WALL-STREET : Topul bolilor profesionale cu cele mai mari incidente in Romania

25 iulie 2012 | 0 comentarii |

De la praful inhalat la statul pe scaun, multi factori care ne inconjoara la locul de munca pot duce in timp la aparitia unor afectiuni, de multe ori cu efect definitiv. In Romania, media anuala a imbolnavirilor profesionale se situeaza in jurul a 1.118 cazuri. Vezi topul celor mai frecvente boli profesionale, la nivel national, potrivit datelor Ministerului Muncii.

 

Bolile infectioase inregistreaza o frecventa de 17 cazuri de imbolnaviri profesionale/an si sunt provocate de agenti patologici infectiosi, transmisibili, care pot fi microbi, virusi, paraziti mono sau pluricelulari, sau fractiuni proteice (peptide).

Sindrom Raynaud are o frecventa de 19 cazuri/an. Este  cunoscut si ca sindromul mainilor si picioarelor reci, este caracterizat printr-o scadere continua a fluxului sangvin catre extremitati, in general catre maini, dar pot fi implicate si picioarele, degetele de la picioare, nasul, obrajii, urechile si barbia.

Partile corpului care sunt afectate se pot albi initial din pricina spasmului vaselor de sange si apoi inrosi intens, pe masura ce vasele se destind, aducand o cantitate sporita de sange in zona. Degetele pot fi initial reci si amortite, apoi pot incepe sa furnice, sa se umfle si sa devina dureroase.

Sunt predispuse la aparitia sindromului Raynaud persoanele care utilizeaza masinile vibrante pentru exercitarea meseriei, lucratori cu sapa sau picamerul, cu solventi organici si policlorvinil.

(citeste mai mult…)


Categorii: Mass-media

Adaugati un comentariu


 

*