Ziua Portilor Deschise in spitalele buzoiene

La sfarsitul acerstei saptamani, toate cele cinci spitale publice din judet vor putea fi vizitate de publicul larg, in cadrul unei actiuni inedite menite a promova serviciile de asistenta medicala.

 

spitalul buzau

SJU Buzau

Desi sunt departe da a fi la standardele care sa le permita acordarea de servicii medicale de cea mai buna calitate, spitalele publice din judetul Buzau isi vor deschide, sambata, portile catre publicul larg, putand fi vizitate de oricine isi va dori sa ia contact cu realitatile din sistemul medical buzoian si sa comunice cu cadrele medicale care activeaza in unitatile respective.

Este vorba de o actiune inedita initiata de Directia de Sanatate Publica Buzau, care si-a propus ca astfel sa promoveze in randul buzoienilor serviciile de asistenta medicala si sa inlesneasca totodata o mai buna comunicare intre cadrele medicale si public. Ziua de sambata, 22 august, a fost declarata astfel Ziua Portilor Deschise in Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, Spitalul Municipal Ramnicu Sarat, Spitalul Orasenesc Nehoiu, Spitalul de Boli Cronice Smeeni si Spitalul de Psihiatrie si Masuri de Siguranta Sapoca.

 

Spitalul Municipal Ramnicu Sarat

Spitalul Municipal Ramnicu Sarat

Cele cinci unitati medicale isi vor deschide sambata portile pentru vizitatori in intervalul orar 10.00 – 13.00, timp in care oricine va dori, va putea sa viziteze spitalele respective si sa se puna la curent cu activitatea cadrelor medicale de aici, constatand „la fata locului” conditiile in care este asigurata calitatea actului medical.

In acest sens, conducerea fiecarei unitati a stabilit impreuna cu specialistii DSP modul de organizare al activitatii de sambata, dorindu-se o cat mai mare deschidere catre publicul larg, in masura in care masurile de siguranta o vor permite, avand in vedere faptul ca este vorba de unitati medicale in care accesul general nu poate fi permis chiar in orice sectie sau sala de operatie.

In consecinta, buzoienii sunt asteptati sambata in numar cat mai mare sa profite de ocazia de a merge la spital fara a avea vreo problema de sanatate sau vreo ruda internata careia sa ii poarte de grija, iar vizita sa ramana in memoria lor o amintire placuta.

 

Ambulatoriul modernizat

Ambulatoriul modernizat

Cei mai multi dintre vizitatori sunt asteptati la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, care este cea mai mare si mai importanta unitate medicala din judet. Cei care vor alege sa treaca sambata pragul Spitalului Judetean vor fi informati in prima parte a vizitei despre structura organizatorica si activitatea medicala din cadrul unitatii.

Dupa aceea, se va trece la vizitarea si prezentarea Ambulatoriului Integrat, cu toate serviciile medicale oferite, iar la final, vizitatorii vor purta discutii libere cu reprezentantii institutiei. Totodata, acestia vor putea sa isi verifice, gratuit, tensiunea arteriala si  glicemia,  beneficiind in ambulatoriul spitalului si de EKG si oscilometie, efectuate, de asemenea gratuit.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*