Uleiul de in, izvor de sanatate

20 octombrie 2012 | 1 comentariu |

Reduce colesterolul, previne bolile cardiovasculare, combate constipatia, bolile de piele si, conform cercetarilor in domeniu, are rol anticancerigen.

 

Uleiul de in n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica. Cu un continut de Omega 3 de doua ori mai mare decat uleiul de peste, plus un amestec de acizi esentiali Omega 3, Omega 6 si Omega 9, acest ulei ne apara organismul de multe boli. Pe langa acesti aminoacizi cu un rol important in refacerea celulara, uleiul de in mai are in compozitie lignani care au proprietati antivirale, antibacteriene, antiparazitare si antitumorale, precum si vitamina A.

Ca si in cazul uleiului de masline, mult mai „popular”, este indicat sa se foloseasca doar uleiul de in preparat prin presare la rece, fara adaos de conservanti, adaugat in salate, si nu la prajeli deoarece isi pierde proprietatile.

 

Previne cancerul mamar si de colon

 

Expertii in nutritie au initiat de cativa ani o miscare de sustinere a uleiului de in, fiind unul dintre cele mai studiate produse, datorita continutului de Omega 3 si Omega 6 care, conform studiilor, pot preveni cancerul, in special pe cel mamar si de colon. Se pare ca acesti aminoacizi au capacitatea de a inhiba cresterea celulelor canceroase si de a le proteja pe cele sanatoase, blocand vasele de sange care ar putea hrani tumorile.

Datorita acizilor grasi esentiali, uleiul de in este benefic si in mentinerea unei inimi sanatoase, avand un rol important in preventia atacului de cord si a accidentelor cerebrovasculare. Mai mult decat atat, el regleaza tensiunea arteriala, scade colesterolul, reduce grasimile din sange, combate constipatia rebela, imunodepresia si ajuta in ameliorarea psoriazisului si vindecarea eczemelor si arsurilor.

 

Ajuta in dietele de slabire si in constipatie

 

Pe langa ulei, putem include in alimentatia noastra zilnica si semintele de in, care la randul lor prezinta beneficii multiple. Sunt indicate in curele de slabire, deoarece stimuleaza arderea grasimilor si taie pofta de mancare.

Ca si uleiul, semintele de in contribuie la scaderea tensiunii arteriale, la reducerea nivelului de colesterol, al riscului de infarct si de atac vascular cerebral. Aceste seminte si-au dovedit eficienta si in tratarea constipatiei, prin  continutul ridicat de fibre avand au foarte eficient efect laxativ. Persoanele care sufera de aceasta afectiune, este indicat sa ia, de patru ori pe saptamana, seara, cate doua lingurite de seminte de in, fie intregi, fie macinate, cu multa apa.



Comentarii (1)

  1. Amalia spune:

    Pestele contine omega 3, iar acizii grasi omega 3 sunt intr-adevar esentiali pentru sanatatea inimii. Tatal meu a facut un infarct miocardic anul trecut, din fericire a ajuns pe mainile unor doctori foarte buni. Acum e extrem de atent la ce si cum mananca

Adaugati un comentariu


 

*