Veniturile grupului Gral Medical au depășit 71 de milioane de lei în primul semestru

Grupul a înregistrat astfel o creștere cu 24% a veniturilor obținute în primele șase luni, depășind proiecțiile bugetare pentru această perioadă.

 

Prima jumătate a lui 2018 s-a dovedit a fi benefică din punct de vedere financiar pentru grupul Gral Medical, care a raportat o creștere a veniturilor cu 24%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Veniturile companiei au atins astfel valoarea de 71,1 milioane de lei, creșterea înregistrată în primul semestru depășind proiecţiile bugetare, care erau fundamentate pe o creştere organică de doar 20%. Într-un comunicat remis pe această temă se precizează că la toate categoriile de servicii s-au înregistrat creşteri cu două cifre, laboratoarele Gral şi Spitalul OncoFort înregistrând însă creşteri peste estimările iniţiale, cu 27%, respectiv 30% faţă de anul precedent. Documentul mai arată că grupul și-a menținut trendul ascendent înregistrat în ultimii ani, iar creșterile au fost superioare mediei înregistrate pe piața serviciilor medicale private în aceeași perioadă. O parte importantă din aceste venituri va fi canalizată către sectorul de investiții, reprezentanții companiei precizând că acestea vor fi orientate cu predilecție către deschiderea de noi centre oncologice care vor fi complet funcționale începând cu anul viitor.

Tot în primul semestru al anului, reţeaua de laboratoare Gral s-a mărit cu 3 laboratoare şi 3 centre de recoltare inaugurate în Capitală şi în oraşul Bacău, iar în prezent funcţionează în cadrul Spitalului OncoFort unul dintre cele mai moderne laboratoare de biologie moleculară din Bucureşti.

 

În comunicat se mai precizează că laboratorul din Bacău, inaugurat în acest an, este funcțional, însă, începând de luna viitoare, în cadrul aceluiași centru se va deschide și un cabinet pe endocrinologie, unde va lucra unul dintre cei mai renumiţi medici din regiune.

Totodată, reprezentanții companiei precizează că de la momentul inaugurării și până în prezent, la serviciile noului laborator de analize medicale din Bacău au apelat peste 500 de pacienți.

Referindu-se la acest aspect, Robert Chiţan, director promovare-dezvoltare în cadrul grupului medical, a declarat că „există solicitări de colaborare în mai multe judeţe din ţară, analizele medicale de laborator marca Gral sunt apreciate din ce în ce mai mult de către medicii specialiştii, pentru că nu am făcut, şi nu vom face rabat la tehnologie, consumabile şi protocoale medicale. În următoarea perioadă ne dorim să devenim etalon pe analize medicale de laborator pentru jumătate din judeţele din ţară şi să ajungem la peste 20 de laboratoare”.

 

Pentru anul în curs, grupul are prevăzut un buget de investiții de 6 milioane de euro, pentru deschiderea unui centru oncologic ce va oferi servicii complete de diagnostic şi tratament oncologic în judeţul Argeş, respectiv, deschiderea în București a unui centru de excelenţă în tratarea cancerului de tiroidă, o  premieră pentru sectorul privat.

Despre cele două noi investiții Robert Chiţan a mai precizat că Spitalul Oncofort din Piteşti va fi dotat cu aparatură de ultima generaţie ce va include accelerator cu particule, RMN cu 16 canale şi 9 suite pe specialităţi medicale, computerul tomograf cu 32 de slice-uri ce permite imagistica întregului corp, precum şi un laborator de urgenţă. De asemenea, Centrul de Excelenţă în Tratarea Cancerului de Tiroidă din Bucureşti va oferi un tratament complet tuturor pacienţilor din ţară cu afecţiuni endocrinologice, urmând a fi dotat cu 10 paturi ce vor permite tratarea a 1.000 de pacienţi anual. „Ambele centre sunt prevăzute cu paturi, în regim de spitalizare de zi, iar echipa medicală a fost deja formată cu unii dintre cei mai valoroşi medici specialişti din regiune, medici ce îşi doresc să practice, într-un parteneriat pe termen lung, o medicină orientată către rezultate. Compania şi-a bugetat pentru anul 2018 venituri de 140 milioane lei, în creştere cu peste 20% faţă de anul anterior, creşteri ce vor fi susţinute de reţeaua de laboratoare Gral, secţiile de oncologie şi segmentul corporate” a mai declarat acesta.

 


Adaugati un comentariu


 

*