Ultimii doi medici care doreau sa lucreze la SJU Buzau au promovat concursurile de angajare

Este vorba despre un chirurg plastician si un O.R.L.-ist, care se alatura celorlalti doi medici specialisti declarati admisi in urma concursurilor sustinute luna trecuta.

 

spitalul judetean buzauIn prima zi a lunii martie a avut loc ultimul concurs din noua campanie de angajari demarata anul acesta de Spitalul Judetean Buzau, in incercarea de a completa schema de personal. Concursul sustinut pe 1 martie a fost pentru ocuparea unui post de medic specialist, fiind testat ultimul dintre cei patru candidati care s-au inscris pe cele 20 de locuri scoase la concurs de unitatea medicala in cursul lunii ianuarie. Desi oferta de locuri pentru medicii specialisti a fost una bogata, numarul celor interesati sa lucreze la Spitalul Judetean Buzau a fost unul sub asteptari, doar patru candidati fiind inregistrati pe liste la finalul perioadei de inscriere. Fiecare a concurat singur la specialitatea pentru care s-a pregatit, asa ca emotile nu au fost foarte mari, doar o foarte slaba pregatire ar fi putut face „sa alerge singuri si sa iasa pe locul doi”. Nu a fost cazul, dupa 11-12 ani de scoala (facultatea si rezidentiatul), astfel ca la acest moment toti cei patru candidati inscrisi la concurs sunt declarati oficial admisi, ultimii doi care au sustinut examenele pe 25 februarie si 1 martie urmand sa inceapa munca in zilele urmatoare.

 

asistente spitalPrimii doi candidati care au dat concurs inca de la sfarsitul lunii ianuarie si-au intrat deja in paine, iar lor urmeaza sa li se alature cei doi colegi noi care trebuie sa se prezinte la post pana la jumatatea acestei luni.

Cei doi medici incadrati luna trecuta sunt dr.  Dragos Ionut Vicol, specialist in chirurgie generala si dr. Sergiu Tanse Jugma, specialist in ortopedie si traumatologie, cei doi sustinand concursul de angajare in data de 29 ianuarie.

Aproape o luna mai tarziu, pe 25 februarie, a sustinut examenul de angajare si medicul Iuliana Grecu, specialist O.R.L., care a promovat cu un „scor” de 190,86 de puncte si s-a alaturat astfel echipei de medici specialisti din cadrul SJU Buzau, fiind incadrata la sectia O.R.L.

 

Ambulanta Urgente spital _2298Pe 29 februarie ar fi trebuit sa aiba loc si ultimul concurs, cel pentru ocuparea unui post de medic specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, insa acesta a fost amanat pentru data de 1 martie. La data respectiva, dr. Alexandru Mahovici a sustinut examenul la Spitalul Clinic de Urgenta din Capitala, unde a fost formata comisia de examen, fiind declarat admis. Acesta va lucra la Sectia de Chirurgie Plastica si Arsi a Spitalului Judetean Buzau, fiind ultimul dintre candidatii asteptati sa isi preia postul.

In continuare, deficitul de medici specialisti se resimte acut la nivelul unitatii medicale, in special la Unitatea de Primiri Urgente, unde dupa ce ca erau putini specialisti si nici nu s-a aratat nimeni interesat sa se alature echipei actuale, dr. Angela Mazdrag (medic de familie cu competenta in medicina de urgenta) a demisionat, refuzand sa mai asigure garzile pentru care era programata. Criza majora se inregistreaza si la sectia Oncologie, pentru care nu s-a aratat intereset niciun candidat pe locurile scoase la concurs in ianuarie.

Cu toate acestea, directorul medical al spitalului, dr. Stanciu Paraschiv, declara in cadrul unei conferinte de presa sustinute luna trecuta ca numarul medicilor care lucreaza in prezent la SJU Buzau este cel mai mare din istoria spitalului.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*