Organizații Profesionale

*Colegiul Medicilor din România

*Colegiul Județean al Medicilor Buzău

*Colegiul Medicilor Dentiști din România

*Colegiul Medicilor Dentiști Buzău

*Colegiul Farmaciștilor din România

*Colegiul Farmaciștilor Buzău

*Colegiul Psihologilor din România

*Colegiul Medicilor veterinari din Romania

*Colegiul Fizicienilor Medicali din Romania

*Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România

*Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicli din România – Filiala Buzău

*Ordinul Practicienilor de Medicină Complementară Alternativă din România

*Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF)

COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA

    COLEGIUL MEDICILOR BUZĂU

Buzău, Str. Stadionului, nr. 7;

Tel: 0238/718921; Fax: 0238/406360;

E-mail: cjmbuzau@gmail.com; Website: www.cjmbuzau.ro

 ALEGERI 

pentru desemnarea noilor organe de conducere pentru Colegiul Județean al Medicilor 

    „Vă informăm că din cauza epidemiei cu virusul COVID – 19, conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 13828/13.03.2020, turul al doilea al alegerilor membrilor în organele de conducere ale Colegiului Medicilor se amână până la o dată ce va fi anunțată ulterior” – Comisia Electorală Centrală.

***

Mesajul Președintelui Asociației Medicale Mondiale adresat medicilor din întreaga lume

Dragi colegi,

Numele meu este Miguel Jorge, sunt președintele Asociației Medicale Mondiale, organizația mondială sub umbrela căreia se află 113 asociații medicale naționale și teritoriale.

Permiteți-mi să vă mulțumesc tuturor celor aflați în prima linie care tratează pacienții în timpul acestei pandemii de COVID-19. Munca dumneavoastră și cea a asistenților medicali, a farmaciștilor, a fizioterapeuților și a tuturor celorlalți profesioniști din domeniul sănătății precum și a lucrătorilor din domeniul sănătății este crucială pentru pacienții noștri și pentru comunitățile în care trăim.

Măsurile de atenuare luate în multe părți ale lumii vizează acum încetinirea răspândirii bolii pentru a nu supraîncărca prea mult capacitatea noastră de îngrijire. Multe măsuri au fost criticate și puse la îndoială dar permiteți-mi să vă reamintesc : acum lucrăm la un principiu de precauție – aplicăm cele mai bune cunoștințe pentru a preveni sau cel puțin pentru a reduce daunele. Prin urmare, este strict necesar să sprijinim serviciile noastre de sănătate publică și să respectăm măsurile de precauție care au fost puse în aplicare. O analiză critică și o examinare a acestor măsuri vor fi necesare dar aceasta trebuie să se facă mai târziu.

Din păcate, am văzut că această criză devine un teren de reproducere pentru fake news și mesaje înșelătoare. Vă rugăm să fiți extrem de atenți și sceptici cu privire la toate mesajele, în special la cele răspândite pe social media. Înainte de a comunica, aplicați cunoștințe științifice, prudență și o judecată temeinică. Acest lucru se aplică în mod similar oricăror sfaturi de prevenire sau tratament.

Este un moment în care angajamentul, profesionalismul și disciplina sunt cruciale pentru îngrijirile pe care le oferim pentru a ajuta pacienții noștri și pentru protecția comunităților noastre. Sunt mândru să spun că marea majoritate a medicilor și a altor profesioniști din domeniul sănătății fac acest lucru. Să aducem speranță și încredere că vom fi acolo pentru pacienții noștri și că ne vom proteja comunitățile.

COLEGIUL FARMACIȘTILOR DIN ROMÂNIA

   COLEGIUL FARMACIȘTILOR BUZĂU

Buzău, Str. Spiru Haret, Bl. 13 D, Ap.3, parter

Telefon/fax: 0238-716.247

Web: http://www.buzau.colegfarm.ro/

Email: buzau@colegfarm.ro

PROGRAM: Luni – Vineri 09,00 – 16,00   

 

 

ANUNȚ IMPORTANT

20.03.2020

Având în vedere faptul că la nivelul colegiilor teritoriale procesul electoral a fost finalizat și noile organe de conducere au fost validate, în contextul instituirii stării de urgență la nivel național pe motivul declarării pandemiei de coronavirus, în temeiul Art. 51 din Anexa nr. 1 a Decretului nr. 195/2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, facem un apel energic către toate structurile teritoriale pentru a face toate demersurile necesare în vederea asigurării funcționării structurilor organizației profesionale și îndeplinirii atribuțiilor în bune condiții. 

