Comentarii

 • From Daniel on Discuții între medicii de familie și autorități, pe tema împrumutului de la Banca Mondială

  Sa nu uitai sa vorbiti cu Ghita, de 800 milioane poate va face niste cartele ca tot nu merg cardurile…
  De salariul asistentei nu pomeniti nimic? Asistentii fac munca in cabinet, nu au concedii de odihna, salarii de necalificati, riscuri cat cuprinde…, in 3-4 ani nu o sa mai avem medicina de familie, ce o sa faceti cand o sa fie cozi la spitale ca in anii ’80 la alimente…

  2019/04/04 at 5:37 pm
 • From Anton Camelia on Discuții între medicii de familie și autorități, pe tema împrumutului de la Banca Mondială

  În tot acest articol nimeni nu pomenește de asistenții medicali din medicina de familie, care sunt plătiți cu salariul minim pe economie… Nu încurajați deloc medicina de familie, medicul fără adiacent nu este capabil sa rezolve nici minimnul de 20 consultații pe zi. Noi facem toată treaba… Avem studii, ne specializam, mergem la cursuri, plătim taxe și cotizații la fel ca bugetarii din sistem. Vrem sa fim plătiți conform pregătirii profesionale, cea de asistent medical, nu de femeie de serviciu. Vrem sa ni se tina cont de vechimea în munca, și noi avem drepturi. Aceste nedreptăți ne vor mâna spre alte locuri de munca.
  Susțineți și plătiți corespunzător și asistenții medicali de la cabinete medicale de familie, aveți puterea sa opriți migrația forței de munca din acest domeniu…

  2019/04/04 at 6:43 pm
 • From LARISA NANE on Discuții între medicii de familie și autorități, pe tema împrumutului de la Banca Mondială

  D-nul Dr Dina Mergeani!!! Observam noi, Asistentii medicali din medicina de Familie, cu Stupoare, ca vorbiti despre aceasta infuzie de capital de la Banca Mondiala a Sanatatii cu dirijare inspre multe INVESTITII vitregite de-a lungul anilor, acoperirea lacunelor existente si anterioare din Sistemul Informatic si nu numai!
  INTREBARE: Noi Asistentii medicali cu care medicii de familie fac asa zisa echipa medicala! Doar la munca evident! La retribuire (pentru voi nu avem) Noi ai cui SUNTEM? Noi de cine apartinem? Noi AMG de 20 de ani, de cand OUG 124/1998 a lasat asistentii medicali la mila medicilor si au leafa de mizerie (minim pe economie). Codul COR din Nomenclatorul profesional spune ca As Med este un profesionist calificat si nu un muncitor necalificat! Despre noi de ce nu se aminteste in Planurile si PROIECTELE domniilor voastre de Viitor? Platim asigurare de Malpraxis, cursuri EMC, cotizatie 1% din brut ptr ALP. Toti acesti bani din 12 mil. salariu de subzistenta!
  FACETI VA ROG SI DOMNIILE VOASTRE UN EXERCITIU DE SUPRAVIETUIRE CU ACEASTA LEAFA DE 1200 lei. Va multumesc ca ati citit!

  2019/04/04 at 8:38 pm
 • From Stoian Corina on Discuții între medicii de familie și autorități, pe tema împrumutului de la Banca Mondială

  Despre asistenți nici un cuvânt,nici o vorbă, despre faptul că suntem plătite cu 660 lei , că avem jumătate de normă, că cerem cu disperare modificarea OUG 124/1998, că vrem doar salarii decente, nimic altceva?

  2019/04/04 at 9:18 pm
 • From Cosmin on Discuții între medicii de familie și autorități, pe tema împrumutului de la Banca Mondială

  In primul rand, medicii de familie nu o duc atat de rau pe cat se vaita.

  Majoritatea asistentelor medicale iau salariul minim din urmatoarele motive:
  -sunt foarte multe, peste 1000 in judetul Buzau care nu profeseaza, deci medicii pot gasi mereu altele ca sa le schimbe.
  -Anual sunt tot mai multe absolvente. Pentru cei ce pica examenul de bac, scoala postliceala e cea mai buna optiune. Rar ajung asistenti medicali cei care iau bac-ul.
  -Cei mai rasariti s-au angajat la stat, in ultimii 3 ani doar spitalul judetean a angajat peste 300 de asistenti medicali noi, din cauza extinderii si pensionarilor.
  -Salariul reflecta si nivelul studiilor, voi vreti salarii similare sau mai mari decat cei care au invatat minim 4 ani la o facultate de zi, in conditiile in care postlicealele sunt scoli fara frecventa. Putinii asistenti medicali care au invatat, cei licentiati (deci 4 ani de facultate de adistenta medicala sau moase + bac) au salarii decente.

  Cotizatia Oamr este in functie de salariu, deci n-o platiti ca cei de la stat, Anton Camelia
  Cursurile Emc sunt gratuite de cativa ani, doar cei care nu le fac la timp le platesc anul urmator, Larisa Nane

  2019/04/06 at 11:21 am
 • From Cosmin on OAMGMAMR Buzău se mută în casă nouă

  Daca tot s-au marit cotizatiile (prin marirea salariilor) si si-au permis un nou sediu, poate mai angajeaza personal, schimba sau macar sa ii motiveze mai bine pe cei existenti, ca sa se reduca timpii de asteptare la avizare.

  2019/04/06 at 11:30 am
 • From Luminiţa Dascălu on A murit renumitul medic psihiatru Adrian Ionescu, cel care a înființat și condus 47 de ani Secția Nifon a Spitalului Săpoca

  A fost un medic excepţional, o personalitate luminoasă, un intelectual impecabil. Merită tot respectul.

  2019/04/12 at 1:37 pm
 • From Catalin Spiridon on A murit renumitul medic psihiatru Adrian Ionescu, cel care a înființat și condus 47 de ani Secția Nifon a Spitalului Săpoca

  Un Om, un medic, un profesionist dedicat, cum ar trebui să fie multi diintre cei care au grija de sanatatea acestui popor.
  Vesnică recunostintă.
  Drum lin printre stele, suflet luminos.

  2019/04/16 at 11:07 pm
 • From Ioana Codin on Când nu te pricepi, mai bine stai deoparte!

  Asa se intampla atunci cand nu sunt alesi profesionisti! De altfel in ultimul timp, partidul de la guvernare si-a propus sa guverneze cu oameni total nepotriviti!

  2019/04/18 at 8:04 pm
 • From CRETU ION on Meningita, boala care poate ucide în doar câteva ore

  Ma minunez de „capacitatile” acestor specialisti,cand solutia de salvare este simpla si la indemana tuturor medicilor, cu conditia sa stie si carte. Preventiv vaccinarea, dar trebuie convinsi oamenii, problemele sunt cand deja menigococul actioneaza, atunci apare profesionalismul medicului. Care e solutia? ADMINISTRAREA CELUI MAI PUTERNIC ANTIBIOTIC,chiar daca diagnosticul este doar banuit. Asteptarea rezultatului analizelor, care sa confirme ce bacterie actioneaza, ESTE CRIMINALA, pt ca se actioneaza tardiv, cand nu se mai poate indoi gatul ESTE DEJA TARZIU. Am intampinat in familie acest tip de meningita si doar priceperea unui medic „comunist” a impiedicat o tragedie.

  2019/04/19 at 10:42 am

Adaugati un comentariu


 

*