Sindicatul Medicilor din Romania a devenit membru cu drepturi depline al Federatiei Europene a Medicilor Salariati

17 mai 2014 | 0 comentarii |
Dr. Victor Esanu

Dr. Victor Esanu

Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania (CFSMR) anunta ca a fost acceptata ca membru cu drepturi depline in componenta Federatiei Europene a Medicilor Salariati (FEMS), in urma unui vot al tuturor organizatiilor sindicale, reprezentante a 16 tari Europene, anunta boardul sindicatului reprezentativ al medicilor din Romania, printr-un comunicat de presa.

Decizia a fost luata cu ocazia Adunarii Generale a FEMS, eveniment care a avut loc in perioada 8-10 mai 2014, la Nova Gorica – Slovenia.

In conformitate cu prevederile FEMS (federatie sindicala a medicilor europeni cu peste 50 de ani de activitate), CFSMR a fost admisa din 2012 pina in 2014 cu statut de observator, in acest an fiind admisa cererea federatiei noastre de a deveni membru cu drepturi depline. Acest fapt va permite discutarea problemelor sistemului sanitar romanesc in contextul legislatiei Europene in vigoare, informarea forurilor Europene legislative si administrative in legatura cu realitatile sistemului sanitar romanesc, armonizarea legislatiei autohtone cu prevederile legislatiei comunitare, precum si depunerea unor memorii la Comisia Europeana (Bruxelles), la Parlamentul European (Strasbourg) si la Curtea Europeana de Justitie (Luxemburg)”, precizeaza presedintele CFSMR, dr. Victor Esanu.

 

medici-reteta electronicaAdunarea Generala a FEMS a hotarat sa propuna ziua de 15 mai ca zi a medicilor europeni, recomandand ca aceasta data sa fie marcata in fiecare an in toata Europa (inclusiv in Romania) cu manifestari de informare a opiniei publice referitor la problemele sistemelor sanitare din UE, se mentioneaza in acelasi comunicat de presa.

Anul acesta, pe 15 mai a fost marcata Ziua de Protest a Medicilor Europeni, iar Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania impreuna cu Colegiul Medicilor din Romania au decis ca medicii romani sa poarte banderole tricolore. Ei au vrut astfel sa atraga atentia Guvernului asupra modului in care sunt alocati si cheltuiti banii sistemului de sanatate astfel incat sa se asigure accesul la servicii medicale de calitate pentru romani la fel ca pentru toti cetatenii Europei, sa stopeze coruptia si represiunile asupra medicilor si sa asigure conditii de munca europene si salarii decente.


Adaugati un comentariu


 

*