Zâmbete cu epoleți pentru copiii internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău

14 septembrie 2022 | 0 comentarii |

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au reușit să aducă zâmbete pe chipurile copiilor internați la Pediatrie și Chirurgie Infantilă, printr-o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere organizată împreună cu conducerea unității medicale.

 

Aflăm aproape zilnic despre un copil accidentat fie pe trecerea de pietoni, fie când a traversat printr-un loc nepermis, iar odată cu începerea școlii, astfel de evenimente devin aproape iminente. Neatenția, lipsa de educație rutieră, energia greu de controlat la vârstele mici și lipsa de conștientizare a pericolelor duc uneori la tragedii.

De aceea, polițiștii buzoieni încearcă să vină cât mai frecvent în întâmpinarea nevoii de informare și de conștientizare a pericolelor, atât pentru copii cât și pentru oamenii mari, prin acțiuni informativ-preventive adaptate fiecărei vârste și fiecărei categorii sociale.

Pentru că școala abia a început, însă preșcolarii și școlarii internați în Spitalul Județean de Urgență Buzău nu au avut ocazia să se bucure de începutul de an școlar, polițiștii rutieri s-au gândit să le facă o surpriză și să îi viziteze în secțiile de Pediatrie și Chirurgie Infantilă, unde aceștia se află sub tratament, îngrijire și supraveghere medicală, pentru diferite boli. Din fericire, niciunul dintre cei aflați acum în spital nu au fost victime ale unor accidente rutiere, dar părinții, medicii și polițiștii își doresc să nici nu li se întâmple vreodată o astfel de dramă, așa că fac tot ce pot pentru a-i feri de pericole.

 

Vizita polițiștilor a avut scopul de a preveni accidentele și de a-i informa pe micuți care sunt regulile de circulație rutieră, dar au făcut-o într-o formă ludică și interactivă, așa că alături de polițiști, de conducerea spitalului și de cadrele medicale din secțiile vizitate, copiii s-au jucat, au colorat, au râs, iar pentru un timp au uitat că sunt în spital, n-au mai simțit dorul de casă și nici pe cel al prietenilor.

Polițiștii le-au explicat copiilor, pe înțelesul lor și prin joc, cât de importante sunt regulile de circulație și au încercat să-i ajute să înțeleagă că un comportament preventiv o să le asigure un drum mai sigur către școală, iar bucuria de a pleca acasă nu ar trebui să îi facă neatenți ci dimpotrivă, este necesar să le crească vigilența, pentru a se proteja și a se putea bucura pe deplin de ceea ce își doresc.

 

Alături de comisar șef Silviu Dinu, inspector șef al Serviciului Rutier Buzău, comisar de poliție Adrian Roșioru, agent de poliție Bianca Andrei, subinspector de poliție Anduța Stancu, cărora li s-a alăturat Iuliana Georgiana Roșioru, președintele Asociației de Întrajutorare „Ionașcu Filofteia Dănuța” Buzău, s-a alăturat acțiunii polițiștilor și conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău, prin managerul Claudiu Damian și directorul medical, dr. Ștefania Manolescu, dar și cadre medicale din secțiile vizitate, implicându-se cu toții să-i ajute pe copii să înțeleagă cât de important este să se ferească de pericole și să nu devină victime ale unor accidente de circulație.

Conducerea spitalului aduce mulțumiri reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Buzău pentru această acțiune desfășurată în cadrul unității medicale, pe care o consideră binevenită și utilă atât copiilor, cât și părinților.

 

Silviu Dinu, Claudiu Damian

Claudiu Damian, manager al S.J.U. Buzău, a mulțumit Inspectoratului de Poliție Județean Buzău și Serviciului Rutier pentru inițiativă și spune că și-a dorit „să realizăm această acțiune de mai mult timp, însă, din cauza pandemiei, s-a tot amânat. De data aceasta însă am pus colaborarea noastrăîn practică și s-a dovedit că a avut un efect pozitiv, atât pentru educația copiilor cât și pentru confortul lor psihic. Avem o colaborare veche și eu zic fructuoasă cu IPJ Buzău, după cum vedeți. De data aceasta, nu avem niciun copil internat ca victimă a unui accident rutier și asta ne bucură. Inițiativa polițiștilor este una de prevenire și are rolul de a îndruma copiii, de a-i învăța ce ar trebui să facă, cum să respecte legea și conduitele ei. Le mulțumesc și sper ca astfel de acțiuni să fie din ce în ce mai multe, ca să venim în sprijinul copiilor”, a punctat managerul SJU Buzău.

La sfârșitul vizitei, copiii internați în secțiile Pediatrie și Chirurgie Infantilă ale SJU Buzău au primit în dar câte un ghid de educație rutieră, jocuri și creioane colorate pe care polițiștii le-au dăruit cu dragoste, pentru ca micuții să se bucure și în zilele următoare, dar și după ce se vor externa și vor merge acasă.

 

Pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere, polițiștii recomandă:

* Circulați numai pe trotuare, iar în lipsa acestora pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului!

* Nu vă jucați pe străzi unde circulă mașini deoarece vă expuneți la accidente!

* Traversați strada numai prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului sau pe la colțul străzii, după o prealabilă asigurare!

* Nu traversați strada în fugă, prin loc nepermis sau la culoarea roșie a semaforului, prin fața sau spatele mijloacelor de transport în comun oprite în stație, deoarece puteți fi surprinși de autovehicule aflate în mișcare!

* Nu urcați și nu coborâți în timpul mișcării mijloacelor de transport și nu deschideți ușa/ușile acestora în timpul mersului!

* Conducerea bicicletei/trotinetei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani!

* Evitați să circulați cu bicicletă/trotinetă pe străzile cu trafic intens!

* Este interzisă circulația cu rolele pe drumurile publice.


Adaugati un comentariu


 

*