Un elicopter SMURD si o ambulanta performanta, ambitia presedintelui Bîgiu

1 septembrie 2012 | 0 comentarii |

Un elicopter SMURD si o ambulanta performanta, cu toate dotarile necesare, sunt doua dintre prioritatile pe care presedintele Consiliului Judetean (CJ) Buzau, Cristinel Bigiu, le are in vedere pentru a veni in ajutorul urgentelor medicale majore ale buzoienilor.  Cel putin aceasta este dorinta pe care el si-a exprimat-o in cadrul unei conferinte de presa organizata saptamana aceasta, dupa sedinta ordinara a CJ.

Cele cinci milioane de euro cat costa un aparat de zbor folosit pentru situatii de urgenta ar putea fi insa o piedica majora pentru realizarea acestui deziderat, daca nu cumva presedintele Bigiu are in vedere mobilizarea marilor agenti economici din judet care ar putea contribui la constituirea bugetului necesar ambitioasei achizitii.

Avem in vedere achizitionarea unei ambulante SMURD performante, cu toate dotarile necesare interventiilor in cazuri de urgente majore, care sa fie folosita mai ales in zonele greu accesibile din judet. Ne gandim serios sa achizitionam, in viitor, si un elicopter SMURD, astfel incat sa se poata veni in cel mai scurt timp in ajutorul buzoienilor aflati in pericol”, a precizat Cristi Bigiu, fara a indica insa sursa de finantare pentru o asemenea investitie.

Pentru cumpararea unui elicopter destinat interventiilor medicale in urgente majore cumparat la mana a doua, cu toate dotarile necesare, Consiliul Judetean Buzau ar trebui sa dispuna de aproximativ un milion de euro, daca ar fi sa ne raportam la achizitia realizata in vara aceasta de Fundatia SMURD, iar un aparat nou ar putea costa pana la cinci milioane de euro.  

Ministerul Sanatatii are in dotare sase elicoptere cumparate anul trecut si doua de anul acesta, iar pentru urmatorii doi ani mai sunt programate achizitii pentru inca trei aparate, potrivit subsecretarului de stat Raed Arafat.

Categorii: Ambulanta, Autoritati

Adaugati un comentariu


 

*