Senatul UMF Carol Davila a respins propunerea de preluare a Institutului Cantacuzino

Principalul motiv a fost faptul ca unitatea de invatamant medical nu dispune de resursele financiare si nici de personalul necesar administrarii institutului.

 

umf_davila_senatAstazi s-a consumat un nou episod din epopeea salvarii Institutului Cantacuzino de la faliment, insa, din pacate lucrurile nu par sa se indrepte intr-o directie buna. Mai concret, intentia ministrului Educatiei, Sorin Eugen Campeanu de a pasa responsabilitatea administrarii institutului catre UMF Carol Davila, a fost sortita esecului, intrucat in cursul zilei de azi, Senatul universitatii de medicina din Bucuresti s-a intrunit si a respins cu eleganta aceasta propunere venita din partea sefului invatamantului.

Propunerea a fost luata in discutie si analizata in cadrul unei sdinte a Senatului universitatii, iar concluzia finala a fost aceea ca UMF Carol Davila nu poate administra un institut de o asemena importanta, intrucat nu dispune nici de fondurile necesare nici de personal suficient pentru a putea scoate din criza institutia.

 

salvati cantacuzinoPrin urmare, reprezentantii universitatii bucurestene au transmis raspunsul negativ catre ministrul Educatiei, insotit de un mesaj prin care acestia isi manifesta disponibilitatea de a se implica activ in salvarea Institutului, dar si de un nou apel facut catre guvernanti de a gasi cat mai rapid o solutie pentru aducerea acestuia pe linia de plutire.

Din pacate, este din  ce in ce mai evident ca Institutul Cantacuzino devine o adevarata piatra de moara agatata de gatul celor care ar trebui sa il salveze, responsabilitatea fiind pasata de la Ministerul Sanatatii la cel al Educatiei, apoi de la Educatie incercandu-se plasarea sa in curtea” UMF Carol Davila, care a respins propunerea lasand in continuare responsabilitatea pe umerii ministrului Sorin Eugen Campeanu, ca intr-un adevarat lant al slabiciunilor.

 


Adaugati un comentariu


 

*