Seful UPU, in CA-ul Spitalului Judetean Buzau

30 iulie 2016 | 0 comentarii |

Dr. Adrian Zoican si ec. Eliza Panait vor reprezenta Consiliul Judetean in Consiliul de Administratie al celei mai mari unitati medicale din judet ca titulari, iar Petre Burada va face parte din CA-ul Casei de Asigurari de Sanatate.

 

Dr. Adrian Zoican - CJ Buzau

Dr. Adrian Zoican – CJ Buzau

Consiliul Judetean Buzau (CJ) a aprobat noul Consiliu de Administratie (CA) al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau, in sedinta ordinara din luna iulie, cu unanimitate de voturi. Dintre cei trei medici care sunt consilieri in CJ in aceasta legislatura, dr. Adrian Zoican (PNL) a fost propus si aprobat ca membru cu drepturi depline in Consiliul de Administratie al SJU, alaturi de economista Eliza Panait (PSD), iar ca membri supleanti au fost desemnati dr. Karmencita Pricop (PSD) si Ion Nicolae (PNL).

In calitatea de membru al CA al unitatii medicale in cadrul careia profeseaza si este sef al Sectiei UPU, dr. Zoican a declarat pentru SanatateaBuzoiana.ro ca este „onorat de increderea acordata de colegii consilieri” si spera sa aiba „o colaborare foarte buna, atat cu membrii Consiliului de Administratie, cat si cu conducerea Spitalului Judetean, pentru ca interesul nostru, al tuturor, cred ca este unul comun. Sper sa pot contribui astfel la bunul mers al activitatii unitatii medicale si prin votul pe care il voi exprima in calitatea de membru al CA sa pot contribui la imbunatatirea conditiilor de lucru pentru personalul medical si de acces la servicii medicale pentru pacienti”. Intamplator, participarea la aceasta sedinta i-a adus doctorului Zoican si cateva zile de concediu medical, pentru ca in momentul in care a coborat din taxiul cu care a venit la Consiliul Judetean, a alunecat si s-a ales cu o entorsa la picorul stang.

 

Dr. Karmencita Pricop si Eliza Panait

Karmencita Pricop si Eliza Panait

Din noul Consiliu de Administratie al SJU Buzau fac parte, in mare parte, membrii din mandatul anterior. Astfel, noul CA al SJU Buzau este format din: Eliza-Mariana Panait si dr. Adrian Zoican – reprezentantii CJ; dr. Venera Acsinte si dr. Celine Toader – reprezentantii MS in teritoriu (DSP), jr. Mihai Laurentiu Gavrila – reprezentantul presedintelui CJ. Au calitatea de membri supleanti dr. Karmencita Pricop si Ion Nicolae – reprezentanti CJ, Eduart Bolchi si Cocuta Circiu – reprezentanti DSP, Marius Lungu – reprezenatnt al presedintelui CJ.

 Membri cu statut de invitat sunt dr. Ion Japie – presedinte Colegiul Medicilor si as. Elena Comanescu – presedinte OAMGMAMR, iar cu calitatea de supleanti au fost desemnati dr. George Vulpe – vicepresedinte Colegiul Medicilor si Simona Penghea – OAMGMAMR.

La prima sedinta se va alege si noul presedinte care, mai mult ca sigur, va ramane jr. Laurentiu Gavrila – secretarul judetului, reprezentantul presedintelui Consiliului Judetean in acest for de conducere administrativa a celui mai mare spital din judet.

 

Petre Burada, membru CJ in CA-ul CJAS Buzau

Petre Burada, membru CJ in CA-ul CJAS Buzau

In aceeasi sedinta ordinara a fost inlocuit si reprezentantul Consiliului Judetean in Consiliul de Administratie al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate. Ca urmare a solicitarii lui Adrian Ghiveciu (PSRo) de a nu mai face parte din acest for administrativ, in locul sau a fost numit Petre Burada (PSD). Astfel, daca in urma insistentelor primarului Constantin Toma, Burada a acceptat sa plece de la conducerea Urbis Serv, partidul i-a oferit, probabil in compensatie, acest loc in CA-ul CJAS. Cel putin temporar, pana la expirarea mandatului in curs.

Deliberativul judetean a aprobat, in aceeasi sedinta, si reprezentantul Consiliului Judetean (in calitate de actionar minoritar) in Adunarea Generala a Companiei de Apa. Secretarul judetului, Laurentiu Gavrila, a fost astfel desemnat sa reprezinte interesele CJ, prin votul expres pe care il va primi din partea Consiliului Judetean, in deciziile companiei privind modificarea obiectului principal de activitate, reducerea sau majorarea capitalului social, schimbarea formei juridice, fuziunea, divizarea sau dizolvarea companiei, politica tarifara sau contractare imprumuturi.  De asemenea, semestrial, reprezentantul desemnat al judetului in AG a Companiei de Apa, va prezenta informari in plenul autoritatii publice.

 

Constituire Consiliu Judetean BuzauO alta Hotarare aprobata in sedinta CJ a fost inlocuirea reprezentantului Inspectoratului Scolar Judetean in Comisia pentru Protectia Copilului. Ca urmare a ocuparii, prin concurs, a functiei de inspector general, de catre Florina Stoian, aceasta o va inlocui in acesta comisie pe Nela Wamsiedel, care a ocupat cu delegatie functia de inspector general, iar in aceasta calitate a facut parte si din Comisia pentru Protectia Copilului. Aceasta comisie este, potrivit legii, formata din 7 membri, respectiv, presedinte – secretarul judetului, vicepresedinte – directorul general al DGASPC, un medic specialist pediatru (desemnat de DSP), un psihopedagog (desemnat de ISJ), un reprezentant al IPJ, un reprezentant al Directiei pentru Dialog, Familie si Solidaritate Sociala si un reprezentant al organismelor private acreditate.

 


Adaugati un comentariu


 

*