Spitalele CFR trec la Ministerul Sanatatii, iar Casa Transporturilor se desfiinteaza

20 februarie 2013 | 0 comentarii |

Acum este sigur, „pohta” lui Relu Fenechiu a fost concretiata printr-o  Ordonana aprobata marti, de Guvern. In urmatoarele doua luni, spitalele  CFR, cu doua exceptii, CF 2  si CF 1 Bucuresti, vor fi tranferate, cu tot cu patrimoniu si personal, in ograda lui Nicolaescu.

 

Guvernul a aprobat ieri, printr-o ordonanta de urgent, transferul a 13 unitati sanitare din subordinea Ministerului Transporturilor in cea a Ministerului Sanatatii si desfiintarea Casei Asigurarilor de Sanatate a MT, a carei activitate va fi preluata de catre Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate.

Sunt mentinute ca structura sanitara proprie in subordinea Ministerului Transporturilor Spitalul Clinic CF nr.2 si Spitalul Clinic CF nr.1, care au aprobate sau in desfasurare proiecte cu finantari europene, pentru a se evita pierderea finantarii acestor proiecte”, se arata in comunicatul remis de Biroul de presa al Guvernului.

Ordonanta de urgenta privind reorganizarea retelei sanitare proprii a Ministerului Transporturilor si pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii mai propune ca examinarea medicala si psihologica a personalului cu atributii in siguranta transporturilor sa se asigure de unitatile din reteaua sanitara proprie a Ministerului Transporturilor, a Ministerului Sanatatii, precum si de unitatile agreate de Ministerul Transporturilor.

Se mentin totodata, „obligatoriu”, actualele Comisii medicale si psihologice de siguranta circulatiei si navigatiei din cadrul unitatilor sanitare din fosta retea a transporturilor. „Incepând cu 1 ianuarie 2014, unitatile specializate, inclusiv cele din subordinea MS si MT, vor desfasura activitatea de examinare medicala si psihologica pentru personalul cu atributii in siguranta transporturilor numai in urma obtinerii certificatului de agreare emis de MT”, se mentioneaza in comunicatul amintit.

Finantarea activitatii de asistenta medicala si psihologica pentru personalul din transporturi cu atributii in siguranta circulatiei si a navigatiei se va asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sanatatii, respectiv Ministerul Transporturilor, corespunzator unitatilor sanitare aflate in subordine.

Personalul Casei Transporturilor va fi preluat de CNAS, respectiv, de casele judetene, in termen de doua luni de la intrarea in vigoare a actului normativ, iar asiguratii CAS a MTCT devin asigurati ai CNAS sau ai altor case de asigurari de sanatate.

Aceleasi institutii vor prelua si patrimoniul Casei de asigurari a Ministerului Transporturilor. 

Reteaua sanitara a Ministerului Transporturilor numara la ora actuala 15 unitati sanitare cu paturi, amplasate in zonele in care se afla regionalele Cailor Ferate, dintre care doua in Bucuresti, respectiv Spitalul Clinic nr. 1 Cai Ferate Witting si Spitalul Clinic nr. 2 Cai Ferate, si cele de la Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Constanta, Galati – cu Sectia exterioara de la Buzau, Pascani, Craiova, Simeria si Drobeta-Turnu Severin. 


Categorii: Autoritati, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*