Vicepremierul Marcel Ciolacu promite investiții majore în sănătate, educație și infrastructură

24 decembrie 2017 | 0 comentarii |

La sfârșit de an, el le mulțumește buzoienilor care prin votul lor au făcut posibilă prezența, în Parlament și Guvern, a „unei echipe puternice de buzoieni care să susțină dezvoltarea României și, în special, a județului nostru”.  

 

Deputatul buzoian Marcel Ciolacu, care deține și funcția de vicepremier în Guvernul Tudose, li se adresează buzoienilor, la sfârșit de an, printr-o scrisoare de mulțumire pentru „încrederea acordată” și, după un scurt bilanț al activității parlamentare și guvernamentale din acest an, le promite că în 2018 vor avea parte de investiții majore în sănătate, educație și infrastructură. De altfel, aceleași promisiuni au fost făcute și de premierul Mihai Tudose, la prezentarea proiectului bugetului de stat și cel al asigurarilor sociale pe 2018, proiect adoptat în ședința comună a Parlamentului din 22 decembrie, cu 225 de voturi „pentru” și 95 „împotrivă”.

Proiectul de buget pentru 2018 a fost construit pe o creştere economică de 5,5%, inflaţie medie anuală de 3,1%, curs mediu de 4,55 lei/euro şi câştig salarial mediu net lunar de 2.614 lei. Deficitul bugetar (cash) este estimat la 2,97% din PIB, în timp ce deficitul ESA este de 2,96% din PIB, cu încadrare în ţinta de deficit bugetar de sub 3% din PIB, potrivit Tratatului de la Maastricht.

Pentru anul viitor, Guvernul estimează cheltuieli de 314 miliarde de lei (34,6% din PIB), mai mari cu 27 de miliarde de lei față de venituri, care au fost estimate la 278,5 miliarde de lei (31,7% din PIB), dar mai mari cu 30,9 miliarde de lei față de 2017.  Din cele 30,9 miliarde lei venituri suplimentare, 21,1 miliarde lei vor merge catre bugetul Sanatatii, care va avea o crestere de 17% fata de 2017, bugetul Educatiei, care va avea o crestere de 16%, si bugetul alocat investitiilor, care va avea o crestere de 42%, susține Executivul.

Aceeași viziune se regăsește și în scrisoarea vicepremierului Marcel Ciolacu către buzoieni, pe care o redăm integral:

 

Dragi buzoieni,

A trecut un an de când, datorită încrederii dumneavoastră, am reușit să trimitem în Parlament și, mai apoi, în Guvern o echipă puternică de buzoieni care să susțină cu toată energia dezvoltarea României și, în special, a județului nostru.

Împreună am reușit să facem pași importanți în acest an și vreau să vă mulțumesc din suflet pentru sprijinul pe care ni-l acordați.

Avem cea mai mare creștere economică din Europa, care a permis să aducem mai mulți bani la buget, din care să ne îndeplinim angajamentele din programul de guvernare legate de creșterea salariilor și pensiilor. Vom continua în aceeași direcție și anul viitor, astfel încât performanțele economice să nu fie doar niște date statistice, ci să se reflecte în buzunarele cetățenilor prin creșterea veniturilor.

În același timp, am alocat fonduri importante pentru refacerea infrastructurii județene, dar mai ales a fost primul an în care am demarat un amplu program de reabilitare a drumurilor din municipiul Buzău. Am reușit să scădem facturile la întreținere prin eliminarea costurilor cu apa pluvială, am salvat Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură și am demarat un proiect-pilot prin care județul Buzău va fi primul din România cu toate școlile complet digitalizate.

Mai sunt multe lucruri de făcut, dar îmi doresc ca anul viitor să ne canalizăm atenția exclusiv către proiecte de investiții în infrastructură, educație și sănătate, care vor aduce dezvoltare și prosperitate județului nostru.

Sunt convins că împreună cu autoritățile locale vom reuși să ne ducem la îndeplinire toate aceste angajamente și că 2018 va fi un an mai bun pentru fiecare buzoian.

În prag de sărbători, vă doresc multă sănătate, bucurii și clipe minunate petrecute alături de cei dragi. La mulți ani, buzoieni!

Marcel Ciolacu, Președinte PSD Buzău

 

 

 

 

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*