HOROSCOP SANATATE – Saptamana 14 – 20 octombrie

14 octombrie 2013 | 0 comentarii |

BerbecBerbec (21 martie – 20 aprilie)

Asa cum te-am anuntat si in saptamanile precedente, este putin probabil sa ai parte de evenimente placute in saptamana 14-20 octombrie, nativ din zodia Berbecului.

Primul element care se contureaza pe harta astrala a semnului tau este influentat de traseul planetei Marte, duvernatorul zodiei tale, care va accentua niste probleme existentiale deranjante, pe segmentul sanatatii si al relatiilor de munca. Este posibil ca in jurul zilei de 15 octombrie sa apara convulsii, certuri sau situatii inconvenabile la locul de munca sau sa apara dureri acute dinspre partea superioara a organismului, mai exact din zona capului si gatului. Poate fi vorba despre o raceala careia ai face bine sa-i dai atentie si sa o tratezi pentru a nu se complica, dupa cum pot aparea si diverse acutizari ale unor probleme osihice mai vechi care acum se cer reevaluate, pe baza unor analize si investigatii, in vederea stabilirii unor noi terapii.

Al doilea element determinant se manifesta in intervalul 17-19 octombrie, cand are loc faza de Luna plina in chiar semnul tau natal, dar in opozitie cu Soarele. Este evenimentul de peste an, dar din pacate este intunecat o eclipsa de Luna din penumbra care aduce probleme parteneriale, juridice, chiar penale. De aceea ar trebui sa-ti pastrezi calmul si mai ales sa nu raspunzi la provocari.

TaurTaur (21 aprilie – 21 mai)

O serie de tulburari afective sau fiziologice te pot marca mai ales in a doua jumatate a acestei saptamani, nativ din Taur, cand are loc faza de Luna plina, odata cu eclipsa de Luna prin penumbra care marcheaza axa caselor 6-12. Poti, din acest motiv, sa fii foarte nervos, sa ai insomnii, dureri de cap, sa intri in panica sau sa te afli intr-o stare de anxietate mai mult sau mai putin explicabila. Totodata, sanatatea iti poate fi afectata de afectiuni de sezon, dar exista riscul sa ai probleme si din cauza unor afectiuni mai vechi, in legatura cu aparatul renal sau urinar, astfel incat in perioada 17-20 octombrie sa ai o stare delicata a sanatatii si sa fii nevoit sa mergi la medic, sa recurgi la medicamente si, in unele cazuri, chiar sa ajungi in spital.

In acelasi timp ar fi boine sa tii cont de ceea ce se intampla pe segmentul muncii, pentru ca exista riscul sa ai probleme cu sefii, cu patronii, cu colegii sau chiar cu subalternii, dar si in familie. Este posibil sa se petreaca evenimente cu o semnificatie aparte, care sa genereze o stare acuta de nervozitate si disconfort.

Pe harta ta astrala se manifesta o „galceava” astrala care mareste riscul ca la tu sa gresesti, sa ai reactii inadecvate momentului, sa spui ce nu trebuie, sa iei decizii riscante, sa te enervezi uneori fara motiv si sa nu suporti niciun fel de observatii sau obiectii, sa reactionezi disproportionat fata de orice fleac, din orgoliu.

GemeniGemeni (22 mai – 21 iunie)

Tu, nativ din zodia Gemenilor, esti marcat in aceasta saptamana de dificultati in ceea ce priveste relatiile cu prietenii, relatiile afective si cele de dragoste. Toate aceste relatii sunt viciate mai ales in a doua jumatate a intervalului analizat, cand se manifesta prejudecatile, de ideile preconcepute,  calculele mai mult sau mai putin interesate din partea unor persoane care vor sa abuzeze, sa te „duca de nas” cum se spune, afectiv si financiar, sau sa te faca sa te simti prost, sa-ti stirbeasca imaginea si sa-ti zadarniceasca planurile personale. Iar toate acestea iti vor da dureri de cap, la propriu si la figurat…

Atentie, te poti trezi cu pagube din partea unor asa-zisi prieteni, fie ca ii imprumuti, ii ajuti, sau esti atras in combinatii cu risc iminent de a fi pacalit! Nu face concesii, foloseste-ti taria de caracter si, daca ai chiar si cea mai vaga suspiciune, ar fi indicat sa te retragi dintr-o relatie care desi aparent pare sincera si profitabila, poate fi extrem de periculoasa, daunatoare si costisitoare.

La fel de periculoase pot fi confuziile care se nasc in urma unor promisiuni sau angajamante pe care esti tentat sa le faci. De aceea, cel mai bine ar fi sa eviti astfel de situatii, pentru ca imaginea ta publica, notorietatea sa nu sufere. Este o ipostaza astrala in care cele mai multe riscuri se pot manifesta daca ai o prestatie publica, esti actor, politician, jurnalist, avocat.

