Sefia Directiei de Asistenta Sociala a Primariei Buzau, o miza mare…

29 mai 2017 | 0 comentarii |

Niciunul dintre candidatii prezenti la examenul de la sfarsitul saptamanii trecute nu a reusit sa obtina punctajul minim de pormovare la proba scrisa, asa ca se va relua concursul, probabil, dupa comasareacelor patru institutii de ocrotire din subordinea DAS.

 

examen - concursConcursul desfasurat vineri, 29 mai, la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), pentru ocuparea functiei de director al Directiei de Asistenta Sociala (DAS) a Primariei Buzau s-a dovedit din nou, o miza prea mare pentru candidatii inscrisi la concurs. Initial si-au asumat curajul intrarii in cursa Gabriela Antonescu (actuala sefa a Serviciul ui Asistenta si Protectie Sociala Familie si Copil din cadrul Directiei de Asistenta Sociala a Municipiului Buzau ), Mariana Cazacu (contabil-sef al Complexului pentru Ingrijirea Persoanelor Varstnice „Alexandru Margiloman”, considerata o persoana cu experienta in asistenta sociala) si Daniel Lambru (director al Centrului de urgenta de zi si de noapte al Primariei Buzau, consilier local si presedinte al Tineretului social-democrat pe Municipiu). Dosarul lui Lambru a fost respins pentru ca „din documentele depuse la dosar nu rezulta vechimea de minimum 3 ani in specialitatea studiilor economice necesare exercitarii functiei publice”, asa ca la concursul propriu-zis s-au prezentat doar cele doua doamne.

Dupa ce au trecut cu bine de proba suplimentara de evaluare a competentelor digitale, niciuna dintre candidate nu a reusit sa obtina, la proba scrisa, cele 70 de puncte necesare pentru a putea sustine si proba interviului. Potrivit datelor publicate pe site-ul ANFP, Gabriela Antonescu a obtinut 65,3 puncte, iar Mariana Cazacu a fost notata cu 61,3 puncte. Desi s-au situat in apropierea pragului de promovare, se pare ca niciuna dintre candidate nu a formulat contestatie, asa ca postul va fi scos din nou la concurs.

 

Sedinta CLM Buzau

Sedinta CLM Buzau

Suspiciunile potrivit carora conducerea Primariei nu doreste, deocamdata, ocuparea aceastei functii, s-ar putea dovedi verosimile, daca tinem cont ca, potrivit unei Hotarari a Consiliului Local Municipal, adoptat saptamana trecuta, incepand cu 1 iulie, cele patru institutii de asistenta sociale aflate in subordinea Primariei vor fi comasate si isi vor pierde personalitatea juridica. Este vorba despre Centrul de urgenta de zi si de noapte pentru Persoanele adulte fara Adapost – condus acum de consilierul municipal Daniel Lambru, Cantina de Ajutor Social – al carei director este Doru Craciun, Complexul de Servicii pentru Persoane Varstnice „Alexandru Marghiloman”- al carui director este, inca de la infiintare, psihologul Maria Ionita si Centrul de Reabilitare si Recuperare pentru copii „Speranta” – coordonat de Eduard Nicolescu.

Directia de Asistenta Sociala va prelua patrimoniul si personalul celor patru institutii de ocrotie, noua structura va avea o conducere unica, iar actualele functii de director se vor transforma in functii de sef serviciu. In acest context, miza concursului pentru ocuparea postului de director al Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Buzau este mare. Postul poate fi ocupat doar de un functionar public, prin concurs, organizat de Agentia Natio­nala a Functionarilor Publici. In condirtiile date, mai mult ca sigur, noul concurs va fi organizat dupa realizarea noii structuri, al carei conducator va avea de gestio­nat un buget de peste 18,65 milioane lei (aprox.4,1 milioa­ne de euro), la care se adauga cheltuielile de personal…

 

functionariReamintim cititorilor nostri ca in februarie a mai fost organizat un concurs pentru ocuparea acestei functii, dar nici atunci nu a reusit nimeni sa convinga comisia de examen ca are capacitatea si priceperea necesara asumarii unei astfel de raspunderi.

La concursul anterior s-au inscris 9 candidati, respectiv, Jeni-Gabriela Lautaru, Gabriela Leonte, Daniel Lambru si Doru-Catalin Coroian – ale caror dosare au fost respinse din cauza ca acestia nu au putut face dovada ca indeplinesc conditia de vechime in specialitate prevazuta de Art. 57, al.(6), lit. (b) din Legea 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Au fost adimis in concurs Gabriela Antonescu, Gabriela Ionescu, Mariana Cazacu, Cosmin-Bogdan Gheorghe si Emilia Marin. La concurs, unul dintre candidati nu s-a mai prezentat, iar ceilalti patru ramasi in cursa nu au reusit sa obtina punctajul care sa le confere dreptul de a ocupa acest post.

Functia de director al DAS Buzau a devenit vacanta in primavara anului trecut, dupa cepensionarea Alexandrinei Docuz, cea care a ocupat aceasta functie o perioada indelungata.

Directia de Asistenta Sociala are rolul de a identifica si de a solutiona, la nivelul municipiului Buzau, problemele de asistenta sociala din domeniul protectiei copilului si familiei, persoanelor singure, persoanelor varstnice, persoanelor cu handicap, precum si a altor categorii de persoane aflate in nevoie sau in situatii de marginalizare si excludere sociala.

 

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*