Spitalul Judetean primeste inca 1,8 milioane lei

23 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Consiliul Judetean Buzau va aloca unitatii medicale, din sumele defalcate din TVA, 172.870 de lei pentru achitarea unor arierate si 1.633.000 de lei pentru cheltuieli de personal.

 

Spitalul Judetean  de Urgenta (SJU) are nesperata sansa sa scape de arierate. Pe langa banii alocati de Guvern, Fondului Asigurarilor de Sanatate, pentru achitarea arieratelor cu termene mai mari de 90 de zile si pentru achitarea serviciilor efectuate peste valoarea de contract in 2011 si 2012 pana la 30 septembrie, unitatea medicala primeste peste 18 miliarde de lei vechi de la Consiliul Judetean.

Potrivit proiectului de Hotarare supus aprobarii consilierilor de catre presedintele Consiliului Judetean (CJ), Cristi Bigiu, „prin Decizia nr. 223/12.10.2012 a directorului executiv al DGFP Buzau, Liviu Constantin Ilie, s-a repartizat CJ Buzau, 172.870 de lei in scopul utilizarii lor de catre Spitalul Judetean de Urgenta Buzau pentru achitarea arieratelor”. Banii vor fi utilizati pentru achitarea facturilor restante pe care unitatea medicala le are de achitat firmei care asigura intretinerea instalatiilor electrice, SC Elcon System SRL Brasov, si furnizorului de service pentru softul de contabilitate si interfata cu SIUI in relatia cu Casa de Asigurari de Sanatate, SC Romanian Soft Company SRL Bucuresti.

In plus, in urma analizei cheltuielilor de personal la nivelul bugetului propriu al CJ Buzau si a bugetelor de venituri si cheltuieli ale unitatilor subordonate, pe anul in curs, a rezultat o diferenta de 1.633.000 de lei, care va fi disponibilizata pentru a fi utilizata in acelasi scop de catre Spitalul Judetean.

Ramane doar ca joi, cand sunt convocati la sedinta ordinara pe luna octombrie, consilierii judeteni sa aprobe propunerea presedintelui Cristi Bigiu, pentru ca sumele sa poata fi virate, iar unitatea medicala sa mai scape astfel de grija a aproximativ 18 miliarde de lei vechi.

Aceasta este a IV-a rectificare a bugetului de venituri al SJU Buzau, pe care consilierii judeteni o vor aproba pentru anul 2012, astfel incat bugetul de venituri si cheltuieli al unitatii sanitare sa creasca de la 71.991.500 de lei, la 72.164.370 de lei.

      Potrivit managerului SJU, dr. Marius Anastasiu, unitatea medicala are la ora actuala datorii catre furnizorii de medicamente, materiale santare si utilitati de peste 27 de milioane de lei (270 de miliarde de lei vechi), din care peste 20 de milioane sunt facturi al caror termen de scadenta este mai vechi de 90 de zile.

Reamintim ca luna trecuta, furnizorul de gaze a intrerupt de doua ori alimentarea unei sectii exterioare, si numai dupa achitarea unei parti din arierate a acceptat esalonarea datoriilor si reluarea furnizarii.   


Categorii: Autoritati, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*