Comentarii

  • From Elena Panturu on Cum imbatranim fara sa stim

    Daca n-ar imbatrani sufletul…

    2013/05/13 at 12:23 pm
  • From Maria Novart on Cum imbatranim fara sa stim

    Important este sa imbatranim frumos…daca nu se poate fizic, macar sufleteste.

    2013/05/13 at 1:41 pm
  • From orlndea on 5.000 de joburi in strainatate la Targul „Cariere in Alb”

    Ma numesc Orlandea Virginia,sunt asistenta medical la Spitalul Judetean din Sibiu unde lucrez de 5 ani in sectia de Terapie Intensiva.M-ar interesa un job de asistent medical in Franta sau Belgia.Am 30 ani si cunosc limba franceza nivel avansat.Va multumesc.

    2013/05/13 at 5:56 pm
  • From Rodica Badea on CAMPANIE SB: Atac la sanatate - patrimoniul legumicol al Buzaului risca sa piarda in fata mirajului imobiliar ( I )

    Schimbarea destinatiei unor terenuri agricole ale cercetarii…datorita atractiei mirajului banilor prin prisma unor viitoare afaceri imobiliare si a unor profitori, cu ajutorul unor factori de decizie, iresponsabili, va distruge complet tot ce s-a incercat sa se mai mentina… Sa nu uitam ca nu s-au respectat legile privind sprijinirea cercetărilor autohtone
    Legea 266/2002, Art. 2.- Ministerului Agriculturii, Alimentatiei di Padurilor ii revin urmatoarele atribuţii si raspunderi principale:
    d) sprijina dezvoltarea cercetarilor autohtone pentru crearea de soiuri din speciile de plante de interes economic.
    Din anul 2009, mai precis din luna aprilie, cercetarea agricola este reglementata de Legea 45/2009. Conform legii, unitatile de cercetare si dezvoltare agricola sunt finantate atat din venituri proprii, cat si din subventii de la bugetul statului, pe care nu le-a vazut nimeni. Prin Legea 45/2009 ar fi putut exista si posibilitatea unei finantari directe a activitatii de cercetare. Desi legea cercetarii agricole a aparut in aprilie 2009, pentru cercetarea agricola romaneasca nu s-a atribuit niciun leu de la bugetul statului prin finantare directa. Nerespectarea legislatiei a distrus cercetarea!
    Este foarte putin probabil ca cineva va reuşi, in aceste conditii de subzistenta, sa asigure perfectionarea personalului existent, atragerea si cointeresarea fortei de munca necesara realizarii unor cercetari de calitate, a tinerilor carora sa li se predea stafeta.
    Marele nostru agronom Gheorghe Ionescu-Sisesti spunea că ”multe se pot cumpara daca vom avea banii necesari, dar nu putem cumpara ceea ce ne este noua specific, materialul genetic si tehnologiile de cultivare specifice zonei”. S-ar parea ca in acest moment nu avem banii necesari, dar de ceea ce ne este specific avem multa nevoie.Momentul persista de prea mult timp. Adevarul este ca nu a existat o adevarata strategie!
    Concluzia care se desprinde este aceea ca este necesara interventia statului si a unor factori de decizie responsabili, pentru asigurarea fondurilor minimale, pentru ca cercetarea stiintifica sa poata raspunde cu rezultate concrete la problemele actuale cu care se confrunta productia legumicola, cu atat mai mult cu cat cercetarea de firma este inca slab reprezentata. Vom trai din importuri..dar..poate ca nimeni nu se gandeste ca prin asta distrugem tot..iar sumele alocate importurilor vor fi inutile…

    2013/05/15 at 6:53 pm
  • From Rodica Badea on CAMPANIE SB: Atac la sanatate - patrimoniul legumicol al Buzaului risca sa piarda in fata mirajului imobiliar ( I )

