Colegiu Județean al Medicilor Buzău

19 septembrie 2019 |

COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA

Colegiul Județean al Medicilor Buzău 

 

Stimați colegi, Vă informăm că în urma votului din zilele de 3 și 4 octombrie 2020, Colegiul Județean al Medicilor Buzău  va avea următoarea reprezentare:

Consiliul Județean al Colegiului Medicilor

1. DR. VULPE GEORGE OVIDIU- 72

2. DR. PANA  RADU SERBAN-69

3. DR. BOSTAN CATALIN CONSTANTIN-58

4. DR. BALAN ANA CRISTINA – 54

5. DR. MUSAT LUMINITA ANEMONA-53

6. DR. PORUMB DRAGOS- 53

7. DR. UNGUREANU OVIDIU CRISTIAN-49

8. DR. DIACONESCU AURELIA-48

9. DR. CIUNTU LAURA IULIANA-47

10. DR. COLTOIU MIHAI- 44

11. DR. DOGARU ERNANDO IULIAN-43

12. DR. CONSTANTINESCU MARIO CORNELIU CONSTANTIN-42

*13. DR. DANILIUC AURA ELENA-40

*14. DR. JAPIE ION-40

15. DR. DRAGU MAGDALENA-39

*16. DR. PADINEANU CAMELIA -38

*17. DR. TACHE MIHAIL HORIA GHEORGHE-38

*18.DR. TUDOSE ION-38

19. DR. DANILESCU SERGIU-35

20. DR. BRAGAU MARIA-34

21. DR. ZOICAN ADRIAN-34

22. DR. DEDU RAZVAN-32

23. DR. VICOL DRAGOS IONUT-32

24. DR. MIHAI DAN GABRIEL-27

25. DR. VARGA ALEXANDRU-23

26. DR. POPESCU MIHAIL-17

27. DR. STOICA MARIUS CRISTIAN-16

28. DR. RANJA PAUL EUGEN-8

 

Adunarea Generală

1. DR. PANA RADU SERBAN-56

2. DR. CIUNTU LAURA IULIANA-45

3. DR. DIACONESCU AURELIA-43

4. DR. JAPIE ION-33

5. DR. PORUMB DRAGOS -32

6. DR. UNGUREANU OVIDIU CRISTIAN-25

7. DR. DRAGU MAGDALENA-21

8. DR. VICOL DRAGOS IONUT-20

9. DR. BRAGAU MARIA-19

10. DR. VARGA ALEXANDRU-12

11. DR. TACHE MIHAIL HORIA GH-12

12. DR. MIHAI DAN GABREL -11

13. DR. RANJA PAUL EUGEN-6

14. DR. POPESCU MIHAIL-4

15. DR. STOICA MARIUS CRISTIAN-3

 

Comisia Electorală Locală Buzău,

Președinte, Dr. Mirela Pană

__________________________________________________________________________

Mesajul Președintelui CMR, Prof. Dr. Gheorghe Borcean

În contextul pandemiei COVID-19, Colegiul Medicilor din România (CMR) transmite un mesaj puternic de sprijin necondiționat miilor de medici care depun eforturi și dedicație uriașe pentru a-i trata pe cei infectați cu COVID-19, familia și contactele lor, fără a aduce atingere îngrijirii normale. De asemenea, gândurile noastre sunt către toți profesioniștii din domeniul sănătății implicați în această provocare dificilă. Suntem conștienți de marile dificultăți care apar ca urmare a creșterii numărului cazurilor, apreciem foarte mult eforturile de recrutare și modul în care au fost puse în aplicare planurile de sprijin, dar este timpul să avem suficiente fonduri și autoritățile să facă eforturile de reglementare pentru a avea cât mai multe forțe în cele mai bune condiții.

Considerăm protecția personalului medical ca un garant al sănătății publice. Trebuie evitată lipsa echipamentului personal de protecție, măștile, protecția feței, halatele și altele; autoritățile de sănătate publică ar trebui să evalueze în mod activ că nu există deficiențe de aprovizionare, precum și să furnizeze canale rapide de comunicare pentru profesioniștii din domeniul sănătății pentru a avertiza despre astfel de deficiențe. În orice caz, nu trebuie să scădem nivelul de siguranță al niciunui protocol ca urmare a lipsei de aprovizionare cu materiale. Trebuie luate măsuri urgente pentru a rezolva această situație (creșterea producției de produse medicale esențiale, implicarea altor sectoare, cum ar fi forțele armate, protecția civilă, etc.), cu finanțare suficientă orientată spre scopuri (finanțare cu finalitate) pentru comunitățile din toate județele. În scopul realizării celor de mai sus, cerem Direcțiilor de Sănătate Publică să inventarieze furnizorii de servicii medicale din asistența medicală primară, ambulatoriul de specialitate, centre de permanență, centre de primiri urgențe unde este primul contact cu pacienții, să estimeze un necesar de echipamente de protecție cu care să se aprovizioneze și de la care să se aprovizioneze medicii respectivi.

Stimați colegi, vă rugăm să semnalați în mod punctual orice situație neconformă privind dotarea dvs. cu toate mijloacele de protecție conform protocoalelor, precum și posibile abuzuri din partea administratorilor, la adresa de e-mail: covid19@cmr.ro

 __________________________________________________________________________

Vă informăm că, începând cu data de 26.08.2019, contul de la BRD este închis.

Puteți folosi contul: RO67BTRL01001205K74364XX deschis la Banca Transilvania.

___________________________________________________________________________

Reamintim colegilor noștri că efectuarea orelor de educației medicală continuă este, în același timp, o obligației legală și o condiție esențială a menținerii dreptului de liberă practică și de exercitare a profesiei de medic pe teritoriul României.

Decizia nr. 12/2018 privind reglementarea sistemului național de educație medicală continuă, a criteriilor și normelor de acreditare a furnizorilor de educație medicală continuă, precum și a sistemului procedural de evaluare și creditare a activităților de educație medicală continuă adresate medicilor: 

ART.5

(1) Medicii aflați în activitate trebuie să acumuleze un număr minim de 200 de credite EMC/5 ani, din momentul înscrierii în CJM. 

(2) Pentru a respecta prncipiul continuității educației medicale, medicii prvăzuți la Alin. (1)  vor acumula minimum 25 de credite EMC/an.

(3) În cazul în care nu se realizează numărul minim de credite EMC în termenul prevăzut la Alin. (1), cașitatea de membru al CMR, respectiv dreptul de a exercita profesia, se suspendă până la realizarea acestuia, conform prevederilor legale.

ART.6

(1) Creditele EMC trebuie să fie acumulate prin participarea la programe de EMC formale sau nonformale, preponderent în domeniul de specialitate.

(2) Se admite ca maximum o treime din numărul minim de credite să fie reprezentată de activități educaționale din alte domenii de specialitate decât cea bază. 

                                                                   Preşedinte CJM Buzău

                                                                            Dr. Japie Ion

———————————————————————————————————————–

Actele necesare avizarii pentru 2020 sunt:

    • certificat de membru
    • polita malpraxis pentru anul 2019
    • diplome de la manifestari stiintifice (nu de la cele organizate de CJM Buzau)
    • dovada ultimei plati a cotizatiei
    • pentru medicii trecuti de 65 ani se adauga certificatul medical format A5 cu aviz psihiatric si fisa de aptitudini de la medicul de medicina muncii.

 


Categorii:

Comentariile sunt inchise.