UMF Carol Davila are o nouă Bază de Simulare Medicală

Odată cu inaugurarea noii baze, studenții din ultimul an de la Medicină dentară beneficiază de prima ediție a unui curs de instruire în domeniul implantologiei.

 

Începând de mâine, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din Capitală va pune la dispoziția studenților săi o nouă bază de pregătire, care va funcționa în strada Pitar Moș, numărul 20. Este vorba de Baza de Simulare Medicală, care va fi inaugurată vineri dimineață, dispunând de o suprafață de 569 de metri pătrați. Acesta constituie primul pas în dezvoltarea unei baze practice de simulare medicală destinată tuturor studenților universității, indiferent de specializare, care va fi dotată la cele mai înalte standarde.

Rectorul Viorel Jinga a precizat că noua bază va funcționa în cadrul Centrului de Inovație și e-Health al universității, iar aici, studenții  vor desfăşura activităţi practice de dezvoltare a tehnicilor medicale, în condiţii cât mai aproape de realitate, însă fără riscuri ca în cazul efectuării manevrelor pe un pacient real.

Prin intermediul acestui proiect inovativ, ce se axează pe metode de predare-învăţare pe baza unor tehnologii moderne, ne dorim dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor studenţilor în activităţile de inovare şi sănătate digitală, în vederea creşterii competitivităţii şi adaptării la digitalizarea sistemelor de educaţie şi sănătate”, a mai declarat prof. dr. Viorel Jinga.

 

Inaugurarea noii baze de simulare medicală va fi marcată de organizarea primei ediții a cursului de instruire My First Implant, dedicat studenţilor din anul VI ai Facultăţii de Medicină Dentară. La această ediție va participa o grupă de 30 de studenți, care vor avea astfel posibilitatea să realizeze primul lor implant dentar pe o mandibulă artificială. Tot în cadrul cursului, prof dr. Alexandru Bucur va susţine câteva prezentări teoretice construite în jurul unor subiecte importante, precum indicaţiile şi contraindicaţiile în implantologie, metode inovative de mărire a ofertei osoase, grefelor, importanta CBCT şi multe altele.

Prin acest curs inedit, ce are o durată de aproximativ 10 ore, încercăm să îmbinăm partea teoretică cu cea practică, într-un mecanism modern şi cât mai atractiv pentru studenţii noştri, pentru ca viitorii medici stomatologi să-şi însuşească şi să-şi consolideze, încă din facultate, cunoştinţele în aria implantologiei dentare, tratament inovativ al secolului XXI, ale cărui rezultate excepţionale ne arată o nouă reconfigurare a medicinei dentare pe plan mondial” a declarat dr. Bucur.

 

Partea practică a cursului va fi susţinută de către dr. Florian Obădan, medic implantolog cu peste 2.000 de tratamente de implant efectuate în cei aproape 20 de ani de carieră. În cadrul demonstraţiei practice, participanţii vor învăța despre trusa de implant şi protocoalele de inserare, urmând ca până la finalul cursului să insereze implanturi pe model fantomă. Despre participarea la acest curs, medicul a declarat că „de fiecare dată m-am lăsat călăuzit de dictonul Victoria Amat Curam şi consider că acest curs îl surprinde foarte bine, fie că ne referim la organizatori, fie la participanti, iar pentru tinerii studenţi consider că este important să deprindă cât mai devreme în carieră modalitătile şi protocoalele ce le vor permite să efectueze în siguranţă orice procedură şi tratament de implant. În ceea ce priveşte My First Implant, trebuie spus că, prin digitalizarea proceselor educaţionale şi integrarea tehnologiilor, ambele componente – teorie şi practică – sunt concepute într-un mod special astfel încât să ofere cursanţilor bazele unui start de succes în specializarea aleasă”.

Nu în ultimul rând, cei 30 de cursanți vor avea o întâlnire cu as. univ. dr. Mihai Bucur, care le va împărtăși din experiența sa în domeniul implantologiei dentare.

 


Adaugati un comentariu


 

*