Comentarii

  • From Mariana on Reteta gratuita pentru insanatosirea solului

    Foarte interesant!

    2013/11/19 at 8:44 am
  • From Buzoianul on S-au taiat 3,5 miliarde de la Sanatate, dar oficialii vad bugetul mai mare in 2014

    O guvernare la fel de imcapabila ca si altele
    Afirmatiile guvernantilor contrazic cifrele din buget, afirmatii care contrazic o aritmetica elementara.
    Astfel de afirmatii arata ori ca acesti guvernati nu au un minim de scoala (lucru care nu e departe de adevar) ori ca isi bat joc de populatia care i-a les intr-un mod, putin spus, scandalos.

    2013/11/19 at 7:33 pm
  • From Medic de spital on INTERVIURILE SB: Cecilia Manolescu, seful ITM Buzau, despre Sanatatea in Munca, obligatii si riscuri

    Multe lucruri laudabile dar…
    Este adevarat ca s-au facut pasi importanti privind sanatatea in munca si protectia muncii. Fata de anii 80-90, numarul de accidente de munca a scazut drastic (o parte se datoreaza si disparitiei unor industrii).
    Dar, si intotdeauna exista un dar, nu se spune nimic despre cum se respecta aceste normative, chiar in sectorul sanitar.
    Si aici sunt de discutat doua aspecte: timpul de lucru si norma de lucru.
    Desi suntem in UE, timpul de lucru pentru medicii din spital depseste, pentru cei care fac garzi, cele 48 de ore saptamanal in mod sistematic; iar pe masura ce numarul de medici scade, depasirea este tot mai mare.
    Si sistemul sanitar este o ”industrie” care are norma de munca, respectiv pentru fiecare tip de activitate, un medic este normat la un numar de paturi si indirect la un numar de pacienti pe an (culmea, exista legi si norme in acest sens). In special in acele sectoare unde lipsa de medici este mai acuta, acest normativ este depasit si de 4-5 ori, fara ca cineva de la ITM sa se agite. Pe de alta parte, in fiecare an Ministerul Sanatatii vine cu noi obligatii pe care le strecoara, mai mult sau mai putin legal, in sarcina medicilor (spitalizarile de zi, consultatiile din policlinica).
    Pana la un punct, medicii au inteles ca e nevoie sa presteze mai multa munca, poate ca si depasirea timpului de lucru au inteles-o, dar ramane pe mai departe de neinteles de ce totusi acest efort nu este si remunerat corespunzator.
    Pentru acest motiv, domnii si doamnele de la ITM ar trebui sa mai vina prin spitale si sa verifice aceste aspecte pe care le stiu de mult, dar pe care probabil ca au primit ordin sa nu le discute.
    Poate cei care lucreaza in sectorul sanitar ar merita cel putin un raspuns – il asteptam.

    2013/11/20 at 4:30 pm
    • From Elena Panţuru on INTERVIURILE SB: Cecilia Manolescu, seful ITM Buzau, despre Sanatatea in Munca, obligatii si riscuri

      Securitatea muncii mai ales in sistemul sanitar, lasa de dorit .

      2014/04/29 at 12:09 am
  • From Buzoianul platitor de taxe on Greva generala este iminenta. Discutiile dintre profesionistii din Sanatate si guvernanti au inregistrat un nou esec

    Amenintare cu conotatie “golaneasca”
    Inclusiv autoritatile recunosc de mai multi ani ca sistemul sanitar este prost subvetionat, ca salariile sunt jenant de mici. Atitudinea actuala a ministrului (acesta ca si a altora care nu s-au ingrijit de sistem) de a ameninta este una golaneasca. Ar trebui macar sa-si recunoasca vina de a nu fi luat masuri din timp si sa demisioneze.
    Amenintarea, oricum este una de doi bani; mai mult decat sa se retina din salariu pentru zilele de greva nu se poate face. In schimb, cadrele medicale pot sa-si dea si demisia in bloc si atunci sa vedem pe unde se situeaza ministrul si primul-ministru care in acest caz nu-si asuma nicio raspundere…

    2013/11/21 at 10:50 am
  • From Iubeste Viata on 77 DE CUVINTE: Chimicale la cuptor

    AGRICULTURA ce este, activitate de HOBBY!? Ce inseamna activitate economica, activitate care GENEREAZA VENITURI! POFTIM 2013, tara de SEMI/analfabeti?! TRAIAN BASESCU a recunoscut ca vrea sa faca LEASING DE UTILAJE, afacere fiscalizata in familie! TERENUL agricol ce OBIECT are nu de a produce si comercializa cantitati INDUSTRIALE! ALTE PERSOANE INTERPUSE ce inseamna, arendare ce INSEAMNA? TRANZACTIILE care aduc beneficii de ordinul platitor de tva ce inseamna? Exercitarea profesiei de notar public este incompatibilă cu: Desfasurarea unor activitati comerciale, direct sau prin persoane interpuse;
    Calitatea de asociat intr-o societate in nume colectiv, de asociat comanditat în societatile în comandita simpla sau pe actiuni, administrator al unei societati cu raspundere limitata, presedinte al unui consiliu de administratie, membru al consiliului de conducere, director general sau director al unei societati pe actiuni, administrator al unei societati civile.
    Ce verdict a dat Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania cu privire la contractul Ioanei Basescu?

