Sefia Sectiei OG I Maternitate, scoasa la concurs de Spitalul Judetean Buzau

20 februarie 2015 | 3 comentarii |

Unitatea medicala vrea sa organizeze, in perioada urmatoare, concurs pentru toate posturilor de sefi de sectii care acum sunt ocupate cu delegatie.  

 

Laurentiu Gavrila, presedinte CA-SJUBZ

Laurentiu Gavrila, presedinte CA-SJUBZ

In asteptarea scoaterii la concurs a postului de manager si de director medical, Spitalul Judetean de Urgenta Buzau (SJUBZ) a inceput organizarea concursurilor pentru sefia sectiilor. Primul astfel de post scos la concurs este cel de sef Sectie Obstetrica-Ginecologie I, de la Maternitatea Buzau, detinut cu delegatie de dr. Mircea Suteu, dupa decesul dr. Musat Dobos, care se numara printre putinii sefi de sectii care au ocupat aceste functii prin concurs sustinut la Ministerul Sanatatii si care, din acest motiv, nu au avut niciodata de-a face cu preferintele politice sau de alta natura existente de-a lungul timpului.

Potrivit presedintelui Consiliului de Administratie al unitatii medicale, este vorba despre „dorinta de a avea o conducere legitima la toate nivelurile in spitalul judetean, iar scoaterea la concurs a postului de la Maternitatea Buzau este doar primul pas facut in acest sens. Vor urma, in perioada urmatoare, concursuri pentru toate posturile de sef de sectie ocupate cu delegatie la ora actuala, astfel incat toata lumea sa stie ca exista in fiecare sectie un sef de care trebuie sa tina seama, iar pe de alta parte, pentru ca fiecare sectie sa poata fi manageriata cu responsabilitate”, a declarat pentru SanatateaBuzoiana.ro, Laurentiu Gavrila, presedintele CA al SJUBZ.

 

Dr. Mircea Suteu

Dr. Mircea Suteu

Concursul va avea loc sub coordonarea echipei manageriale a Spitalului Judetean, cu sprijinul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Buzau si a Colegiului Judetean al Medicilor.

Cei care doresc sa se inscrie la concurs isi pot depune dosarele la Serviciul de Resurse Umane al unitatii medicale, pana la data de 02.03.2015 orele 13,00.

Indiferent daca va avea sau nu contracandidati, actualul sef de sectie cu delegatie, dr. Mircea Suteu, care a confirmat pentru SanatateaBuzoiana.ro ca se va inscrie la concurs, are cele mai mari sanse sa devina „sef cu acte in regula”, avand in vedere experienta profesionala si manageriala pe care deja le detine.

 

Dr. M. Suteu impreuna cu dr. M. Halanga

Dr. M. Halanga impreuna cu dr. M. Suteu

Dr. Mircea Suteu este unul dintre cei mai vechi si mai apreciati medici obstetricieni din Maternitatea Buzau, el lucrand in aceasta sectie de 32 de ani. A debutat profesional in Spitalul Judetean Buzau, unde si-a facut stagiatura pe sectiile Chirurgie Generala si Chirurgie Plastica, dupa care si-a sustinut si a luat examenul de specialist in domeniul obstetrica-ginecologie. In cei 32 de ani de activitate a participat la numeroase congrese si manifestari stiintifice de profil, a colaborat sau a sustinut individual diferite lucrari stiintifice si studii.

De asemenea, in mandatele tuturor sefilor de sectie din ultimii 30 de ani, dr. Suteu a fost cel care le-a tinut locul in perioadele de concediu, astfel ca are deja o bogata experienta manageriala.

Exigent profesional dar deloc conflictual, el a reusit, fie ca sef de sectie, fie ca si coleg, sa medieze si sa aplaneze intotdeauna conflictele, chiar daca uneori a avut de pierdut din aceasta cauza. Poate tocmai de aceea se bucura de respect din partea colegilor si al zecilor de mii de paciente pe care fie le-a ajutat sa aduca pe lume copii, fie sa scape de boli grave ale aparatului genital.

 

In noua Maternitate

In noua Maternitate

Potrivit anuntului postat pe site-ul oficial al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, concursul pentru ocuparea functiei de sef sectie OG I din cadrul Maternitatii Buzau va avea loc in data de 23 martie 2015, in conformitate cu Ord. M.S.P.nr. 1406/2006. „Concursul se va organiza cu respectarea prevederilor Ordinului MSP nr. 1406/2006 coroborat cu prevederile art. 184 din Legea 95/2006  cu modificarile si completarile ulterioare si va consta in interviu -sustinerea proiectului de management, proba scrisa si proba clinica sau practica”, se mentioneaza in anunt.

La concurs pot participa medici cu o vechime de cel putin 5 ani in specialitate, specialitate pe care o practica in mod curent si in care sunt confirmati prin Ordin al ministrului Sanatatii Publice (vechimea in specialitate decurge de la data confirmarii ca medic specialist).

Persoanele sanctionate in ultimii 5 ani de catre unitatile la care au fost angajate sau de catre Colegiul Medicilor din Romania, precum si cele carora le-a incetat contractul de administratie in conditiile stabilite de Ordinul M.S.P.nr. 1406/2006 nu pot participa la concurs”, se mentioneaza in anuntul pentru concurs.

Candidatii trebuie, de asemenea, sa aiba atestat in managementul serviciilor de sanatate sau pot depune o declaratie pe propria raspundere ca il vor obtine in maximum un an de la numirea in functie, in caz contrar, concursul fiind anulat.

 

In Blocul Operator

Dr. Suteu in Blocul Operator

Fiecarei probe de concurs i se pot acorda maximum 100 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 50 de puncte. La punctajele obtinute in urma promovarii probelor prevazute mai sus se va adauga un punctaj rezultat din analiza si evaluarea activitatii profesionale si stiintifice, pe baza documentelor depuse de candidati la dosar, conform prevederilor anexei la Ord. MS. nr 1406/2006.

Fiecare proba este eliminatorie, candidatii care nu obtin punctajul minim de promovare la una din probe fiind declarati respinsi si neputand participa la proba urmatoare.

Dupa desfasurarea tuturor probelor de concurs, candidatii care au obtinut minimum 200 de puncte cumulate vor fi declarati promovati, iar in cazul in care vor fi mai multi candidati, va castiga cel care are cel mai mare punctaj.

Relatii suplimentare se pot obtine de la Serv. Resurse Umane -Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, Telefon: 0238/720689, int.207.

 

*Bibliografia necesara sustinerii examenului poate fi consultata si descarcata de pe site-ul SJU Buzau sau de AICI

 

*Tema-cadru pentru realizarea Proiectului de management, AICI

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale

Comentarii (3)

 1. Marcela Ciobanu Sarbusca spune:

  Nu incape indoiala ca va fi cel mai mare si bun sef din acest spital. Il cunosc din1980, si nu am cunoscut altul mai presus de el.
  Succes DOCTORE! Marcela Tatu- Barcelona

 2. Daniela Mariana Cirstian spune:

  D-nul doctor Suteu este cu siguranta cel care merita nu numai sefia sectiei, merita toate aprecierile mele, este cel mai bun si omenos doctor! Cinste pentru astfel de medici si viata lunga!

  • Carmen Catalina Neda spune:

   Subscriu celor spuse de tine Daniela Mariana Cîrstian!!! Intr-adevar, dr Suteu este unul din cei care fac cinste acestei meserii,am tot respectul pentru dumnealui si-i doresc mult succes si sa o tina tot asa!!!

Adaugati un comentariu


 

*