„Un leu pe zi” pentru copiii cu autism

O astfel de donatie, facuta timp de un an, poate asigura 10 ore de terapie gratuita, precum si alte beneficii pentru copiii cu tulburare de spectru autist.

 

HelpAutism-terapiegratuitaAsociatia Help Autism a anuntat, zilele acestea, ca a facut un nou pas in demersul de a duce la indeplinire trei proiecte importante, menite sa asigure diagnostic si terapie gratuite pentru copiii cu autism precum si in infiintarea de noi centre in care acestia sa beneficieze de servicii specifice.

In cadrul proiectului privind infiintarea de noi centre, asociatia umanitara, care asigura in prezent servicii pentru 480 de copii cu autism, a obtinut o co-finantare printr-un grant din partea Elvetiei, unul dintre obiective fiind si infiintarea unei platforme on-line in scopul atragerii de fonduri care sa poata permite continuarea proiectelor si cresterea numarului de copii care beneficiaza de serviciile organizatiei.

Astfel, in anul 2014 a fost lansata platforma www.1leupezi.ro, prin intermediul careia pot fi facute donatii in beneficiul acestor copii. Dupa trei ani, organizatia a anuntat relansarea platformei, care a fost restructurata si adaptata, devenint astfel mai atractiva si mai usor de utilizat de catre cei care doresc sa faca donatii.

 

copii 4 terapie autismAstfel, utilizatorii pot de acum sa aleaga sa doneze pentru unul din cele trei proiecte principale derulate de Help Autism, respectiv cel vizand diagnosticarea gratuita, cel prin care se doreste asigurarea de terapie gratuita sau cel care isi propune deschiderea de noi centre in care diagnosticul si terapia sa poate fi asigurate in cele mai bune conditii.

Initiatorii spun ca o donatie de un leu pe zi, facuta de o persoana, timp de un an, in contul asociatiei, ar reprezenta suma necesara pentru a oferi evaluare gratuita unui copil si sansa de a incepe cat mai curand terapia specifica, sau suma necesara pentru 10 ore de terapie gratuita pentru un copil diagnosticat cu autism. De aemenea, cei care aleg sa doneze pentru cel de-al treilea proiect al asociatiei, pot avea satisfactia ca au contribuit la deschiderea de noi centre de diagnostic precoce, evaluare si tratament, pentru acesti copii.

 

 

autismIn Romania nu se cunoaste, oficial, numarul real al copiilor care prezinta semne ale autismului, insa studiile arata o incidenta alarmanta, de 1 caz la 68 de copii, care sufera de aceasta tulburare. Din cauza lipsei de informare, diagnosticarea este de multe ori intarziata, in conditiile in care interventia terapeutica la o varsta cat mai frageda reprezinta una dintre conditiile esentiale ale recuperarii copilului cu autism.

Pentru sanse cat mai mari la recuperare, un copil diagnosticat cu autism are nevoie, zilnic, de doua pana la opt ore de terapie, iar programele de interventie pot dura ani de zile, costurile acestei terapii specifice depasind, de cele mai multe ori, veniturile unei familii. Cum singura sansa a copiilor cu autism este terapia, aceasta devine o povara financiara pentru parinti, desi este o necesitate vitala pentru copil.

Asociatia Help Autism vine in sprijinul acestor familii, asigurand terapie si alte servicii pentru cei 480 de copii pe care ii are in grija, insa pentru a continua acest demers si a putea sa cresca numarul copiilor beneficiari are nevoie de fonduri, iar platforma recent relansata poate fi un instrument prin care oricine se poate implica in acest demers.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*