Dubla aniversare pentru IPS Epifanie Norocel

15 decembrie 2012 | 0 comentarii |

Inalti ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, oficialitati locale, preoti, elevi si simpli credinciosi, l-au sarbatorit ieri, pe IPS Epifanie Norocel, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, la implinirea a 80 de ani de viata si 37 de ani de la intronizare.

 

IPS Epifanie Noocel

Zi importanta, ieri, pentru Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei. Inalt Preasfintia Sa Epifanie Norocel a implinit 80 de ani de viata si 37 de ani de arhierie in slujba Bisericii Ortodoxe. Inalti ierarhi ai Bisericii Ortoxe, sute de preoti din Buzau si Vrancea, presedintele Consiliului Judetean, Cristi Bigiu, si consilierii locali Aurel Gubandru si Silviu Rosioru, elevi ai Seminarului Teologic dar si simpli credinciosi, i-au urat cu acest prilej, „La Multi Ani !”.

Evenimentul aniversar, organizat la Catedrala Arhiepiscopala cu hramul „Inaltarea Domnului”, din centrul muncipiului, ctitorie a inaltului ierarh, a debutat dimineata, in jurul orei 8:00, cu oficierea Sfintei Liturghii, de catre un sobor de ierarhi format din IPS Teodosie al Tomisului, IPS Casian al Dunarii de Jos, PS Visarion al Episcopiei Tulcei, consilieri si protoierei.

Prin IPS Casian al Dunarii de Jos, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a transmis un document prin care l-a felicitat pe IPS Epifanie Norocel, la implinirea a 80 de ani de viata si 37 de ani de arhierie, dintre care sapte ani la Arhiepiscopia Tomisului si 30 de ani de la intronizarea la Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei. 

Raspunsurile la Sfanta Liturghie, precum si o suita de colide inchinate Sarbatorii Nasterii Domnului, au fost sustinute de coralele preotilor din Focsani, Buzau si Constanta.

In incheierea evenimentului, IPS Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, Epifanie Norocel a trecut in revista realizarile celor 80 de ani de viata si 30 de ani de arhierie traiti in slujba lui Dumnezeu si a oamenilor.  

La sfarsitul evenimentului a avut loc o slujba de punere a pietrei fundamentale a noii clopotnite, care se construieste in curtea Catedralei si va intregi ansamblul ctitoriei Arhiepiscopiei, in municipiul Buzau.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii, ierarhii, consilierii si protoiereii au fost invitati la o „agapa frateasca”, oferita de sarbatorit.


Categorii: Mind & Spirit

Adaugati un comentariu


 

*