Se aleg cei mai buni pescari dintre medici și ingineri

24 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Dascălii de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Carol Davila organizează prima ediție a Universiadei Pescarului, la care au fost invitați și colegii de la Universitatea Politehnică din București (UPB).

 

În perspectiva unui an universitar dificil, care va începe peste o săptămână, cadrele universitare de la UMF Carol Davila și UPB își permit, astăzi, un ultim moment de respiro, dându-și întâlnire pe baltă pentru o repriză de pescuit. Inițiativa aparține celor de la UMF Carol Davila care organizează astăzi prima ediție a Universiadei Pescarului, care va avea loc pe iazul Bila 2 din județul Giurgiu.

Despre această inițiativă inedită, rectorul UMF Carol Davila, prof. dr. Viorel Jinga spune că are rolul de a mai reduce din stresul și starea de încordare la care cadrele medicale au fost supuse de la izbucnirea pandemiei încoace, dar și de a-i pregăti pe cei care au și calitatea de cadre didactice pentru un nou an universitar plin de provocări.

În contextul în care pandemia a restrâns drastic activităţile de recreere, condiţionând chiar şi concediile de odihnă şi, ţinând cont de rolul definitoriu pe care îl are medicul în lupta şi cu acest inamic invizibil, consider că este binevenită o astfel de manifestare recreativă, ce vine să descătuşeze cumva starea de încordare cotidiană cu care medicii şi cadrele noastre didactice s-au încărcat pe tot parcursul anului” a declarat acesta.

 

Medicii care predau la UMF Carol Davila i-au invitat să le fie parteneri în această competiție pe inginerii de la UPB, care au răspuns fără ezitare acestei provocări.

Prof. Mihnea Costoiu rectorul UPB, a ținut să mulțumească pentru această invitație apreciind „o astfel de iniţiativă într-un moment în care traversăm cu toţii o etapă extrem de dificilă, în care pandemia a schimbat radical opţiunile şi stilul de viaţă al fiecăruia dintre noi, în care majoritatea activităţilor s-au translatat în mediul virtual, iar socializarea, de care oamenii au atât de multă nevoie, pare că devine treptat o parte a trecutului. O astfel de competiţie sportivă, cu rol recreativ, desfăşurată în aer liber şi care păstrează rigorile măsurilor de protecţie, demonstrează, prin numărul mare al participanţilor înscrişi, o nevoie accentuată de comunicare şi totodată de detensionare. Sper ca tensionată să rămână doar guta undiţelor, iar marea captură să ia chipul relaxării şi al bunei dispoziţii”.

 

Astfel, 52 de cadre didactice de la cele două universități sunt deja pe baltă de la primele ore ale dimineții, visând la marea captură, dar și la premiile puse la bătaie. Valoarea totală a acestora este de 3.000 de lei și constă în echipamente de pescuit, iar concurenții vor pleca acasă doar cu premiile, fiind vorba de o competiție tip catch & release, în care peștii prinși sunt eliberați.

Deși aflat la prima ediție, evenimentul s-a bucurat de un interes neașteptat de mare din partea cadrelor didactice ale ambelor universități, numărul celor ce şi-au manifestat dorinţa de a participa la această competiţie depășind cu mult cifra stabilită prin regulament. În aceste condiții, organizatorii s-au văzut nevoiți să anunțe că ediție viitoare va fi una mult mai extinsă pentru a se putea bucura de ea cât mai mulți pescari.

Un astfel de mijloc de relaxare este binevenit, în special în ceea ce îi privește pe medici, în condițiile în care, de la debutul pandemiei, tot mai multe cadre medicale apelează la sprijinul colegilor psihologi sau psihiatri, pe fondul stresului acumulat la locul de muncă.

 


Adaugati un comentariu


 

*