Sanitas si-a stabilit „tactica de lupta” pe 2014

23 decembrie 2012 | 0 comentarii |

In cadrul celui de-al VII-lea Congres, sindicalistii din sanatate si-au ales noua conducere si au stabilit strategiile de actiune si negociere cu patronatele si Guvernul, pentru urmatorii doi ani.

 

Federatia SANITAS intampina Craciunul si Anul Nou cu o conducere noua. In cadrul lucrarilor Congresului al VII-lea care s-a desfasurat la Sinaia, sindicalistii din sanatate si-au ales noua echipa care sa-i reprezinte la nivel national, in „lupta” cu patronatele si Guvernul pentru drepturile personalului medical. Astfel, in urma voturilor reprezentantilor participanti la Congres, in functia de presedinte a fost ales Leonard Barascu, lui Marius Sepi i s-a atribuit functia de prim-vicepresedinte, Razvan Gae, Iulian Pope si Mircea Ciocan sunt noii vicepresedinti, iar Claudia Petcu este secretar general.

In afara de alegeri, lucrarile Congresului au constituit prilejul ca Federatia sa-si stabileasca strategia de actiune pentru urmatorii doi ani, care vizeaza printre altele, reglementarea salarizarii, printr-un contract-cadru care sa fie integrat in contractele colective de munca ce urmeaza a fi incheiate cu Ministerul Sanatatii, in urmatorii patru ani, mentinerea locurilor de munca si ocuparea tuturor posturilor vacantate prin migratia personalului sanitar in strainatate.

Strategia SANIAS, valabila pana in 2014, se refera la elaborarea unui sistem cadru de salarizare, care sa se regaseasca in prevederile contractelor colective de munca ce urmeaza a fi incheiate intre Ministerul Sanatatii si Federatia SANITAS in perioada 2013-2016, mentinerea locurilor de munca, dar si ocuparea tuturor posturilor vacantate prin migratia fortei de munca. Noua strategie are in vedere, de asemenea, negociere, aplicarea si garantarea clauzelor contractelor colective de munca la toate nivelurile, cresterea numarului de membri si dezvoltarea unui plan de programe educationale in vederea profesionalizarii pe linia calitatii, echitatii, educatiei, informatiei si mai ales a femeilor si tineretului”, a precizat liderul buzoian al SANITAS, Mariana Munteanu.

Tot in cadrul Congresului, sindicalistii au stabilit elaborarea unei strategii prin care sa fie accesate fonduri structurale europene, in vederea derularii unor proiecte ale federatiei, in paralel cu dezvoltarea unui plan de programe educationale pentru profesionalizarea liderilor SANITAS.


Categorii: Organizatii

Adaugati un comentariu


 

*