    2013/11/21 at 2:50 pm
  • From Dr. Ioan Dragusin on 77 DE CUVINTE: Profit pe suferinta

    O asa inventie se va cumpara si breveta pe bani putzini, de cine stie sa-i aprecieze valoarea si rentabilitatea, dupa care… pe bani foarte multi … o s-o cumparam si noi de la straini, asa cum este cazul si cu alte inventii din diverse domenii…

    2013/11/23 at 8:32 am
  • From Un grup de medici on EXCLUSIV: Dr. Marius Anastasiu a demisionat din functia de manager al Spitalului Judetean Buzau

    O tara pierduta
    Cu astfel de politicieni suntem o tara pierduta.
    Indiferent de domeniu (sanatate, industrie, silvicultura,etc.) toate sunt dupa acelasi calapod (furtul cu ajutorul legii (legislativului), nesimtirea, lipsa de scoala, etc).
    Revenind putin la sanatate, vedem ca la toate spitalele managerii sunt inlocuiti (fara motiv real), subfinantarea este la ea acasa dar nu e recunoscuta.
    Daca vrem o rezolvare, trebuiesc mai multe conditii: la carma ministerului un medic (unul adevarat nu facut la ”private”), finantare corecta, pedepse pentru furt din avutul public (in acest caz pedeapsa cu moartea nu este exagerata, atata timp cat de atatia ani se fura din sanatate (de la nivel inalt), iar populatia este exterminata lent, cu norme de la Casa Nationala de Sanatate (era sa zic de exterminare).
    In cazul doctorului Anastasiu, era de asteptat gestul. Este totusi un profesionist de calitate care nu si-a castigat existenta niciodata din mizerii politice. Ca si altii dinaintea lui, care au dorit sa faca multe lucruri bune, dar fara finantare nu poti face nimic, deci nu mai are rost sa continue. Felicitari pentru decizie – asa da coloana vertebrala.
    In ceea ce priveste preluarea conducerii spitalului de catre Dr. Ursachescu cred ca nu este decat o pierdere de vreme pentru un bun profesionist. Este un bun ORL-ist si un bun operator. Un asemenea post nu o sa-i aduca decat deceptii, lucru valabil pentru orice medic care ar incerca sa conduca un spital de stat. Dar poate ca vor gasi un medic facut la vreo ”privata” ca sa conduca spitalul asa cum este condusa si tara.
    O buna lectie, in ton cu greva ar fi ca niciun medic sa nu mai accepte sefia spitalului!

    2013/11/25 at 7:11 pm
  • From Buzoianul care plateste on Eugen Nicolaescu spune ca s-a inteles cu Sanitas ca sa suspende protestele

    Suntem inca o tara comunista
    Toate tarile din Europa au un sistem sanitar socialist (adica asigura ingrijiri si la o parte din cei care nu platesc). Din pacate sistemul nostru este inca comunist fiindca (prin insasi normele sustinute chiar de acest ministru), acordam ingrijiri fara limita si indiferent de cauza (motivul: cel care nu plateste totusi voteaza, deci sa nu-l nemultumim pentru ca nu ne va mai vota; acest motiv a fost imbratisat de toate partidele, inclusiv cele de dreapta cum se crede PNL-ul). Acum, cand s-a ajuns la fundul sacului si politiciennii se vad inghesuiti de nemultumirile create profesionistilor din sanatate dar si pacientilor buni platnici, sunt pe cale sa renunte la acest sistem.
    Au fost avertizati de mai multe ori de aceasta problema dar nu i-a interesat sa o rezolve.
    Asa cum politicienii au furat direct sau indirect sistemul de sanatate, acum e treaba lor cum o sa rezolve. Cand au furat nu i-au intrebat pe pacienti sau pe profesionisti.
    Este dreptul lucratorilor din sanatate sa-si ceara drepturile corecte, dar si al pacientilor buni platnici. Cum vor rezolva politicienii e treaba lor; ca risca sa plece de la guvernare, e treaba lor.
    Treaba celor care muncesc si platesc asigurarile este doar sa-si ceara drepturile, fara sa le fie mila de ”amaratii” de policieni care s-au tot ghiftuit in acesti ani. Pot sa se duca pe ”apa sambetei”, indiferent de culoarea.

