Transplantul de pancreas a fost amanat

14 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

Prof. dr. Irinel Popescu

Transplantul de insule pancreatice cu ajutorul unui dispozitiv special care trebuie sa aiba loc astazi la o pacuienta de 34 de ani, a fost amanat.  

Prof. dr. Irinel Popescu, seful Centrului de chirurgie generala si transplant hepatic Fundeni, a declarat ca amanarea a fost necesara intrucat cantitatea si calitatea insulelor pancreatice nu se pretau la tipul de dispozitiv care se intentioneaza a se folosi, explicand ca pentru transplantul de insule pancreatice exista mai multe metode, una dintre dintre ele fiind cea care utilizeaza un echipament din Israel, ce presupune o puritate a insulelor de 90%.

La randul sau, prof. dr. Constantin Ionescu Targoviste, de la Institutul de boli de nutritie si diabet „Nicolae Paulescu”, a aratat ca pancreasul este cel mai complicat si mai sensibil organ din corpul uman, pentru extragerea a 2% din pancreas fiind nevoie de o tehnologie avansata. Acesta a mentionat insa ca  insulele pancreatice pot fi utilizate pentru alt pacient, printr-o alta metoda, dar inainte de a se decide asta se mai asteapta o evaluare in cursul serii.

Interventia urma sa se efectueze miercuri, asupra unei femei de 34 ani, care sufera de zece ani de diabet insulino-dependent.

Prima implantare a unui dispozitiv cu insule pancreatice umane a fost realizata in Germania, iar cea de la Institutul Fundeni ar fi fost cea de-a doua.


Categorii: Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*