Sânge și cadouri pentru pacienții Institutului Clinic Fundeni

18 decembrie 2019 | 0 comentarii |

Angajații unității medicale au donat sânge necesar în tratamentul pacienților pe care îi îngrijesc, iar bonurile valorice au fost folosite pentru a cumpăra cadouri care vor ajunge la copiii internați.

 

Laurentiu Cazan

Angajații Institutului Clinic Fundeni (ICF) au început mult mai din timp pregătirile pentru Crăciun, pentru a putea să le facă zilele acestea o surpriză copiilor internați aici. În ultima lună a fost derulată campania „Iubeşte viaţa! Salvează vieţi!”, în cadrul căreia angajații s-au mobilizat și au donat sânge, atât de necesar pacienților tratați în cadrul unități medicale. Astfel, prin gestul lor au fost salvate mai multe vieți, angajații folosindu-se de această campanie și pentru a face o surpriză de Crăciun copiilor internați în cadrul institutului. Cu bonurile valorice primite în urma donării de sânge au achiziționat cadouri care vor fi împărțite micilor pacienți aflați zilele acestea în spital. Au fost realizate astfel peste 100 de pachete care vor dăruite copiilor în preajma Crăciunului

În cursul zilei de ieri, angajații și pacienții au fost colindați de artistul buzoian Laurențiu Cazan împreună cu Elena-Georgiana Baciu, studentă la Medicină în cadrul UMF Carol Davila, și Viorel Pițigoi. Cu această ocazie, Laurențiu Cazan a declarat că „obişnuim să spunem că cea mai frumoasă perioadă a vieţii este copilăria. Sărbătorile de Crăciun ne aduc aminte de copilărie şi ne ajută, de fiecare dată să păstrăm copilărescul din noi. Ne-am întâlnit, aici, pe scena smfiteatrului Institutului Fundeni, cu mici cu mari, pentru a cânta împreună cântece frumoase, colinde minunate, pentru a dărui şi pentru a primi iubire şi bucurie, pentru a nu uita că putem fi frumoşi, buni, dar mai ales…copii”.

 

Foto arhiva

Acțiunile caritabile ale angajaților ICF nu s-au oprit aici, aceștia dorind să aducă bucurie și altor copii. De aceea s-au alăturat altor unități de învățământ superior de prestigiu precum UMF Carol Davila și Universitatea Politehnică, donând 4.000 de cărți în cadrul campaniei „Universiada culturii”. Cărțile donate de ICF vor ajunge la biblioteca din comuna Mihăești, județul Vrancea, fiind destinate în special copiilor. În același timp, donația va contribui la redarea profilului educaţional al uneia dintre cele 3 şcoli din comună, care a fost închisă recent.

Nu în ultimul rând, cu ocazia festivități de ieri a fost marcată și încheierea primului modul al campaniei „Asumă-ţi să fii sănătos! , în care au fost implicați medici din cadrul ICF, care au și calitatea de cadre didactice la UMF Carol Davila. Campania a adus în atenţia a mii de oameni sfaturi avizate pentru prevenirea unor boli grave, din partea specialiștilor de la ICF.

 

Ghe. Tache, A. Tanase, A. Teodorescu

Campaniile de acest gen derulate de ICF vor continua și în perioada următoare, dar și pe parcursul anului viitor, după cum a precizat directorul medical al institutului, dr. Alina Tănase.

Institutul Clinic Fundeni are nevoie de 2-3 ori mai multe produse de sânge decât cele colectate în mod obişnuit. Plecând de la această nevoie acută, de fiecare zi, am demarat campania noastră Iubeşte viaţa! Salvează vieţi! Noi am încercat să dăm exemplul personalului nostru. Vrem ca donarea de sânge să fie un gest de normalitate pentru angajaţii ICF. Campania va continua vom repeta gestul nostru, deschizând o tradiţie. Suntem alături de pacienţii noştri – acesta este mesajul nostru principal”, a declarat aceasta.

Preşedinte Asociaţiei Transplantaţilor din Romania, Gheorghe Tache, s-a declarat un susținător al acestei inițiative, fiind de acord cu necesitatea continuării campaniei. „Campaniile demarate de Institutul Clinic Fundeni trebuie să continue, trebuie multiplicate în unităţile sanitare din toată ţara. Este nevoie ca donarea de sânge să devină un obicei şi sa fie realizată continuu. De asemenea, educaţia pentru sănătate şi campania de donare de carte pentru biblioteca copiilor din Mihăeşti sunt gesturi pentru care îi felicit pe angajaţii Institutului Clinic Fundeni”, a precizat Gheorghe Tache.

 


Adaugati un comentariu


 

*