În ceea ce privește funcționarea Colegiului Farmaciștilor din România, ca structură națională, Comisia Electrală Centrală a decis, până la data la care în mod legal se va putea convoca Consiliul Național al Colegiului Farmaciștilor din România, pentru alegerea noului Birou Executiv, prelungirea de drept a mandatelor a trei dintre membrii acualului BIrou Executiv, astfel:

-Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa – Președinte;

-Farm Doina Cocriș – Vicepreședinte

-Farm. Dr. Răzvan Prisada – Vicepreședinte.

 

***

           

 Dragi colegi farmaciști,

   

În contextul dificil actual este important să utilizăm la maximum serviciile farmaceutice din farmacia comunitară, pentru îndeplinirea nevoilor pacienților precum și penstru asigurarea continuității activității.

Farmaciștii și asistenții de farmacie trebuie să fie protejați împotriva riscului major de exounere la virus. Astfel, aceștia vor purta echipament de protecție (măști, mănuși, halate, pungi pentru încățăminte), iar suprafețele  cu care intră în contact pacienții vor fi dezinfectate repetat.

Este nevoie să fie evitată epuizarea personalului din farmacii, personal care a fost solicitat intens în ultimele zile.

De asemenea, facem toate eforturile necesare să asigurăm permanent asistența farmaceutică pentru afecțiunile acute și cronice de care suferă pacienții”.

 

Președintele Colegiului Farmaciștilor din România,

Prof. dr. farm. Dumitru Lupuliasa

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor

și Asistenților Medicali din România – Filiala Buzău

Buzău, Str. Bistriței, Nr. 30-32; Telefon/Fax: 0238/72.66.32;

E-mail:info@oammr-buzau.ro; Web: http://oammr-buzau.ro/

 

IMPORTANT!

Recomandările la nivel național pentru limitarea răspândirii infecției provocate de COVID 19, cât și obligația profesională și morală de a preveni infectarea persoanelor cu care intrăm în contact, impun măsuri de precauție atât pentru membrii organizației cât și pentru personalul angajat al filialei.

Prin urmare, vă aducem la cunoștință următoarele:

Eliberarea avizului anual de liberă practică se va desfășura exclusiv online până la data de 31 martie, cu posibilitate de prelungire. Documentele necesare eliberării avizului anual de liberă practică, respectiv raportul per salariat din REVISAL, dovada achitării cotizației, certificatele/dovezile de participare la cursuri și asigurarea de malpraxis, vor fi transmise online la adresa info@oammr-buzau.ro .

Documentul eliberat va fi transmis online solicitantului iar exemplarul original va putea fi ridicat de la sediul filialei ulterior datei de 31 martie.

Cotizația se va achita doar prin virament bancar, dupa transmiterea raportului per salariat din REVISAL, calcularea cuantumului cotizaţiei de către angajaţii filialei şi transmiterea notei de plată pe adresa de e-mail a membrului.

Pentru a putea elibera avizele cât mai repede, vă rugăm să ne transmiteţi documentele de pe adresa de e-mail setată la contul de pe platforma de cursuri online, în felul acesta nemaifiind necesare unele verificări care ar ar prelungi termenul de eliberare al avizului.

De asemenea, vor fi luate în considerare solicitările doar în cazul ăn care vă exprimaţi acordul prelucrării datelor cu caracter personal.

Pentru a reduce cât mai mult riscul răspândirii virusului, vă rugăm să ne adresați toate întrebările prin telefon (0238 726 632) și e-mail (info@oammr-buzau.ro). Programul de lucru cu publicul râmane nemodificat (luni, marţi, joi, vineri 09.00-14.00 şi miercuri 12.00-17.00).

Până la data de 31 martie 2020 (şi posibil şi după această dată) nu vor mai fi primite cereri pentru eliberarea documentelor necesare pentru recunoaşterea studiilor în străinătate. Termenul de rezolvare al dosarelor aflate în lucru a fost prelungit cu 30 zile.

Vă încurajăm să folosiți informații din surse sigure, actualizate, și să respectați măsurile impuse de Ministerul Sănătății și ale Comitetul National pentru Situații Speciale de Urgență.

Biroul Executiv al OAMGMAMR Buzău

Program de lucru OAMGMAMR – Filiala Buzau:

Luni, mați, joi, vineri: 9.00-14.00; Miercuri:12.00-17.00

Cursuri EMCClick pentru a vizualiza

 

Adaugati un comentariu


 

*