Se cauta solutii pentru eradicarea bolilor transmisibile

14 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Romania a participat astazi, la deschiderea celei de-a 65-a sesiuni a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii Europa.

 

vaccin52 de state participa, zilele acestea, la cea de-a 65-a sesiune a Comitetului Regional al Organizatiei Mondiale(OMS) Europa. Deschiderea evenimentului a avut loc in prezenta presedintelui Lituaniei, Dalia Grybauskaite si al directorului general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Margaret Chan, potrivit unui comunicat de presa remis de Ministerul Sanatatii, redactiei Sanatatea Buzoiana.

Delegatia Romaniei este condusa de Razvan Vulcanescu, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii si prof.dr. Alexandru Rafila, membru in Comitetul Permanent al Biroului Regional OMS Europa.

 „In contextul actual, s-a subliniat sustinerea masurilor pentru asigurarea unei acoperiri vaccinale care sa duca la eliminarea bolilor transmisibile prevenibile din regiunea europeana si implementarea unui program agreat de catre statele membre si care sa se aplice de catre acestea privind procedurile in domeniul sanatatii publice pentru situatia refugiatilor si a migrantilor”,  a declarat Razvan Vulcanescu.

 

Dr. Alexandru Rafila

Dr. Alexandru Rafila

Evenimentul readuce in prim-plan necesitatea unei acoperiri vaccinale capabila sa duca la eradicarea bolilor transmisibile prevenibile, astfel incat sa se elimine riscurile la care regiunea europeana a fost expusa anul acesta.

Se doreste ca statele membre sa poata sa aplice politici de sanatate care sa asigure accesul la vaccinare astfel incat sa fie evitate situatii ca cele aparute in cursul acestui an in regiunea europeana, cand s-au inregistrat decese la copii datorate rujeolei, difteriei, tetanosului sau complicatii grave datorate poliomielitei”, a subliniat prof.dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si unul dintre cei 4 membri ai Comitetului Permanent al OMS Europa.

Potrivit profesorului Rafila, Romania a facut progrese remarcabile in reducerea incidentei tuberculozei si in tratarea acestei afectiuni, dar cu toate acestea, tara noastra continua sa ocupe un loc „fruntas” in Europa la incidenta tuberculozei, la noi  fiind depistate anual un sfert din toate cazurile din Uniunea Europeana si Spatiul Economic European.

In zilele urmatoare, profesorul Rafila va prezenta Declaratia statelor membre in domeniul controlului tuberculozei si a preocuparii pentru limitarea extinderii TB multidrog rezistente.

 


Adaugati un comentariu


 

*