Comentarii

  • From MARIUS POROINEANU on Juramantul lui Hipocrat sau carnetul de partid?

    Partidul e-n toate, e-n cele ce maine vor rade la soare…
    nu s-a schimbat nimic, sau daca s-a schimbat, nu s-a schimbat in bine.

    2013/01/09 at 7:36 pm
  • From Adina Moraru on Programul actual de vizita in spitale incurca serviciile medicale

    Ca la noi, la nimeni…..nu se va schimba nimic, niciodata ….poate mai rau,ptr.ca vor veni vremuri si mai grele. Degeaba exista oameni cu bune intentii,sunt rari, dar sistemul e autodistructiv.

    2013/01/10 at 5:50 am
  • From Buzoianul on Programul actual de vizita in spitale incurca serviciile medicale

    Pe langa faptul ca programul ”nou” de vizite se suprapune cu activitatile specifice ale spitalului (lucru de nedorit) are si cateva elemente comice ca sa nu spunem stupide. Ma intreb cum se poate tine evidenta ca un vizitator sa stea maxim 60 minute sau ca intr-un salon cu 4-8 paturi sa fie in acelasi timp vizitatori la maxim doi pacienti – probabil ca ar trebui introdus un sistem de ”pontaj” pentru vizitatori si cu amenzi ca s-a depasit timpul de ”parcare”. Cred ca nu trebuie ca personalul medical, si asa putin de multe ori, sa stea si sa pazeasca vizitatorii sa nu fie prea multi.
    Acest ordin dovedeste pentru a nu stiu cata oara ”profunda gandire a MS” si dovedeste ca cei care ne conduc nu au lucrat niciodata la patul bolnavului.

    2013/01/10 at 8:13 am
  • From Buzoianul on Spitalul Judetean Buzau, asaltat de cazuri sociale din cauza gerului

    Din cate stiu, de foarte multi ani, exista institutia ”Asistenta sociala” – oare nu este cazul sa se ocupe cu adevarat de rolul ei? Nu cred ca este necesar a se consuma fonduri de la MS cand exista fonduri speciale pentru asistenta sociala. Unitatea UPU este si asa aglomerata.
    La ei nu exista substante pentru despaduchere si o baie calda ?
    Ar putea sa angajeze si un medic, pentru a face controlul medical. In acest fel nu s-ar mai consuma benzina si timp cu drumurile intre Spital si Adapost.

    2013/01/12 at 10:37 am
  • From Adi on Personalul medical din spitale, somat sa se vaccineze antigripal

    Deci, daca populatia nu mai crede in vaccinuri si nu le mai cumpara, hai sa le cumpere Ministerul Sanatatii pentru propriii angajati! Dar ce lege il poate obliga pe un om sa se vaccineze, fie el si din sistemul sanitar?!

    2013/01/14 at 11:15 pm
  • From un cunoscător on Directia Sanitar Veterinara Buzau, stana fara caini

    Pot înțelege multe dar cum de Dumnezeu unora dintre noi ne-a uitat măsura chiar nu înțeleg. De ce stână fără câini ?
    1. Titularii posturilor de Directori executivi de la Buzău și Teleorman există și pot fi identificați ușor, doar că aceștia actualmente se găsesc într-o situație absolut legală.
    2. Detașarea face parte dintr-un concept mai amplu de mobilitate a funcționarilor publici care NU presupune pierderea postului de drept câștigat prin concurs, și este valabilă 6 luni.
    3. ”absența de la post” a unui funcționar public aflat la un curs de instruire presupune delegarea respectivului în interesul serviciului, perfecționarea continuă fiind o condiție obligatorie potrivit legii pentru dezvoltarea carierei.
    4. Colegiul Medicilor veterinari este un for profesional ce apără interesele medicilor veterinari de liberă practică . Prin urmare ”revolta” Dr. Pîle este doar și numai o stare de nervozitate sper trecătoare cu izvor dincolo de profesie.
    În concluzie tot acest articol după părerea mea este un exemplu de ”cum poți face un mare foc incediind un cub de gheață.

    2013/01/16 at 7:36 am
    • From Pascu on Directia Sanitar Veterinara Buzau, stana fara caini

      De 4 luni directorii stau in concediu medical.Va puteti da cu parerea d-le cunoscator?

      2013/01/17 at 8:25 pm
  • From Cristina Vata on Tehnica manipularii

    “Pachetul minim de servicii de sanatate si in rest asigurari private pentru ca altfel povestim degeaba. De cca 23 ani povestim si facem exact la fel. Next?”

