Se schimbă calendarul de plată a pensiilor

25 iunie 2018 | 0 comentarii |

Pensiile vor fi primite în prima jumătate a lunii, iar talonul mov va putea fi ridicat de la oficiile poștale de care aparțin pensionarii, în următoarele două zile lucrătoare după ultima zi de plată.   

 

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) anunță că, incepând cu 1 iulie 2018, calendarul de plată a pensiilor plătite prin intermediul caslor de pensii teritoriale, se modifică.

Astfel, potrivit unui comunicat remis de CNPP, pensionarii care primesc pensiile prin intermediul CN Posta Romana SA, sunt informați că începând cu luna iulie 2018,  plățile curente se vor face în perioada 1 – 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor, iar documentul de plată se poate ridica de la ghișeele poștale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective .

Plățile restante se achită la domiciliul beneficiarilor în perioada 11 – 15 ale lunii în curs, iar pensionarii avizați (cei care nu sunt găsiți la domiciliu) își vor putea ridica drepturile bănești și documentul de plată de la ghișeele postale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

 

Ionut Constantin

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei de Pensii Județene Buzău, Ionuț Constantin, măsura a fost luată pentru a veni în sprijinul beneficiarilor de pensii publice, astfel încât și pensionarii care erau programați în ultimele zile ale lunii să-și poată primi, acum, banii la timp.

Folosim acest context pentru a preciza că, în cazul persoanelor ale căror drepturi se achită prin conturi curente sau conturi de card, calendarul de plată este cel de până în prezent. Astfel, plata se face, începand din data de 14 sau din prima zi lucrătoare care urmează datei de 14 a lunii, dacă aceasta zi este nelucrătoare. Documentul de informare (talonul mov) se transmite între 1 – 15 ale lunii – la domiciliul beneficiarilor. Pentru pensionarii avizati la domiciliu, documentul de informare se poate ridica de la ghișeele poștale în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective”, se menționează în comunicatul CNPP.

 


Adaugati un comentariu


 

*