului provenit din pudra fluorescenta colectata din lampile fluorescente si lampile cu vapori de mercur si din lampile cu descarcare de intensitate inalta (HID).


Categorii: Comunitate, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*