Studii de excelenta la Scoala Sanitara de Stat din Buzau

24 septembrie 2013 | 0 comentarii |

Testele initiale sustinute de cursantii admisi anul acesta la studiile postliceale indica un grad crescut de potential, care a determinat conducerea unitatii de invatamant sa decida oportuna infiintarea unei „clase de excelenta”.

 

Negoita - eleviScoala Postliceala Sanitara de Stat din Buzau vrea sa devina o scoala „de excelenta”, sa reinvie „traditia de etalon al invatamantului medical postliceal, care era la Buzau inainte de 1990”, dupa cum sustine directorul unitatii de invatamant, Paul Negoita, care incepand din acest an vrea sa infiinteze „o clasa de excelenta” care sa constituie primul pas spre tinta propusa.

Inca de anul trecut am constatat ca avem in scoala elevi cu un potential profesional ridicat si o buna cultura generala, cu o dorinta crescuta de a invata si de a-si consolida abilitatile practice, astfel ca m-am gandit la oportunitatea implementarii unui proiect de ridicare a stachetei invatamantului postliceal sanitar buzoian, care inainte de 1990 a avut perioade de mare performanta in invatamantul romanesc medical. Anul acesta constatam ca exista si mai multi cursanti cu un astfel de potential, asa ca ne-am gandit sa infiintam, deocamdata, o clasa-pilot de excelenta, ca sa vedem daca se confirma sperantele noastre, a precizat pentru Sanatatea Buzoiana, directorul scolii, Paul Negoita.

 

profesori ai scolii postlicealeIn anul scolar 2013/2014, Scoala Sanitara Postliceala Buzau a inregistrat cel mai mare numar de „boboci” din istorie, atat la asistenti medicali generalisti (171 de elevi), cat si la asistenti medicali de farmacie (104 elevi), potrivit directorului unitatii de invatamant.

„Pentru a ne atinge obiectivele propuse, am apelat la cadre didactice de specialitate foarte bine pregatite, astfel ca in acest an corpul profesoral este compus din 43 de medici, farmacisti, profesori si maistri instructori. Vom avea un an scolar intens, cu multe activitati scolare si intrascolare, in care vom pune accentul pe dezvoltarea abilitatilor practice si pe formarea unor cadre medii care sa aiba atat o buna cultura medicala si o cultura generala care sa le permita intrarea in orice competitie, dar mai ales o atitudine comportamentala demna de respectul societatii”, a punctat directorul Negoita, mentionand ca isi doreste ca atunci cand un absolvent va merge la un interviu sau la o selectie de personal sa fie competitiv, iar cand va lucra intr-un cabinet medical, intr-o farmacie sau un spital „sa fie capabil sa ofere ceea ce este normal in aceasta profesie, adica atat pricepere medicala, cat si disponoibilitatea si empatia umana de care un bolnav are atata nevoie”.

 

festivitatea de deschidere a cursurilorScoala Postliceala Sanitara de Stat din Buzau a inregistrat, in ultima perioada, mai multe solicitari ca de obicei, multi dintre absolventii de liceu dorind sa obtina diploma care a permis plecarea in strainatate a nu mai putin de 23.000 de asistenti medicali din Romania, in ultimii cinci-sase ani, potrivit datelor publicate de sindicatele din sanatate.

 „Increderea de care se bucura unitatea noastra scolara ne onoreaza, dar ne si obliga, astfel ca ne dorim ca elevii sa invete in conditii cat mai bune si sa termine scoala cu un nivel de pregatire ridicat. In acest scop s-au facut investitii majore in reabilitarea cladirii si in dotarea cu mobilier si material didactic, avand grija ca si corpul profesoral sa fie unul de calitate ridicata”, a mai spus Paul Negoita.

Aplicarea ultimelor prevederi ale normelor europene vor impune existenta unei diplome de absolvent de studii superioare pentru a profesa in spatiul european, dar scolile postliceale vor constitui rampa catre facultatile de asistenti medicali care ,asa cum v-a prezentat Sanatatea Buzoiana, in aceasta vara au inregistrat un record absolut de candidati, la toate centrele universitare, atat la locurile bugetate cat si la cele cu taxa.

 


Adaugati un comentariu


 

*