Se actualizeaza lista de compensate

6 februarie 2017 | 0 comentarii |

Printre principalii beneficiari ai actualizarii care va avea loc in aceasta saptamana se vor numara si pacientii cu afectiuni hepatice in stadiile F2 si F3.

 

Florian Bodog

Florian Bodog

Sub presiunea evenimentelor agitate din cursul zilei de ieri, cand Guvernul s-a intrunit in sedinta extraordinara, pentru a abroga ordonanta care a scos sute de mii de oameni in strada, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si-a facut timp si pentru a raspunde unor intrebari adresate de pacienti, pe pagina sa de socializare. Astfel, Bodog a informat ca au fost suplimentate fondurile alocate noilor medicamente, in contextul in care au fost eliminate comisiile de specialitate, iar in zilele urmatoare, pana la sfarsitul saptamanii in curs, va fi actualizata si lista de medicamente compensate. Conform declaratiilor ministrului, vor fi introduse in premiera medicamente pentru tratamentul pacientilor cu afectiuni hepatice in stadiile F2 si F3, marindu-se astfel aria de adresabilitate. „In aceasta saptamana intra o hotarare de guvern prin care se actualizeaza lista medicamentelor compensate, asa cum a fost promisa in planul de guvernare. In acelasi timp, pe lista afectiunilor de tip hepatita se introduc cele cu F2, F3. Practic, creste adresabilitatea pacientului la medicamentele pentru hepatite. In acelasi timp, eliminandu-se comisiile de specialitate am suplimentat fondurile pentru ca ne asteptam la cresterea prescriptiei in urmatoarele luni pe medicamente oncologice si nu numai”, a declatat Florian Bodog.

 

medicamenteAnterior acestui anunt, in cadrul primei si singurei conferinte de presa la care a participat de cand a fost numit ministru al Sanatatii, Florian Bodog facea precizarea ca toate medicamentele evaluate pana in prezent de Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale vor fi introduse pe lista de compensate. „Toate medicamentele care au fost evaluate de Agentia Nationala a Medicamentului, indiferent cum s-au numit acele medicamente, vor fi introduse pe lista de compensate, iar acesta va fi un proces continuu. Noi am spus ca in primul trimestru introducem medicamente noi, dar acest procedeu va fi repetat ori de cate ori va fi nevoie, ori de cate ori vor fi medicamente care au fost evaluate deja de Agentia Nationala a Medicamentului. Sunt in jur de 16 molecule noi, care sunt deja evaluate, pentru cancer, pentru boli hepatice, boli cardiovasculare” declara la finele lunii trecute Florian Bodog.

 

medic familie ruralTot ieri, ministrul Sanatatii a mai precizat ca sunt avute in vedere si anumite modificari ale contractelor cu medicii de familie, ale centrelor de permanenta, dar si ale contractelor cu spitalele.

La finalul saptamanii trecute, medicii de familie anuntasera ca doresc un nou model de contract-cadru, unul mult mai simplificat decat cel propus de autoritati si in baza caruia s-au facut consultari cu specialistii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

O propunere pentru realizarea noului model de contract-cadru a fost inaintata CNAS, aceasta continand noi prevederi privitoare la luarea in evidenta si monitorizarea pacientilor cu tuberculoza, dar si referitoare la utilizarea Platformei Informatice a Asigurarilor de Sanatate.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*