    2013/01/16 at 8:32 am
  • From carmen on „Tratamente Inovative in Oncologie prin Imunoterapie si Pluristem”

    Normal ca vrea sa participe la toate evenimentele doar are de castigat multi bani ,nu ca ar dori sa faca acei copii bine, sa intrebat oare cati copii au facut transplant la ei in tara si cati traesc? nimeni… culmea este ca ministerul sanatati timite la ei dupa cost nu dupa subcesul avut .

    2013/01/16 at 12:54 pm
  • From Un grup de medici on Tehnica manipularii

    Declaratiile ministrului arata disperarea in fata lipsei de fonduri

    Falsuri (cititi va rog contractul cadru):
    1- Nici un medic nu poate lucra in doua spitale avand in ambele relatie cu CNAS (exceptie asigurarea garzilor)
    2- Nici un medic nu poate lucra in doua cabinete de policlinica, in ambele fiind in relatie cu CNAS
    3- Banii decondati de CNAS catre orice furnizor, pentru un serviciu sunt limitati, suma stabilindu-se de catre CNAS
    4- Spitalele private rezolva numai cazuri usoare – nu afecteaza cu nimic bugetul CNAS, fiecare serviciu in parte fiind platit egal la stat sau privat. Si la stat se rezolva si cazuri ”usoare”.
    5- Pacientii sunt indrumati sa-si faca anumite investigatii la laboratoare private. Nici un medic nu poate sa impuna aceasta regula. Indiferent unde se face investigatia, daca laboratorul este in relatie cu CNAS, primeste aceiasi bani ca si un laborator de stat.

    Ce ascunde cu buna stiinta:
    1- Majoritatea spitalelor din tara au aparatura veche, de proasta calitate sau lipsa (ex. spitalul Judetean are un CT vechi de peste 12 ani si in mare parte defect din lipsa banilor de reparatii, are un singur aparat roentgen functional vechi de peste 15 ani).
    2- Conditiile de cazare sunt jalnice (lipsesc lenjeria, pijamalele,becurile de iluminat, grupurile sanitare sunt pe hol si arata mizerabil, etc)
    3- Lipsa de medicamente este din totdeauna si nu de cand au aparut spitalele private.
    4- La un spital privat nu esti trimis sa-ti cumperi medicamentele
    5- Cladirile si aparatura unui spital privat nu provin din bani de la bugetul de stat ci din banii investitorului. Intretinerea acestora nu este suportata de stat ci de investitor. Tovarasul ministru care zice ca este si economist stie aceste lucruri dar le ascunde. Stie foarte bine ca un spital privat primeste doar bani pentru servicii medicale si nu pentru noi utilitati sau repararea celor vechi. Numai daca privim acest aspect ne-am da seama ca un pacient tratat in privat aduce ecomie la buget.
    6- Serviciile de stat sunt obligate interneze cazurile sociale chiar daca pacientul nu este bolnav iar aceste internari nu s-a decontat niciodata. Se dau bani la Serviciile sociale, dar acestea nu s-au ocupat de atatia ani de zile sa-si construiasca propriile stabilimente.
    7- Daca celui care plateste asigurari de sanatate nu i se reconoaste dreptul de a se trata intr-un serviciu privat (cat timp CNAS plateste sume limitate de regulile de contract si egale pentru stat si privat) este FURAT. Dupa ce ca plateste bani si pentru cei care nu contribuie i se interzice sa-si folosesca banii unde doreste el si in conditii de spitalizare decente – revin BANII DECONTATI DE CNAS sunt aceiasi pentru un anume serviciu, indiferent ca te tratezi la stat sau privat.

    Domnul ministru obliga pe cei care platesc asigurarile sa suporte toate cheltuielile la un spital privat (desi ar trebui sa i se platesca valoarea ingrijirilor) sau sa se interneze intr-un spital de stat suportant mizeriile unui sistem defectuos croit.

    2013/01/16 at 10:44 pm
  • From Calin on Directia Sanitar Veterinara Buzau, stana fara caini

    UN BERBEC DIN STANA
    Înainte sa aruncati cu noroi în imaginea unei instituții si sa afirmati ca este o “stana fără câini” poate ar trebui sa precizati ca “stana a rămas fără câini” după ce aceștia au fost haituiti de către reprezentanții “turmelor de lupi”…care de câteva luni bune încearcă prin toate metodele legale sau mai puțin legale sa alunge paznicii actuali si in locul lor sa își aducă “catelusii”.

    2013/01/16 at 11:18 pm

Adaugati un comentariu


 

*