Spitalul Judetean de Urgente din Cluj a demarat o campanie pentru strangere de fonduri

Unitatea medicala in care au fost tratete victimele accidentului din Apuseni are nevoie de aproximativ 550.000 de euro pentru echipamente, pe care spera sa-i obtina de la firmele cu care colaboreaza, dar si in urma unei ample campanii de imagine.

 

spital clujDupa ce Institutul Inimii de la Cluj a organizat un bal de caritate pentu a strange o parte din fondurile necesare achizitionarii de aparatura, o alta unitate medicala importanta din oras, atat pentru locuitorii Clujului cat si pentru pacientii din Transilvania, se vede pusa in situatia de a face demersuri pentru a obtine fonduri necesare achizitiei de aparatura. Este vorba de Spitalul Judetean de Urgenta Cluj, aflat in ultima vreme in atentia opiniei publice intrucat aici au fost adusi si tratati cei patru medici si copilotul  care au fost raniti in urma accidentului din Apuseni. Desi prestatia medicilor de aici si modul in care acstia i-ai tratat au fost apreciate in mod public de Radu Zamfir si colegii sai, unitatea medicala se confrunta, la fel ca majoritatea spitalelor din tara, cu lipsa aparaturii necesare si a fondurilor pentru achizitionarea acesteia. Incurajati, probabil, de succesul partial pe care l-a avut actiunea colegilor de la Institutul Inimii, medicii spitalului din Cluj au demarat la randul lor o campanie pentru strangere de fonduri, suma de care au nevoie fiind de 550.00 de euro.

 

Petru Susca. mamager SCJU Cluj

Petru Susca. manager SCJU Cluj

Banii vor fi folositi pentru dotarea cu echipamente a unora dintre cele mai importante sectii, precum Unitatea de Primire  Urgente, pentru care este necesara suma de 60.000 de euro, sectia de Anestezie Terapie Intensiva, care necesita 170.000 de euro sau sala de Operaţii-Trauma, pentru care ar fi necesari 100.000 de euro. Suma cea mai mare, respectiv 220.000 de euro, ar urma sa fie folosita pentru dotarea sectiei de Anestezie Terapie Intensiva Neurochirurgie. Pentru aceste sectii este nevoie de cateva ecografe, de sase aparate pentru ventilatie de lunga durata, un aparat de gazometrie sanguina, precum şi alte aparate. „Pentru campania de strangere de fonduri avem in vedere firmele cu care colaboram, fie ca sunt companii de aparatura medicala sau din domeniul farmaceutic, dar si toate persoanele dornice sa contribuie. Exista firme care au contracte mari cu noi si care pot contribui la acest proiect, menit sa optimizeze activitatea destinata pacientului critic”, spune Petru Susca, managerul spitalului.

 

5Campania de strangere de fonduri va consta si intr-o ampla actiune de imagine, menita a face cunoscute publicului activitatea personalului unitatii si faptul ca spitalul este cea mai mare unitate sitaliceasca din Transilvania, tinand cont de numarul de paturi. Managerul spitalului este de parere ca nivelul de implicare al comunitaţii ar putea fi imbunatatit printr-o promovare mai buna a activitatii spitalului, care deserveste tot oamenii din Cluj si din Transilvania, la care se va face apel in aceasta campanie. Acesta a mai declarat ca in urma cu şase luni, cand a preluat conducerea unitatii spitalicesti, nivelul sponsorizarilor era de 0,02 la suta.

 

bebe vaccinCampanii pentru strangere de fonduri s-au organizat si pentru Spitalulul Judetean Buzau, la initiativa presedintelui Consiliului Judetean organizandu-se, in ultimii doi ani, concerte de Craciun la care s-au strans sume cu ajutorul carora au fist ajutete Sectia de Pediatrie si Sectia de Chirurgoe-ortopedie pediatrica. Sumele necesare pentru ca cel mai mare spital din Buzau sa poata spune ca functioneaza la standarde rezonavile sunt insa mult mai mari.Capete de afis au fost, de fiecare data, artisti cu mare priza la public, precum Stefan Banica Junior sau Horia Brenciu, astfel ca buzoienii s-au mobilizat si, cumparand biletele pentru spectacol au beneficiat in acelasi timp de spectacol si au ajutat Spitalul Judetean de Urgenta sa-si mai acopere din necesitatile urgente.

Probabil ca actiuni precum cele de la Cluj ar mai putea fi organizate si in Buzau, ca de altfel in toata tara, pentru ca in speranta ca Guivernul va da vreodata destui bani pentru investitii in sanatate, nu se intrevad, cel putin in viitorii vreo 20 de ani…


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*