Comentarii

  • From Andrei on 77 DE CUVINTE: In ce sa mai credem?

    Acest consum se refera la cat raporteaza farmaciile ca au vandut? Sau la cat aloca sistemul de sanatate pentru medicamente gratuite? Logic, se poate interpreta ca polonezii sunt de 5 ori mai bolnavi, sau ca la ei se cumpara medicamente de 5 ori mai scumpe…

    2013/03/10 at 9:24 am
  • From L. Buzoianu on Socuri in CJAS-uri si DSP-uri si confuzie printre pacienti, marca Nicolaescu

    Noul ”heirupism” marca Nicolaescu
    De cand a revenit la conducerea MS face afirmatii numai de el intelese si crede marele vindecator al sistemului sanitar.In realitate sunt numai minciuni.
    Sa analizam:
    – deființeaza DSP-urile si CJAS-uruile: chiar daca le cemtralizeaza pe regiuni, totusi in fiecare judet vor trebui sa ramana structuri la care pacientul sa se poata adresa. Ca numar de functionari, probabil va da in somaj cateva femei de serviciu. Restul functiilor (exceptie unii directori) vor ramane pentru ca sunt necesare. Deci, vor pleca acasa 150-200 de persoane.
    – reducerea cheltuielilor – este o minciuna pe care o vinde fraierilor. Pai, daca structurile actualelor institutii se vor muta la Consiliile Judetene, tot vor trebui finantate, iar finantarea se face tot din PIB in final, deci tot de unde se aloca si acum fondurile. In concluzie, acele 15% economii nu vor fi in realitate decat de maxim 2-3%. Iar daca spera ca aceste sume infime vor redresa sistemul sanitar, ori ne crede pe toti prosti, ori îi ”patineaza” neuronii si ar trebui sa mearga sa se trateze…

    2013/03/13 at 8:38 pm
  • From Buzoianul on Reforma lui Nicolaescu, reorganizare prin desfiintare

    Delirul si reforma

    De cand s-a inceput reforma constat ca fiecare ministru care a venit la carma MS a avut propriul delir organizatoric.
    Cand s-au desfiintat spitalele am crezut ca mai mult nu se poate.
    Albert Einstein spunea ca ca doua lucruri nu au limite: universul si prostia, dar in privinta universului avea retineri.
    Se pare ca Einstein s-a inselat, inclusiv delirul nu are limite (cel putin cand se manifesta la un ministru).
    Daca desfintarea spitalelor nu a pus nimic in loc si nici nu s-au vazut mai multi bani in sanatate, de data aceasta consecinta va fi ”o mare brambureala” cu consecinte incalculabile.

    2013/03/19 at 12:02 am
  • From Claudiu Branzoi on INTERVIURILE SB: Medierea, obligatorie in Malpraxisul medical

    Conf.dr.Cristian Stan, medic legist la INML “Mina Monovici” Bucuresti, a lansat recent o lucrare despre malpraxisul medical, o problema des intalnita in tara noastra si la care, pana acum, nici Colegiul Medicilor, nici instantele, nu au gasit o solutie rapida si multumitoare atat pentru victimele medicilor, cat si pentru acestia din urma.

    2013/03/19 at 10:18 pm
  • From Luminita Boyte on Psihologii vor primi prin posta documentele profesionale

    Domnule Valeriu Bogdan,
    sunteti dezinformat privitor la dna Cotoiu!
    M-ati facut curioasa privitor la afirmatia dvs : “PACAT DE MUNCA DEPUSA”. Eu ma uit de 1 an, la toate maretele realizari ale suveranului nostru si nu ma copleseste piosenia ca pe dvs!
    Cu impartit respect intre inocenta dvs si furtisagurile unora,
    Psih. Luminita Boyte

    2013/03/20 at 1:06 am
  • From Ion Balan on INTERVIURILE SB: Medierea, obligatorie in Malpraxisul medical

    Mediatorii ar trebui sa-si dea seama ca e necesar sa fie mai impartiali decat in alte tipuri de mediere, avand in vedere ca in domeniul medical, conflictele au o incarcatura emotionala extrem de mare si tocmai de aceea nu oricine se poate implica intr-un astfel de caz. Incarcatura emotionala in cazurile de malpraxis depaseste cu mult o mediere obisnuita. Vorbim de un domeniul de nisa in mediere, care poate aduce satisfactii imense, dar spre deosebire de medierile judiciare, in acest domeniu nu este nevoie sa se ajunga la instanta pentru ca de cele mai multe ori, cadrele medicale, pacientii sau spitalele prefera ca aceste conflicte sa nu depaseasca un anumit nivel…