RacRac (22 iunie – 21 iulie)

Saptamana 14-20 octombrie poate fi destul de incarcata in semnificatii dintre cele mai amestecate, nativ din zodia Racului. Evenimentele astrologice ridica nivelul vibratiilor planetare la o cota care poate fi, la un moment dat, periculoasa. Pot avea loc anumite conflicte sau contradictii intre imaginar si real care pot avea consecinte neplacute si care, desi nedorite, nu pot fi impiedicate. Totodata se poate vorbi despre probleme sentimentale, conflicte, certuri, despartiri, lacrimi, reprosuri, gelozie, sentimente rascolite, instincte care se combina cu o realitate deloc confortabila, luand aspectul unui razboi al sentimentelor si emotiilor, iar in consecinta sa ai o stare fizica si mai ales psihica alterata.

Mai poate fi vorba despre un conflict de interese sau de constiinta care uintra in conflict cu propria ta determinare, astfel ca vei fi nervos, vei spune la manie tot felul de lucruri neplacute, desi cel mai bine ar fi sa te abtii.

Exista numeroase conditii pentru suferinta, restrictii, interdictii, chiar convulsii care pot avea atat o conotatie familiala cat si una strict personala.

Faza de Luna plina si eclipsa iti pot da, pe 19 octombrie, furie, nervozitate, chiar orbire in fata unor situatii limita. In functie de viata personala si de biografie, ca si de tema astrala personala, poti sa-ti faci insa o strategie, sa te autocontrolezi, pentru a diminua riscurile.

LeuLeu (22 iulie – 22 august)

Ai o saptamana destul de complicata, nativ din zodia Leului, mai ales pe segmentul relatiilor de munca, al relatiilor cu sefii, colegii sau subalternii. Principalele probleme care se pot produce in aceasta perioada tin de constiinta , de cultura, de educatie, de conduita, de ideal, de un scop, de modul de a comunica ceilalti. Configuratia astrala actuala poate genera un conflict legat de disproportia intre volumul de munca, aprecierea, succesul, eficienta si satisfactia personala. Fie nu esti sunt multumiti de ceea ce faci, fie chiar te sinti jignit sau umilit fata de anumite sarcini de serviciu pe care le consideri sub demnitatea ta.

In functie de varsta, autoritatea si statutul de care dispui, vei ceda sau nu vei accepta compromisurile care ti se cer si vei riposta, ceea ce va accentua insa discordia in colectivul din care faci parte si nau ales conflictul cu sefii.

Ca lucrurile sa fie si mai complicate, eclipsa de Luna iti va afecta latura afectiva, emotionala, implicarea sufleteasca si toate aceste manifestari exterioare te vor face sa suferi. Poti avea dureri de cap, pusee de tensiune si chiar exista risul acutizarii unor afectiuni cronice, in cazul in care acestea exista. Pe de alta parte, suferinta fizica este secundara, dureaza putin si chiar te mobilizeaza, iti da putere si o extraordinara determinare in aceasta lupta. Atentie, totusi, in cazul in care esti subaltern, aceasta pozitie de fronda iti poate aduce sanctiuni si chiar un avertisment mai dur!

FecioaraFecioara (23 august – 22 septembrie)

Pentru tine, cel nascut in zodia Fecioarei, saptamana este mai temperata decat pentru alte zodii, iar in anumite cazuri nici nu se vei simti vartejurile de pe cerul astral al celorlalti.

Pe de o parte, Marte intra in semnul tau natal, pe 15 octombrie, dandu-ti forta, energie, harnicie, implicare, simt al datoriei, rabdare si temeinicie in tot ceea ce vei face. Pe de alta parte vei beneficia de o capacitate foarte buna de a te reface dupa un efort epuizant, dupa o perioada de stres, dupa o boala sau o operatie. In cazul in care, insa, ai o imunitate mai scazuta sau suferi de anumite boli cronice, este posibil sa dezvolti anumite crize dureroase sau indispozitii care tin de organele din zona abdomenului, a aparatului digestiv.

Pe de alta parte, in perioada 18-20 octombrie, Luna plina impreuna cu eclipsa ar putea genera unele probleme pe axa banilor din munca proprie sau o problema, o discutie pe acesta tema, alteori poate sa fie numai o ingrijorare din punct de vedere financiar, dar asta depinde si de harta personala.

