Sute de specialiști din țară și din străinătate participă la Conferința Națională de Oncologie în Practica Medicală

9 martie 2019 | 0 comentarii |

Nume de referință din specialitățile implicate în patologia oncologică se reunesc la București, în perioada 21-23 martie, pentru a dezbate ultimele noutăți în lupta cu cea mai perfidă, agresivă şi mai invazivă boală care macină omenirea.

 

Afecțiunile oncologice constituie a doua cauză de mortalitate în România, după cele cardiovasculare. Pentru a dezbate cele mai noi investigații și terapii în domeniu, dar și pentru a analiza cele mai noi metode de abordare a pacientului oncologic, câteva sute de medici din specialitățile implicate în patologia oncologică sunt așteptați la București, în perioada 21-23 martie, la cea de-a 3-a ediție a Conferinței Naționale de Oncologie în Practica Medicală 2019.

Conferinţa de anul acesta va insista, așa cum subliniază organizatorii, asupra mijloacelor de prevenție, dar mai ales asupra colaborării interdisciplinare în timp util, astfel încât în lupta cu una dintre cele mai perfide, mai agresive şi mai invazive boli ale omului contemporan să se obțină și rezultate.

În premieră, SAMF anunță lansarea, în cadrul Conferinței din acest an, a seriei Masterclasses Experts’ Meeting” – dedicată medicilor de familie și din toate specialitățile oncologice și conexe, interesate de îmbunătățirea nivelului de cunoștințe și performanță în practica oncologică, de un up-to-date a informației medicale la nivel european. Participanții la eveniment vor putea avea astfel discuții interactive cu profesori și specialiști de reputație iternațională.

 

Dr. A. Restian

Evenimentul va fi deschis de acad. Adrian Restian (preşedinte SAMF) și prof. dr. dumitru Matei (preşedinte Executiv SAMF), președinții comitetului științific, care subliniază că „deși medicul de familie este confruntat cu foarte multa birocratie și cu foarte multe probleme medicale, cum sunt bolile cardiovasculare, bolile metabolice și bolile degenerative, ca să nu mai vorbim de boli psihice precum boala Alzheimer și autismul, SAMF și-a propus să organizeze, în fiecare an, o conferință privind problema cancerului în practica medicală, deoarece, cu toate progresele care s-au realizat, cancerul înregistreazăo creștere îngrijoratoare”.

Organizatorii evenimentului, Societatea Academică de Medicină a Familiei și Societățile Oncologice din România, subliniază că succesul în combaterea cancerului a devenit o lupta cu timpul, în care medicul de familie joaca un rol foarte important – dacă nu cumva rolul cel mai important, deoarece acesta acordă asistență medicală continuă atât oamenilor bolnavi, cât și oamenilor sănătoși.

Pentru a obține rezultatele așteptate, medicul de familie este cel care ar trebui să aplice mijloacele de prevenire, de depistare precoce și de colaborare în timp util, cu specialiștii de profil”, punctează dr. Restian.  

 

Speakeri cu reputație internațională, lideri în domeniul lor de activitate, vor facilita schimbul de informații științifice și bune practici între medicii din România și cei din străinătate.

Printre subiectele abordate de speakerii evenimentului regăsim teme de mare actualitate, precum: De la mutații genetice la mutații epigenetice; Terapia biologică; Cum sună viitorul? Chirurgia robotică în cancer; Abordarea paliativă hi-touch în era hi-tech, Screening-ul și depistarea precoce a cancerului: up-to-date, noutăți și tendințe internaționale; Actualităţi în radioterapia cancerului pancreatic; Abordarea terapeutică a hepatocarcinomului local-avansat sau metastazat; Schimbarea de paradigmă în abordarea cancerelor stadiul IV prin chirurgia laser a metastazelor pulmonare multiple; Excesul ponderal și riscul oncologic asociat; Dietoterapia în monitorizarea pacientului oncologic; Screening-ul național în cancerul de col uterin și în cancerul de colon; Limbajul alinării la pacienții cu cancer; Metode și tehnici originale ale medicinei integrative; Neurochirurgie prin „gaura cheii”; Rolul medicului de familie în profilaxia melanomului pentru reducerea ratei de deces.