    2013/03/20 at 5:05 am
    • From Dorin Badulescu on INTERVIURILE SB: Medierea, obligatorie in Malpraxisul medical

      Poti sa fii impartial sau nu. Nu exista termen de comparatie. Evident ca mediatorii sunt pregatiti sa faca fata oricaror provocari indiferent de domeniul din care provin. Cert este ca secretul discutiilor este garantat, astfel ca nimic nu este facut public daca partile isi doresc acest lucru. Mediatorul oricum este obligat sa pastreze confidentialitatea pe termen nelimitat. Solutia si modul de expunere publica apartin exculsiv partilor.

      2013/03/20 at 11:05 pm
  • From Marilena Epurescu on INTERVIURILE SB: Medierea, obligatorie in Malpraxisul medical

    Poate ne spune domul mediator si cum va face ca “partile beligerante” sa stea fata in fata, mai ales dupa ce un bolnav a fost “nenorocit” pe viata sau, si mai grav, a murit din vina medicilor.
    In conditiile in care vedem la televizor sau citim in ziare, in fiecare zi, cum oamenii mor din cauza unor diagnostice gresite, a unor tratamente nepotrivite sau a lipsei medicamentelor si echipamentelor medicale de baza, este ciudat ca doar cativa medici au fost pedepsiti de Colegiul Medicilor si chiar mai putini au raspuns in fata instantelor, iar pedepsele nu au fost pe masura consecintelor asupra pacientilor.
    Iar ministrii Sanatatii, care pot fi acuzati fara teama de a gresi de “genocid”, prin desfiintarea de spitale si lipsa medicamentelor, a aparaturii in spitale, iar in ultimul timp si a medicilor, nu au raspums niciodata…
    Despre ce vorbim?!!! Traim in tara in care tot cel “batut” este vinovat…

    2013/03/20 at 7:33 am
    • From Dorin Badulescu on INTERVIURILE SB: Medierea, obligatorie in Malpraxisul medical

      De la a acuza pana la a se dovedi ca cinava este vinovat, calea este foarte lunga. In mediere nu exista dreptatea unuia sau altuia, ci doar solutia pe care chiar partile o gasesc pe calea dialogului. Pe de alta parte nimeni nu este obligat sa se vada fata in fata cu celalalt, procedura medierii putand sa se desfasoare si fara ca oamenii sa se intalneasca efectiv in asa numitele “sedinte separate”. Importante sunt in final intentia de a comunica si de a gasi o solutie comuna si convenabila.

      2013/03/20 at 11:00 pm
  • From Iuliana Giurgiu- Epurescu on Riscurile poluarii cu nutrienti pentru mediu si sanatate, dezbatute cu localnicii comunelor buzoiene Vernesti si Balta Alba

    Este foerte bine venita si informarea dar vrem si masuri din partea Ministerului, ca populatia sa nu mai fie in pericol. Nu doar vorbe, este vremea faptelor!

    2013/03/20 at 11:09 am
  • From Ionascu Simona on 40.000 de romance s-au testat gratuit pentru cancer de col uterin

    Mii de multumiri dn-lui dr. Suteu Mircea, un medic exceptional, un om deosebit de un optimism rar intalnit,care ma ajutat sa am un bebe sanatos! Cu deosebit respect!

    2013/03/20 at 7:30 pm
  • From Andrei on INTERVIURILE SB: Medierea, obligatorie in Malpraxisul medical

    La modul general, eu inteleg ca medierea are ca scop ca partile sa nu ajunga la tribunal daca tot conflictul dintre parti e bazat pe o neintelegere de o parte sau de alta. Daca neintelegerile se pot lamuri la mediere, si partile nu mai ajung la proces in tribunal, medierea isi atinge scopul. Fie ca partea care acuza renunta la acuzatii daca se lamureste ca face acuzatii fara dovezi si fara sanse, fie ca partile se razgandesc si ajung la un acord, tribunalul va fi scutit de a mai judeca acel caz. La mediere, nimeni nu pierde mai mult decat a pierdut deja. Desigur, daca e vorba de un conflict ireconciliabil prin mediere, se va ajunge la tribunal. Acolo unde cine pierde, plateste tot.

    2013/03/20 at 11:50 pm

Adaugati un comentariu


 

*