Team-building pentru voluntarii care indulcesc suferinta copiilor bolnavi de cancer

 

Membrii asociatiei Little People s-au reunit pentru 4 zile la Sovata pentru a socializa si a pune la punct noi planuri de actiune pentru programele desfasurate in noua centre oncopediatrice importante.

 

1658503_10151900983257035_2056111500_o

Au ales de buna-voie sa se dedice alinarii suferintei copiilor bolnavi de cancer, si se aceea sunt prezenti zilnic in sectiile de oncopediatrie, desfasurand activitati care sa ii bine-dispuna pe micii pacienti si sa le capteze atentia pentru a mai uita de tratamentele chinuitoare si de timpul indelungat de cand nu au mai tecut pe acasa. Fac asta benevol, fara a avea vreun beneficiu, in afara de satisfactia de a-si fi atins scopul si de a-i fi facut pe copiii atinsi de boala sa uite de suferinta si sa zambeasca.

Este vorba de cei peste 100 de voluntari din Romania si Republica Moldova ai Asociatiei Little People, care s-au reunit la finele saptamanii trecute la Sovata, cu ocazia celei de-a patra editii a Intalnirii (Inter)Nationale a Voluntarilor.

Astfel de intalniri au loc periodic sub forma unor team-building-uri, in cadrul carora se discuta despre proiectele desfasurate sau aflate in desfasurare si se fac planuri pentru noi actiuni ce vor fi desfasurare in cele noua centre oncopediatrice importante din Romania si Republica Moldova, in care voluntarii asociatiei isi desfasoara activitatea.

 

Katie Rizvi, Asociatia Little People

Katie Rizvi, Asociatia Little People

La intalnirea de la Sovata au participat 110 voluntari, printre care s-au numarat studenti si specialisti din  Iasi, Timisoara, Cluj, Bucuresti si Chisinau, care au participat la sesiuni intensive de pregatire, discutii si dezbateri cu privire la programele desfasurate de Asociatia Little People.

In majoritatea lor, voluntarii sunt studenti la psihologie si alte stiinte asociate, care au fost selectati si formati de catre asociatie, fiind zilnic prezenti in sectiile de oncopediatrie, intalnirile anuale precum a fost cea de la Sovata, facand parte din programul de instruire a acestora.

Motivatia activitatilor depuse de voluntari a fost sintetizata intr-o declaratie de catre Katie Rizvi, unul din fondatorii asociatiei, care a precizat ca „acesti copii bolnavi de cancer nu fac parte dintr-o clasa sau rasa diferita. Ei sunt copii ca oricare altii, doar ca se confrunta cu o provocare foarte serioasa ce le poate pune uneori viata in pericol. Nu au nevoie de mila. Au nevoie in schimb de o empatie care sa vina din suflet, de grija si atentie, de rabdare, de un angajament total din partea noastra si de o mare masura de profesionalism”.

 

camera de joaca IOCN_0

Asociatia Little People a luat fiinta in 1996, la Cluj-Napoca, din dorinta sotilor Katie si Shajjad Rizvi de o oferi copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer sprijinul de care aveau nevoie, atat din punct de vedere moral , cat si material.

In prezent, asociatia pune la dispozitia domeniului oncopediatric din Romania si Republica Moldova o serie de servicii, programe zilnice de suport psihosocial a pacientilor, evenimente complexe pentru tinerii supravietuitori care s-au vindecat de cancer, sprijin material al sectiilor din spital prin proiecte de renovare a camerelor de joaca, donare de aparatura medicala si achizitionarea medicamentelor greu accesibile.

Din 2010 pana in prezent, asociatia a renovat si amenajat mai multe camere de joaca in cadrul sectiilor de oncopediatrie de la Spitalul de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria” Iasi, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie” Bucuresti, Institutului Oncologic Bucuresti si Institutul Oncologic de la Cluj-Napoca. Acestor actiuni li se adauga si o serie de campanii umanitare derulate in ultimii ani, toate in beneficiul copiilor bolnavi de cancer din Romania si Republica Moldova.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*