Tinerii speciali se intrec la fileu, in Buzau

14 martie 2016 | 0 comentarii |

Sportivi cu dizabilitati intelectuale din toata tara participa, maine, in Sala Sporturilor „Romeo Iamandi”, la cea de-a cincea editie a Campionatului national de tenis de masa „Special Olympics”.

 

Special Olympics  -Tenis de masa 1Sportul inseamna sanatate – stim asta cu totii, dintotdeauna, iar competitiile sunt, in general apreciate de toata lumea. Iar cand intr-o competitie de nivel national sau international se intrec persoane cu nevoi speiale, este cu atat mai mult de admirat. O astfel de competitie este organizata, de Fundatia Special Olympics din Romania, marti, 15 martie 2016, la Buzau. Cu sprijinul financiar al Fundatiei Vodafone Romania,  Campionatul National de Tenis de msa „Special Olimpics”, aflat la cea de-a cincea editie, va debuta la ora 9.00, in Sala Sporturilor „Romeo Iamnadi” din municipiu.

Pentru noi, copiii si adultii cu nevoi speciale sunt, inainte de toate, oameni speciali, iar nevoile lor au fost mereu in centrul preocuparilor si al proiectelor noastre”, a declarat astazi, intr-un comunicat remis redactiei SanatateaBuzoiana, Angela Galeta, directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Pentru editia din 2016, acest eveniment national si-a propus atragerea a 60 de sportivi cu dizabilitati intelectuale si 40 de parinti si voluntari.

Ca de fiecare data, sportivii participanti vor fi evaluati din punct de vedere al starii de sanatate prin masurarea tensiunii si a glicemiei in cadrul proiectului „Sportivi Sanatosi – Close the Referral Loop” (Inchiderea Lantului de Recomandari) care face parte din programul Mobile for Good al Fundatiei Vodafone Romania, anunta organizatorii, pentru a marca seriozitatea si responsabilitatea cu care sunt privite aceste manifestari sportive.

 

Special Olympics  -Tenis de masa 2Aflat la a cincea editie, evenimentul sportiv se adreseaza persoanelor cu dizabilitati intelectuale din toata tara si este cuprins in calendarul competitional agreat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice din Romania, pentru anul scolar 2015 – 2016.

La Buzau sunt asteptati, in cursul zilei de astazi, sportivi din Suceava, Timisoara, Satu Mare, Bucuresti, Buzau, Craiova, de la scoli speciale si organizatii neguvernamentale.

Tenisul de masa ii mobilizeaza pe tinerii sportivi Special Olympics spre o perspectiva pe care noi o cultivam, aceea de a face miscare si in acelasi timp sa lucreze in echipa, sa comunice si sa se bucure de timpul petrecut in sala de sport”, sustine Viorel Mocanu, director sportiv Special Olympics Romania.

Campionatul National de Tenis de Masa de la Buzau face parte din proiectul „Integrarea Sociala prin Sport a Persoanelor cu Dizabilitati Intelectuale”, in cadrul caruia sunt organizate evenimente sportive locale, regionale si nationale pentru 915 persoane cu dizabilitati intelectuale. In organizare sunt implicati antrenori, alaturi de 450 de voluntari si 200 de membri ai familiilor participantilor.

Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti este partenerul Fundatiei Special Olympics din Romania.

 

Special Olympics -Tenis de masa 3Proiectul, care a inceput la 1 aprilie 2015 si se va incheia pe 20 aprilie 2016, este finatat cu 30.000 de euro, din care 27.000 de euro reprezinta contributia Fundatiei Vodafone Romania. Alte surse de finatare ale proiectului provin de la autoritatile locale si de la Special Olympics International.

*Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romanesca cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 18 ani de activitate a finantat peste 963 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent a investit 23 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mobile for Good este un program strategic lansat in 2012, prin care Fundatia Vodafone Romania deruleaza 19 proiecte, cu o valoare cumulata de 2,9 milioane de euro si se adreseaza unui numar total de 30.227 de beneficiari.

*Fundatia Special Olympics din Romania a fost infiintata in noiembrie 2003, ca parte integranta a miscarii sportive internationale Special Olympics si contribuie la integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, oferindu-le sansa de a-si descoperi si dezvolta potentialul si calitatile sportive prin intermediul programelor de pregatire si a evenimentelor competitionale, organizate pe tot parcursul anului. Astfel, sportivii speciali au ocazia de a deveni membri activi ai familiei si comunitatii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienta care insufla energie, sanatate, incredere in sine si bucuria de a trai.


Adaugati un comentariu


 

*