Un nou record de decese la Buzău. Fostul șef al Fiscului, Petruș Cîrcei, între cei răpuși de COVID

28 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Nu mai puțin de 21 de decese au fost raportate de DSP în ultimele două zile, cărora li se adaugă fostul șef de la Finanțe, Petruș Cîrcei, care a pierdut lupta cu noul coronavirus aseară, la doar câteva ore după ce a ajuns la spital în stare gravă.

 

Lupta cu noul coronavirus se dovedește în continuare extrem de greu de câștigat, chiar dacă a crescut substanțial numărul românilor care au înțeles că pentru a-și păstra libertatea de mișcare și mai ales pentru a nu ajunge în stare gravă la spital în cazul infectării cu SARS-CoV-2 sau sau de a deceda, trebuie să se vaccineze.

În ultima săptămână a scăzut incidența de infectare cu 5%, dar medicii infecționiști avertizează că că spitalele vor continua să fie asaltate de pacienți infectați cel puțin o perioadă, de aceea este important să nu ne lăsăm dominați de frică și mai degrabă să conștientiăm situația și să acceptăm că nu se va ameliora prea curând și că în continuare este important să ne protejăm respectând măsurile sanitare și la primele simptome de boală să cerem ajutor medical, să nu ne tratăm acasă, după „ureche”.

Din păcate însă la spitale ajung în continuare pacienții infectați, ambulanțele continuă să stea la cozi infernale în curtea spitalelor, iar mulți dintre bolnavi sunt nevaccinați și apelează la medici doar când este deja prea târziu.

Potrivit DSP Buzău, numărul buzoienilor nou depistați cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore este de 270, la care se adaugă 5 cazuri de reinfectare. Cel mai mic pacient avea doar 8 luni, iar cel mai vîrstnic, 96 de ani.

La nivel național au fost raportate  13.197 de cazuri noi de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore.

 

Petrus Circei

Un nou record de decese a fost însă raportat de DSP Buzău, care a centralizat nu mai puțin de 21 de vieți pierdute în ultimele două zile, ale unor pacienți cu vârste cuprinse între 44 și 88 de ani, majoritatea cu boli cronice în antecedente, dar și persoane tinere și fără boli cunoscute. Aproape toți au plătit însă cu viața lipsa de încredere în vaccin și opțiunea de a se trata acasă, cu ce-au auzit la vecini, pe la prieteni sau pe rețelele de socializare, iar la spital au ajuns în stare gravă și medicii nu i-au mai putut ajuta.

Fostul director al Fiscului Buzoian, Petruș Cîrcei, în vârstă de 57 de ani, este unul dintre cei despre care nimeni nu-și explică de ce nu s-a vaccinat – deși se afla într-una din grupele de risc, suferea de diabet -, și nici nu a apelat la medici la primele simptome, preferând să stea acasă mai bine de trei săptămâni și a cerut ajutor în ultimul moment. S-a prezentat la Spitalul Județean aseară, cu simptomatologie severă, iar după ce i s-a făcut triajul într-unul din containerele aflate în curtea unității medicale și investigații care să arate gradul de afectare, i s-au acordat îngrijiri tot aici, timp de câteva ore, în care a așteptat să se elibereze un loc în spital, pentru a putea fi internat pe ATI. Din păcate, având o afectare pulmonară de 95%, s-a stins înainte ca medicii să-l mai poată ajuta.

În toată țara au pierdut lupta cu noul coronavirus 415 români în ultimele 24 de ore, două decese fiind înregistrate anterior, dar raportate în data de 27 octombrie. În această lună, 11.000 de români au decedat după ce s-au îmbolnăvit de COVID-19.

 

 

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*