ADMITERE MEDICINA 2013: La UMF Craiova inscrierile se incheie astazi

22 iulie 2013 | 0 comentarii |

Intre 3,5 si 8,4 candidati se bat pentru un loc intr-una dintre specialitatile cu profil medical. S-au incheiat inscrierile la majoritatea facultatilor, iar examenele incep, la unele dintre ele, pe 23 iulie. Cele mai multe dintre cele 10 universitati in cadrul carora functioneaza facultati medicale vor sustine examenele de admitere pe 24 iulie, dar sunt si facultati sau specialitati pentru care examenele au loc in perioada 26 – 29 iulie.

 

UMF CraiovaAbsolventii mai au la dispozitie o zi pentru a-si depune dosarul de inscriere la UMF Craiova. Ieri dupa amiaza erau 1421 de dosare inregistrate pentru cele 345 de locuri bugetate si alte 340 de locuri cu taxa, fata de 870 de candidati inscrisi la concurs anul trecut.

Pe profile, numarul candidatilor a fost pana la 21 iulie, astfel: Medicina- 580 de candidati, Medicina dentara – 124 de candidati; Farmacie – 185 de candidati; Tehnica dentara – 111 candidati; Moase – 27 candidati; Asistenta medicala generala – 124 de candidati; BFK – 78 de candidati.

Din numarul total de locuri subventionate, 3 pot fi ocupate de cetateni ai Republicii Moldova care au absolvit licee din Romania, cate unul pentru Medicina, Medicina dentara si Farmacie.

TREBUIE SA CITESTI SI

– La „Carol Davila” sunt 5,3 candidati pe un loc

– La UMF „Victor Babes” Timisoara sunt 4,16 candidati pe loc

– La UMF „Gr. T. Popa” Iasi sunt 5,3 concurenti pe loc

– La UMF Targu Mures, concurenta moderata

– Record de candidati la Sibiu – 8,4 pe loc

– La UMF „Iuliu Hatieganu” Cluj, 1995 de candidati

– La Constanta sunt peste 5 candidati pe loc

– 4,4 candidati pe loc la Galati

– La Oradea se incheie inscrierile pe 25 iulie

Candidatii de etnie rroma au alocate, prin ordin MECTS, 5 locuri la buget din numarul total de locuri repartizate pentru anul universitar 2013- 2014. Locurile repartizate candidatilor rromi le asigura acestora admiterea pe criterii minimale (media 5,00) si scutirea taxei de scolarizare. Locurile au fost distribuite astfel: Facultatea de Moase si Asistenta medicala – programul de studii Asistenta medicala – 1 loc, Moase – 1 loc; Balneofiziokinetoterapie si recuperare – 1 loc;  Facultatea de Medicina dentara – programul de studiii Tehnica dentara – 1 loc; Facultatea de Farmacie  programul de studii Farmacie – 1 loc.

Admiterea la Universitatea de Medicina si Farmacie din Craiova se face strict in baza notei obtinute la examenul de specialitate, bacalaureatul si media celor patru ani de liceu fiind criterii de departajare in cazul candidatilor care au acelasi punctaj la examen.

Perioada de inscriere este 8-22 iulie, iar taxa de inscriere este de 200 de lei. Datele organizarii concursului pentru toate programele de studii sunt 24 iulie la Medicina, Medicina Dentara si Farmacie si 26 iulie la programele de studii Moase, Asistenta medicala generala, Balneo-fiziokinetoterapie si recuperare, respectiv Tehnica dentara.

 

Detalii despre admitere la fiecare centru universitar medical puteti consulta accesand link-urile de mai jos:

1. UMF „Carol Davila” Bucuresti

2. UMF „Gr T Popa” Iasi

3. UMF „Victor Babes” Timisoara

4. UMF „I. Hatieganu” Cluj-Napoca

5. UMF Craiova

6. Facultatea de Medicina a Universitatii „Ovidius” Constanta

7. Facultatea de Medicina „Victor Papilian” a Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu

8. Facultatea de Medicina si Farmacie a Universitatii din Oradea

9. Facultatea de Medicina – Universitatea Dunarea de Jos din Galati

10. UMF Targu Mures

Sanatatea Buzoiana va va tine la curent cu desfasurarea concursului de admitere si rezultatele obtinute de viitorii studenti la medicina.


Categorii: Actual, Institutii

Adaugati un comentariu


 

*