    2013/11/26 at 1:07 pm
  • From Un grup de medici on Neajunsurile si coruptia din sistemul sanitar vazute prin ochii unui chirurg ajuns la limita rabdarii

    Inca ne mai temem? De o sperietoare numita Nicolaescu!!!?
    Acest ministru, ca si altii care vor veni (si vor dori sa sperie) sa o sperie pe mama lor (cum se zice popular …)
    Ei nu-si dau seama ca e o realitate – cererea e mai mare decat oferta, iar in aceste conditii ministerul(!) si pacientii sunt cei care pierd. Medici se solicita in toata Europa, dar si in tara in sistem privat. Dreptul de practica al unui medic nu-l poate lua un ministru, nici daca ar sta in cap. Dreptul de practica se poate pierde doar in caz de malpraxis.
    Pentru acest curajos medic ca si pentru altii exista in conditiile cererii actuale numeroase oportunitati. Perdantul va fi pacientul, care va ramane fara medic (medici) in conditiile in care se continua politica de exterminare nationala de la nivel guvernamental.
    Stimati pacienti – TRZITI-VA, pana nu va fi prea tarziu. A mai fost o situatie similara in aceasta tara in perioada 82-90 cand Elena Ceusescu spunea ca nu este nevoie de specialisti si 8-9 ani aproape ca nu s-au scos la concurs posturi de specialisti. Refacerea corpului medical, dupa revolutie, a fost greoaie, dar posibila pentru ca intamplator perioada nu a fost mai lunga.
    La acest moment se cam implineste aceeasi perioada de cand corpul medical romanesc este in descrestere exponentiala. Dar de data aceasta refacerea corpului medical (daca va fi dorita) va fi mult mai greoaie. Multe din marile somitati medicale, ori nu mai exista, ori au plecat. Invatamantul medical s-a degradat si el. Sunt din ce in ce mai putini cei capabili sa-i invete pe altii (cei cu adevarat buni pleaca pe capete si raman multi mediocri care sa ocupe locurile libere).
    In gandirea bolnava a ministrului ca si a lui Arafat se spunea ca vom aduce medici din alte parti. Bine ca nu s-a si intamplat decat partial. Un medic care vine din alte tari sa lucreze la noi pe un salariu mizer in nici un caz nu este un medic competitiv – daca ar fi competitiv s-ar duce si el in alte tari din Europa (si e adevarat:in Anglia, Franta, Germania, gasesti destui medici din Orientul Indepartat sau din tarile arabe).
    TREZITI-VA stimati pacienti – in cativa ani veti muri cu poza lui Nicolaescu pe piept.
    Viitorul este cat se poate de sumbru….

    2013/11/26 at 7:57 pm
  • From Medicul de garda on SANITAS suspenda greva generala. Guvernul deblocheaza 1100 de posturi in sanatate si plateste dublu in week-end

    Aspecte ce trebuie intelese corect …
    Termenul de suspendare a grevei nu trebuie inteles ca o satisfacere a cererilor existente ci doar ca o rezolvare partiala si de moment. Faptul ca sindicatele au suspendat greva arata doar diponibilitatea la negociei a personalului sanitar si nu renuntarea la solicitari indreptatite. Guvernul si ministerul ar trebui sa intelega ca in continuare au niste probleme de rezolvat si greva se poate relua.
    Ar fi de dorit ca primul ministru sa nu incerece sa mute disputa dintre partide si palate (Victoria si Cotroceni)în ”ograda” sănătății. Afirmatia dansului este lipsita de tact si nepotrivita, revendicarile personalului medical existand de foarte multa vreme, practic pe parcursul tuturor guvernarilor.
    Negocierile pentru un contract de munca decent sunt un drept al tuturor. Termenul de ”bunavointa” a lui Nicolaescu arata dispretul si o atitudine de ”feudal” total neconforma cu un stat democratic sau apartenenta lui la un partid liberal.

    2013/11/27 at 10:56 pm
    • From Mihaela Florea on SANITAS suspenda greva generala. Guvernul deblocheaza 1100 de posturi in sanatate si plateste dublu in week-end

      Salut cu bucurie “medicul de garda”pentru precizarile pe care le-a facut. Acestea sunt absolut necesare deoarece viata ne-a invatat ca,la diferite nivele de conducere se crede ca, daca ti-a dat o bucatica (pe care dealtfel legile omenesti si cele ale bunului simt te indreptatesc sa o primesti, ca doar ai prestat cinstit ptr.ea) ei pot sa se culce linistiti pe o ureche. Si daca nu te lasi, cerandu-ti in continuare drepturile de salariat si cetatean iti vor replica nonsalanti ca “nu ti-am dat deja …de ce ai tupeul sa vrei tot ce ti se cuvine…poate ramai fara serviciu…”, asa cum am patit eu.

      2013/12/02 at 8:22 am

Adaugati un comentariu


 

*