    Schimbarea destinatiei unor terenuri agricole ale cercetarii..datorita atractiei mirajului banilor prin prisma unor viitoare afaceri imobiliare si a unor profitori, cu ajutorul unor factori de decizie, iresponsabili, va distruge complet tot ce s-a incercat sa se mai mentina…Sa nu uitam ca nu s-au respectat legile privind sprijinirea cercetărilor autohtone
    Legea 266/2002
    Art. 2. – Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor îi revin următoarele atribuţii şi
    răspunderi principale:
    d) sprijină dezvoltarea cercetărilor autohtone pentru crearea de soiuri din speciile de plante de interes economic.
    Din anul 2009, mai precis din luna aprilie, cercetarea agricolă este reglementată de Legea 45/2009. Conform legii, unităţile de cercetare şi dezvoltare agricolă sunt finanţate atât din venituri proprii, cât şi din subvenţii de la bugetul statului, pe care nu le-a vazut nimeni. Prin Legea 45/2009 ar fi putut exista şi posibilitatea unei finanţări directe a activităţii de cercetare. Deşi legea cercetării agricole a apărut în aprilie 2009, pentru cercetarea agricolă românească nu s-a atribuit niciun leu de la bugetul statului prin finanţare directă.Nerespectarea legislatiei a distrus cercetarea!
    Este foarte puţin probabil că cineva va reuşi, în aceste condiţii de subzistenţă, să asigure perfecţionarea personalului existent, atragerea şi cointeresarea forţei de muncă necesară realizării unor cercetări de calitate, a tinerilor cărora să li se predea ştafeta.
    Marele nostru agronom Gheorghe Ionescu-Şişeşti spunea că ”multe se pot cumpăra dacă vom avea banii necesari, dar nu putem cumpăra ceea ce ne este nouă specific, materialul genetic şi tehnologiile de cultivare specifice zonei”. S-ar părea că în acest moment nu avem banii necesari, dar de ceea ce ne este specific avem multă nevoie.Momentul persista de prea mult timp. Adevarul este ca nu a existat o adevarata strategie!
    Concluzia care se desprinde este aceea că este necesară intervenţia statului si a unor factori de decizie responsabili, pentru asigurarea fondurilor minimale, pentru ca cercetarea ştiinţifică să poată răspunde cu rezultate concrete la problemele actuale cu care se confruntă producţia legumicolă, cu atât mai mult cu cât cercetarea de firmă este încă slab reprezentată. Vom trai din importuri..dar..poate ca nimeni nu se gandeste ca prin asta distrugem tot..iar sumele alocate importurilor vor fi inutile…

    2013/05/15 at 7:29 pm
  • From Nina Oprea on Medicii romani ingroasa pungile recrutorilor francezi

    Noi nu suntem in stare sa apreciem medicii!!! Parlamentarii nu fac nimic pentru medici…

    2013/05/15 at 8:09 pm
  • From N. Oprea on Romanii sunt nemultumiti de sistemul sanitar, dar dau spaga medicilor din proprie initiativa

    Parlamentarii nu fac nimic pentru medici!

    2013/05/16 at 12:53 pm
  • From Elena Banu on Romanii sunt nemultumiti de sistemul sanitar, dar dau spaga medicilor din proprie initiativa

    Asa e! E saracie mare in sistemul sanitar, ca in toate, de altfel! Dar, uneori, ma intreb, omenia, unde e?! Aceea e tot pe bani? Se pare ca da!….

    2013/05/16 at 1:04 pm
  • From Botezatu Ciprian Ionel on Sanatatea militarilor raniti in teatrele de operatii, in atentia „Camarazilor”

    Ma înclin respectuos in fata unor astfel de oameni. Dumnezeu sa va aiba in paza si sa va dea toata sanatatea din lume si gramul de noroc de care cu totii avem nevoie.Citind acest articol am un sentiment pe care nu l-am mai simtit de pe vremea cand si eu am fost militar in termen – MÂNDRU CA SUNT ROMÂN si contemporan cu astfel de OAMENI.

    2013/05/16 at 1:47 pm
  • From Costel Scarlat on Sanatatea militarilor raniti in teatrele de operatii, in atentia „Camarazilor”

    Ce bine le stau politicienilor cand isi fac publicitate pe spatele amaratilor???

    2013/05/16 at 3:03 pm

Adaugati un comentariu


 

*