 

Nume precum prof. dr. Wolfgang Sieghart, Austria – specialist în medicină internă, gastroenterologie, hepatologie și terapie intensivă, lider al Grupului de Cercetare pentru Oncologie Gastroenterologică din Austrian Society of Gastroenterology and Hepatology; prof. dr. Mustafa Bozkurt, Turcia – profesor universitar, specialist în oncologie medicală, departamentul de Oncologie medicală, Spitalul Acibadem Atakent-Istanbul, membru al American Society of Clinical Oncology (ASCO) și al Turkish Society of Medical Oncology; prof. dr. Saadetin Eskicorapci, Turcia – profesor universitar, specialist în chirurgie uro-oncologică, spitalul Acibadem Atakent-Istanbul, membru al European Urological Association (EAU), Turkish Urogical Surgery Association, Turkish Urological & Urooncology Association; prof. dr. Rainer Kotz, Austria – specialist de renume mondial în chirurgia tumorilor osoase, Sarcom Surgery Specialization, Medical Director Wiener Privatklinik; prof. dr. Bob Djavan, Austria – profesor Universitatea din Viena și Universitatea din New York (NYU), specialist în uro-oncologie, președinte Asociația Europeană de Urologie, șef Departament de Urologie Spitalul Rudolfinerhaus din Viena; prof. dr. Ufuk Abacioglu, Turcia – profesor universitar, specialist în radioterapie, spitalul Acibadem Atakent – Istanbul, președinte al Turkish Neurooncology Society, membru al ESTRO, ASTRO, EANO, EORTC, ISRS, Turkish Radiation Oncology and Rare Cancers Network se numără printre invitații conferinței.

 

Conferința de Oncologie în Practica Medicală se adresează medicilor din specialități medicale, chirurgicale, pediatrie și medicina de familie și aduce la un loc specialistul oncolog și medicul de familie în dorința de a stabili un dialog activ și proceduri clare pentru abordarea pacientului oncologic în ambulator și spital.

Între speakerii români prezenți la eveniment se află prof. univ. dr. A. Restian, prof. dr. D. Matei, prof. univ. dr. Mircea Beuran,  prof. dr. Alexandru Blidaru, prof. dr. Eugen Brătucu, prof. dr. Rodica Anghel, prof. dr. Carmen Ardeleanu, prof. dr. Tudor Eliade Ciuleanu, prof. dr. Daniel Coriu, prof. dr. Maria Dănciulescu, prof dr. Mircea Diculescu, prof. dr. Liana Gheorghe, prof. dr. Gheorghe Iana, prof. dr. Alexandru Irimie, prof. dr. Ioan Lascăr, prof. dr. Gheorghe Peltecu etc.

La finalul dezbaterilor se vor sintetiza concluziile, care vor fi publicate ulterior în vor fi publicate in Practica Medicala – CNCS/CNCSIS B+.

Evenimentul va fi încheiat de profesorii Adrian Restian și D. Matei, după care participanții își vor primi Certificatele de participare, în baza cărora Colegiul Medicilor din România acordă ore de Educație Medicală Continuă.

Cei care doresc să participe la Conferința din 21-23 martie se pot înscrie la adresa de email: onco@medica.ro / sau la telefonul 0742.155.505. Informații suplimentare despre conferință pot fi aflate accesând https://onco.medica.ro, iar video-interviuri cu câteva dintre personalitățile lumii medicale care iau parte la eveniment, pe https://onco.medica.ro/2019/onco-news/

Evenimentul este organizat de Societatea Academică de Medicină a Familiei și Societățile Oncologice din România, la Crystal Palace Ballrooms, București.

 


Adaugati un comentariu


 

*