Exista si riscul ca intr-un anumit context sa spui lucruri care nu ar trebui spuse sau te adreseazi intr-un mod rautacios, poate exagerat sau neinspirat, care nu iti va aduce vreun castig. De aceea, manifestarile publice ar trebui sa fie bine strunite, pentru a nu lasa loc unor rastalmaciri si reactii disproportionate.

BalantaBalanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Tu, nativ din zodia Balantei, esti prins in jocul evenimentelor astrale intr-un mod favorabil, primesti energie si o doza mare de rezistenta din astral. Poti astfel sa te recuperezi dupa boala, sa te refaci mental si sufleteste dupa momentele de incercare prin care ai trecut.

Conjunctura astrala a acestei saptamani te pune si in anumite situatii greu de inteles, dar care pot fi interpretate ca teste de fiabilitate. Faza de Luna plina te angajeaza direct in anumite tensiuni parteneriale, de afaceri sau matrimoniale.

Daca esti mai in varsta sau ai o sanatate mai precara, pot aparea probleme de o acutizare a unei suferinte abdominale, o inflamatie, un abces. Nu sunt excluse tulburarile hepatice sau biliare, asociate cu o serie de disfunctii ale aparatului digestiv. Timp de  cateva saptamani, ai motive sa te preocupi mai atent de problemele care apar din punct de vedere medical. O atentie sporita ar trebui sa acorzi organismului tau intre 17 si 21 octombrie, cand exista o predispozitie astrala spre manifestari organice care pot fi gresit interpretate de catre medic, diagnosticate gresit sau imposibil de diagnosticat. De aici si riscul de a primi un tratament inadecvat, contraindicat sau ineficient. In acest context astral se poate vorbi de fenomene care se manifesta paradoxal, discret, de neinteles. Cel mai sigur element de control este un set de analize de laborator si probele imagistice.

ScorpionScorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Tu, nativ din Scorpion, ai face bine sa acorzi o atentie sporita sanatatii, in saptamana 14-20 octombrie. Capul este zona direct vizata, cu toate organele si functiile pe care acestea le indeplinesc. Este bine sa ai grija de sanatatea ochilor, a urechilor, nasului, gura si implicit creierul cu procesele logice, rationale.

La nivel cerebral, aceste tulburari se pot manifesta prin stari de anxietate,  imposibilitate de concentrare si de a avea o gandire coerenta, ai izbucniri bruste de furie, mici crize nervoase sau stari de irascibilitate care pentru scurte perioade de timp te fac incapabil sa te calmezi, sa te odihnesti sau sa citesti o nuvela.

Totusi, pentru varsta a treia, aceste fluctuati care tin si de o irigare a creierului, ca si de o buna functionare a sistemului nervos central, pot insemna  momente care ar trebui sa-ti dea de gandit si sa te determine sa mergi la medic.

Nici segmentul munca si relatiile cu o serie de persoane care sunt intr-un grad indepartat de rudenie, unchi, matusi, tot felul de cumnati nu sunt de neglijat, pentru ca va pot tulbura echilibrul. Saptamana se mai asociaza cu o serie de evenimente legate de Mercur in Scorpion care intr-o anume predispozitie astrala te impinge sa iti faci calcule eronate sau lipsite de logica ori bazate pe dorinta de a veni cuiva de hac. Aceste tendinte este bine sa fie reprimate, pentru ca nu-ti vor aduce niciun beneficiu.

SagetatorSagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Tu, nativ din Sagetator, ai de partea ta planeta Venus, micul benefic, datorita caruia primesti putere, sansa, protectie si conjuncturi fericite sau pe care le poti descifra cu usurinta. Poti intui repede un drum necesar, sa faci o alegere inteleapta, sa obtii un beneficiu valorificand un talent personal, o insusire.

Incepand cu 15 octombrie, Marte iti va da impulsurile necesare pentru a te mobiliza sa faci fata unor provocari sociale, pentru a te emancipa, a-ti consolida un statut sau pentru a te autodepasi. Este un moment al competitiei, al intrecerii, o dorinta fireasca, frumoasa de afirmare de sine sau un moment bun pentru a obtine succes, premii, recunoastere.

Desigur, este nevoie de efort, de implicare, de dedicare, pentru ca tot in aceasta perioada iti sunt puse la incercare relatiile sufletesti, povestile de amor, aventurile si prieteniile bazate pe alte scopuri si interese decat cele sentimentale. Este un moment in care se pot tulbura apele, iar tu te poti supara pentru comportamentul unora sau al altora.

Prietenii, de exemplu, pot fi labili, lipsiti de moralitate, sa faca joc dublu si acest lucru sa te revolte sa te indispuna. Alteori, iubitul sau iubita sau o persoana la care tii va inceape sa faca figura de fiinta incapatanata, egoista sau absurda ceea ce sa te aduca intr-o stare de revolta care poate sa depaseasca anume limite, norme sau forme de manifestare ce nu au nicio legatura cu politetea… Mai mult calm si discernamant, ti-ar prinde bine!

CapricornCapricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Ai sansa, nativ din Capricorn, ca in aceasta saptamana, datorita conjuncturii astrale, sa beneficiezi de o vibratie puternica, intr-un marcaj esential casa realizarii de sine prin imagine publica, rang social sau statut, printr-o  valorificare superioara a prefesiei, a abilitatilor personale.

Totodata, astrele iti ofera sansa sa vezi unde este confuzia unei constructii sau eroarea unei dezvoltari a unui plan personal. Estu ajutat sa descoperi unde ai gresit, de ce s-a petrecut un esec sau poti sesiza daca te indrepti catre o situatie limita, fara iesire, nefunctionala, astfel incat este necesar sa schimbi tactica, prioritatile, proiectul, partenerii sau chiar sa-ti transferi interesul pe alte segmente, marcate de succes. Uneori, aceste neimpliniri pot avea o componenta materiala, legata de patrimoniu, casa, pamant, gospodarie, mostenire, beneficii de pe urma unor forme de proprietate menite sa-ti aduca un ban in plus. Alteori sunt viciate relatiile de familie, sentimentele sau interesele. Este bine ca aceste elemente sa nu fie lasate sa se dezvolte, pentru ca orice lasitate va fi drastic suportata in anii urmatori, prin efecte pe care acum nici nu le poti estima.

Timp de cateva saptamani poti beneficia de o puternica determinare, o vointa interioara exceptionala de a face ordine in idei, de a crea o ierarhie a prioritatilor, a necesitatilor si a dorintelor personale.

VarsatorVarsator (20 ianuarie – 18 februarie)

Saptamana iti aduce nemultumire si spirit critic justificat de intregul contex astral, nativ din Varsator, iar in ziua de 15 octombrie, Marte intra in casa banilor, o casa a pragmatismului si creaza niste relatii asupra carora trebuie sa ia aminte in perioada 18-20 octombrie, cand se pun premizele unor incurcaturi, confuzii, nelamuriri.

O atentie deosebita este bine sa acorzi modului in care reactionezi la locul de munca, pentru ca ai tendinta de a spune ce nu trebuie, de a avea interventii inoportune sau exagerate care vor starni comentarii, revolta, conflicte sau chiar dorinta de razbunare pe masura.

Nu reusesti sa iti impui punctul de vedere , sa te faci auzit, sa fii credibil sau sa fii urmat de o serie de persoane, asa cum ai sperat tu, intr-un proiect. De oarecare notorietate te bucuri, dar notorietatea sau succesul nu sunt elementele importante ale saptamanii, ci dorinta de a te stabiliza in functie, de a avea greutate intr-o imagine pentru care ai muncit foarte mult. Toate acestea vor fi insa bulversate de Luna plina si eclipsa, astfel incat vei fi plin de furie, de convulsii interioare, nemultumir, in spatele unor manevre. Descopri astfel  caracterul adevarat al cuiva care l-a mascat pana acum prin surasuri, zambete si gesturi adiacente care sa induca in eroare.

PestiPesti (19 februarie – 20 martie)

Paradoxal, esti si in aceasta saptamana, nativ din zodia Pesti, marcat de o cu totul alta influenta astrala, fata de celelalte zodii. Apar chiar elemente bune, care nu se pot identifica si cu atat mai putin valorifica pe harta altor zodii. Spre exemplu, faza de Luna plina vibreaza pe casa banilor obtinuti din munca proprie si bani obtinuti din avantaje, cadouri sau alte situatii, echilibreaza pe moment sau pe termen lung starea ta financiara.

Intre15-16 octombrie, planetele stabilesc relatii care iti nuanteaza trairile, reactiile, implicarile, le rafineaza si se constituie intr-o mare forta din punct de vedere psihic, intelectual, mental, spiritual.

La sfarsitul saptamanii se pun bazele unor relatii contractuale noi, ale unor discutii de principiu sau apar surprize, tu nu trebuie decat sa te decizi, iar pe acest fundament consolidat de astre se poate spune ca nu vei gresi, ai toate instrumentele pentru a decide in cunostinta de cauza, daca este oportun sa te implici sau nu. Singura exceptie este ziua de 19 octombrie, cand exista un potential astral care poate induce o stare de conflict, de nemultumire sau de stres in relatiile matrimoniale. Saptamana ar trebui sa decurga cu atat mai armonios cu cat in casa protectorilor opereaza binefacatoarea Venus, care pentru tine este o adevarata sursa de noroc, de bucurie, de optimism


Categorii: Horoscop, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*