Spitalul Orășenesc Nehoiu intră în reabilitare prin PNRR

15 decembrie 2022 | 0 comentarii |

Proiectul se află în faza de semnare a contractului privind elaborarea documentației DALI, iar un alt proiect, privind reducerea riscului de infecții nosocomiale, se află în faza de evaluare.

 

Veste bună pentru cei 50.000 locuitori de pe Valea Nehoiului care se adresează, pentru servicii medicale, Spitalului Orășenesc Nehoiu. Unitatea medicală intră în reabilitare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul „Reabilitare moderată Spital Orășenesc Nehoiu” a fost cuprins în PNRR pe componenta „Fondul local C 10- runda 2” și va fi demarat chiar de anul viitor.

Proiectul privind Reabilitarea Spitalului Orășenesc Nehoiu se află în faza de semnare a contractului privind elaborarea documentației DALI, urmând ca la începutul anului 2023 să se desfășoare procedura de licitație pentru proiectare și execuție. Valoarea totală a proiectului: 24.399.348,2 lei”, a anunțat primarul orașului Nehoiu, Ionuț Milea, care mulțumește pentru sprijin secretarului de stat Alexandru Stoica – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și parlamentarilor PSD Marcel Ciolacu, Lucian Romașcanu, Liliana Sbârnea, Andi-Lucian Cristea, Romeo-Daniel Lungu și Laurențiu Țepeluș.

 

Tot în beneficiul direct al Spitalului Orășenesc Nehoiu și tot prin PNRR se află în faza de evaluare proiectul „Dotare cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, mai spune primarul Milea, pe pagina sa de socializare, menționând că mai are și alte proiecte ce „ce urmează a fi derulate începând cu anul 2023” și tot ce-și dorește este „să fim sănătoși, să le ducem la îndeplinire și să ne bucurăm cu toții de realizarea lor”.

Potrivit Ministerului Sănătății, spitalele au la dispoziție 150.380.000 de euro fără TVA pentru finanțarea proiectelor privind investiții în echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale (IAAM), pe secțiunea C 12 – Sănătate din PNRR, iar banii vor putea fi valorificați de minim 25 de spitale publice, pentru finanțarea a trei componente incluse în Investiția specifică I2.4 – Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

 

Pe aceeași secțiune, Spitalul Județean de Urgență Buzău a depus un proiect de finanțare de aproape 38 de milioane de lei, din care peste 35 de milioane de lei din PNRR și aproape 3 milioane de la Consiliul Județean, privind reabilitarea/ modernizarea/ extinderea infrastructurii existente în vederea organizării în unitățile medicale de spitalizare continuă a unor structuri funcționale de boli infecțioase pentru izolarea/ gruparea și tratarea pacienților cu IAAM determinate de microorganisme MDR și cu infecții cu Clostridium difficile; dezvoltarea laboratoarelor de analize de microbiologie specializat; achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Se vor organiza, astfel, 23 de saloane cu un singur pat și grup sanitar propriu, care vor funcționa ca izolator pentru izolarea/ tratarea pacienților cu IAAM determinate de germeni MDR / ICD, din care 19 vor fi în secțiile neurologie, cardiologie, chirurgie generală, anestezie și terapie intensivă, urologie, chirurgie plastică și arși, ortopedie, otorinolaringologie, medicină internă, nutriție, pediatrie și chirurgie pediatrică aflate în pavilionul centrale al spitalului, iar alte 4, în secțiile exterioare Oncologie (1), Pneumoftiziologie (2) și Boli infecțioase (1).

 


Adaugati un comentariu


 

*