Societatea Română de Epidemiologie are un nou președinte

13 noiembrie 2018 | 0 comentarii |

La finele săptămânii trecute, membrii organizației au desemnat o nouă echipă de conducere, al cărei mandat va fi valabil până în 2022.

 

Prof. Dr. Doina Azoicai

În acest weekend a avut loc, la Sibiu, Adunarea Generala a Societății Române de Epidemiologie. Evenimentul a avut ca principal punct pe ordinea de zi organizarea de alegeri pentru desemnarea unei noi echipe de conducere, în condițiile în care mandatul precedentei echipe ajunsese la final.

Astfel, participanții la adunarea generală au ales-o pe prof. dr. Doina Azoicăi pentru funcția de președinte al societății pentru următorii patru ani, totodată fiind desemnată și componența viitoarei echipe de conducere a organizației.

Noul președinte este medic primar epidemiolog și profesor în cadrul UMF Iași, iar în mandatul de patru ani la conducerea Societății Române de Epidemiologie va fi secondată de vicepreședinții  dr. Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Graţiana Chicin, de la Institutul Regional de Sănătate Publică Timişoara, conf.dr. Daniela Piţigoi, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila Bucureşti şi conf.dr. Emilian Popovici, de la Universitatea de Medicina şi Farmacie V. Babeş Timişoara, de asemenea, aleși în funcție în cadrul aceleiași adunări generale.

 

În primul său discurs în noua calitate de președinte al societății, prof. dr. Doina Azoicăi a declarat că, printre obiectivele sale în noul mandat se numără susţinerea intereselor profesionale ale membrilor organizației, promovarea specialității de epidemiologie, implementarea și îmbunătățirea politicilor de sănătate publică, cu accent în mod deosebit pe prevenţie.

„Societatea Română de Epidemiologie se va implica în îmbunătăţirea periodică a curriculei de pregătire a medicilor rezidenţi, prin antrenarea şi participarea directă a acestora pentru optimizarea aspectelor de conţinut şi metodelor pedagogice, astfel încât programul să reprezinte un real caracter formator, pentru dobândirea competenţelor şi abilităţilor necesare practicării profesiei”, a mai declarat noul președinte, în cadrul adunării generale de la Sibiu.

Prof.dr. Doina Azoicăi are în prezent și calitatea de președinte al Comisiei de Epidemologie din cadrul Ministerului Sănătății.

 

În urmă cu trei ani, pe vremea în care deținea funcția de prorector al UMF Iași și decan al Facultății de Medicină, Doina Azoicăi a fost trimisă în judecată sub acuzațiile de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual între-un dosar instrumentat de DNA, supranumit de presă „Tava și ceainicul”. Anchetatorii susțineau în rechizitoriu că fostul decan, împreună cu prodecanul Ionela Lăcrămioara Șerban, ar fi primit mită o tavă și un ceainic în valoare de 900 de lei, de la tatăl unui student marocan, pentru a-l înscrie pe fiul acestuia în anul II la Facultatea de Medicină, deși nu îndeplinea condițiile necesare.

În vara acestui an însă, judecători Curții de Apel Iași au declarat-o nevinovată pe prof. dr. Doina Azoicăi, decizând printr-o hotărâre definitivă achitarea acesteia, precum și a celorlalte persoane trimise în judecată în dosarul respectiv. Între timp, aceasta își dăduse demisia din funcția de decan al Facultății de Medicină și de prorector al UMF Iași și nici nu a mai candidat pentru funcția de rector la alegerile care au avut loc în perioada izbucnirii scandalului. De altfel, la vreme respectivă s-a vehiculat ipoteza că întregul scandal nu a fost decât o modalitate de discreditare a prof. Doina Azoicăi, în preajma alegerilor pentru funcția de rector. În toată această perioadă, conducerea UMF Iași și-a manifestat solidaritatea cu aceasta, respingând acuzațiile ce îi fuseseră aduse.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*