Specialiștii buzoieni, asteptați la o conferință regională despre rezistența la antibiotice

Evenimentul va reuni, la Constanța, medici, medici veterinari, biologi și alți specialiști din domeniul medical și domenii conexe, pentru a discuta despre una dintre cele mai mari probleme medicale din ultima vreme.

 

În perioada 11-12 mai, sub egida universității Ovidius Constanța în parteneriat cu asociația Gastroenterologia Tomitana, la Constanța va avea loc o nouă conferință regională marca HUSTON, în cadrul căreia se va dezbate o problemă gravă de mare actualitate, atât în România cât și la nivel mondial. Denumită „Rezistența la antibiotice – Incotro?”, conferința se adresează atât medicilor cât și medicilor veterinari, biologilor și altor specialiști din domeniul sanitar sau domenii conexe din județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Ialomița, Tulcea și Vrancea. 

Specialiștii buzoieni care doresc să participe, precum și cei din celelalte județe, se pot înscrie încă de pe acum, organizatorii anunțând ca până pe data de 30 martie, taxa de particiare va fi una redusă.  Detalii desprre înscriere și despre eveniment pot fi aflate prin e-mail, la adresa andrei.lipet@houston.ro, sau telefonic, la numărul  0756.055.501, formularul de înscriere putând fi descărcat de pe site-ul evenimentului.

 

Organizatorii au anunțat că vor fi dezbătute teme ce țin de tratamentul corect cu antibiotice, provocările tratamentului cu  tuberculostatice sau privind rolul probioticelor în bolile infecțioase.

Printre specialiștii care au confirmat prezența și vor susține prezentări în cadrul evenimentului de numără prof. univ. dr. Manuela Arbune din Galați, prof. univ. dr. Victoria Aramă și prof. univ. dr. Ștefan Aramă din București, în timp ce coordonatorii științifici ai evenimentului medical vor fi conf. univ. dr. Irina-Magdalena Dumitru, împreună cu prof. univ. dr. Sorin Rugină.

Despre necesitatea organizării unui astfel de eveniment, conferiențiar universitar doctor Irina-Magdalena Dumitru a declarat că „lipsa unei politici coerente de raționalizare a consumului de antibiotice face imperios necesară organizarea  de manifestări pentru actualizarea cunoștințelor medicilor prescriptori și pentru transfer de experiențe personale”.

 

Medicii reamintesc faptul că, în ultimii ani, consumul ridicat de antibiotice a transformat România într-una din țările europene cu cele mai mari rate de rezistență a bacteriilor la tratament.

Astfel, progresele din ultimele decenii în ceea ce privește posibilitățile terapeutice cu antibiotice sunt umbrite de frecvența din ce în ce mai mare a microorganismelor rezistente.

Recent, în cadrul unei reuniuni a ONU, rezistența la antibiotice a fost catalogată ca fiind cel mai mare și urgent factor de risc global care necesită atenție internațională și națională. Totodată, cel mai nou raport pe această temă publicat de Organizația Mondială a Sănătății relevă niveluri ridicate de rezistență la o serie de infecții bacteriene grave.

Evenimentul este creditat de CMR și OBBCSSR.

 


Adaugati un comentariu


 

*