Gâsca lui Stalin

5 februarie 2013 | 0 comentarii |

Dupa ce Rusia bolsevica a devenit, cu ajutorul puterilor occidentale, stapan pe jumatate din tarile Europei, Stalin – atotputernicul lider comunist – a convocat la Kremlin pe toti sefii statelor rasaritene, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor. Drept material didactic, fiecare participant trebuia sa aduca o gasca.

Imediat, noii conducatori au procurat cate o gasca, au pus-o la ingrasat si au facut o colivie pe masura situatiei lor. La data stabilita s-au adunat in sala mare a Kremlinului toti cei invitati si gastele lor.

Cu vreun sfert de ora intarziere a aparut pe usa care ducea la tribuna si Stalin, insotit de o gasca slabanoaga, fara nici un fel de colivie, si care era tot timpul cu gatul intins spre buzunarul de unde el ii dadea din cand in cand cate un graunte.

Dupa ce s-au ridicat toti in picioare si s-au gratulat reciproc, Stalin le-a cerut sa deschida coliviile si sa dea drumul la gaste. Acestea, cand s-au simtit libere, au plecat care incotro, nemaitinand seama de stapanii lor. Singura, gasca lui Stalin a ramas credincioasa si atenta la buzunarul din care i se dadea din cand in cand cate un graunte.

Stalin a tras concluzia:

– Vedeti ce se intampla daca le-ati dat mancare pe saturate! Nu va mai recunosc. Gasca mea, tinuta cu cateva graunte sa nu moara de foame, este cea mai credincioasa fiinta. La fel trebuie sa va purtati cu popoarele voastre daca vreti sa va fie credincioase si sa nu va creeze probleme!

 

Ai un banc bun si vrei sa-l impartasesti si celorlalti cititori ai nostri?
Trimite-ni-l prin email pe adresa publicitate@sanatateabuzoiana.ro !
ITI MULTUMIM!

 

 

 

Gâsca lui Stalin

 

După ce Rusia bolşevică a devenit, cu ajutorul puterilor occidentale, stăpân pe jumătate din ţările Europei, Stalin – atotputernicul lider comunist – a convocat la Kremlin pe toţi şefii statelor răsăritene, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor. Drept material didactic, fiecare participant trebuia să aducă o gâscă.
Imediat, noii conducători au procurat câte o gâscă, au pus-o la îngrăşat şi au făcut o colivie pe măsura situaţiei lor.
La data stabilită s-au adunat în sala mare a Kremlinului toţi cei invitaţi şi gâştele lor.
Cu vreun sfert de oră întârziere a apărut pe uşa care ducea la tribună şi Stalin, însoţit de o gâscă slăbănoagă, fără nici un fel de colivie şi care era tot timpul cu gâtul întins la buzunarul de unde îi dădea din când în când câte un grăunte.
După ce s-au ridicat toţi în picioare şi s-au gratulat reciproc, Stalin le-a cerut să deschidă coliviile şi să dea drumul la gâşte.  Acestea, când s-au simţit libere au plecat care încotro neluând seama de stăpânii lor. Singură gâsca lui Stalin a rămas credincioasă şi atentă la buzunarul din care i se dădea din când în când câte un grăunte.
În această situaţie Stalin a tras concluzia: ”Vedeţi ce se întâmplă dacă le-aţi dat mâncare pe săturate! nu vă mai recunosc. Gâsca mea, ţinută cu câteva grăunţe să nu moară de foame, este cea mai credincioasă fiinţă. La fel trebuie să vă purtaţi cu popoarele dacă vreţi să fie credincioase şi să nu vă creeze probleme.”

Categorii: Umor

Adaugati un comentariu


 

*