SJU Buzău se pregătește de sezonul rece în condiții de pandemie

28 octombrie 2020 | 0 comentarii |

La nivelul unității medicale au fost demarate o serie de lucrări de amenajare pentru a se asigura confortul pacienților și aparținătorilor care vor ajunge la spital în perioada următoare.

 

Pandemia de Covid-19 a determinat o serie de schimbări la nivelul unităților medicale, în curțile cărora au părut din luna martie corturi de triaj, containere modulare transformate în saloane și chiar unități mobile de Terapie Intensivă, acolo unde capacitatea secțiilor ATI este depășită pe fondul numărului mare de pacienți. Nici Spitalul Județean de Urgență Buzău (SJU) nu a fost ocolit de aceste schimbări, corturile și containerele modulare regăsindu-se și în cutea unității medicale.

Din păcate, situația epidemiologică se menține în continuare la cote îngrijorătoare, iar în următoarele luni se prefigurează chiar o agravare a acestei situații, coroborată cu răcirea accentuată a vremii. În condițiile în care sezonul rece deja dă primele semne, conducerea SJU Buzău a decis să demareze o serie de lucrări pentru a adapta noii situații condițiile oferite pacienților și aparținătorilor care vor ajunge în perioada următoare la spital.

 

SJU Buzău se numără astfel printre primele unități sanitare din țară la nivelul cărora s-a început să se ia astfel de măsuri, iar rezultatele deja se pot vedea în curtea spitalului. Astfel, pentru că triajul pacienților nu mai poate fi asigurat în incinta spitalului, din motive de siguranță sanitară, iar aceștia nu pot fi lăsați nici să aștepte în frig, în zona de triaj de la intrare a fost construit un spațiu acoperit, care le oferă acestora adăpost în perioada sezonului rece.

O măsură similară a fost luată și în sprijinul pacienților și aparținătorilor care așteaptă să intre la consultații în cabinetele din Ambulatoriul de specialitate. Tot din motive de siguranță sanitară, aceștia sunt nevoiți să aștepte în afara clădiri ambulatoriului, iar dacă pe timp de vară aceasta nu era o problemă, situația se schimbă odată cu instalarea sezonului rece. În acest sens, pentru pacienții și aparținătorii care se adresează cabinetelor din Ambulatoriu au fost amenajate două corturi în care aceștia pot aștepta până când sunt chemați la consultație.

 

Nu în ultimul rând, unitatea medicală se pregătește și pentru creșterea numărului de pacienți suspecți de Covid-19. Până astăzi, în curtea spitalului erau 4 containere modulare destinate acestor pacienți, care sunt ținuți aici în condiții de izolare, până la aflarea rezultatului testului RT-PCR, după care, în funcție de acest rezultat, sunt direcționați către secțiile spitalului sau în carantină/izolare la domiciu, pentru a fi monitorizați de medicii de familie.

Astăzi au mai ajuns la SJU Buzău alte două containere cu aceeași destinație, iar în zilele următoare vor mai sosi încă 4, astfel că numărul total al acestora va ajunge la 10.

Pentru ca pacienții să fie protejați de frig, aceste containere sunt dotate cu aparate de aer condiționat care pot fi folosite și pentru încălzire, și dispun de grupuri sanitare proprii, astfel încât pacienți să beneficieze de confortul minim necesar.

 


Adaugati un comentariu


 

*