Eroii și reproșurile românilor către UE

Astăzi, creștinii ortodocși celebrează Înălţarea Domnului, una dintre cele 12 mari praznice împărăteşti ale creştinătăţii, la 40 de zile de la Învierea Domnului.

De Înălțarea Domnului se înroşesc ouă, se pregătesc bucate, întocmai ca la masa de Paşti, iar salutul este „Hristos S-a Înălţat! – Adevărat S-a Înălţat!”.

În unele zone ale țării se leagă frunze de nuc peste brâu, pentru că Mântuitorul le-ar fi purtat în momentul Înălțării. În alte zone, fetele și feciorii se duc în pădure să culeagă frunze de alun cu care fac vrăji de dragoste sau pentru a le folosi ca plante tămăduitoare. Se zice că Cerurile sunt deschise de la Paști până la Înalțare, iar cei care mor în această perioadă ajung direct în Rai.

Tot în această zi se fac pomeni și se împart pentru morți, în special brânză, ceapă verde, pâine caldă și rachiu. Casele și mormintele se împodobesc, în unele zone, cu frunze de paltin, iar la ferestre se pun frunze de leuștean, pentru noroc și sănătate. Femeile nu împrumută sare și nu dau foc din casă, pentru că altfel toată casa va vui, iar vacile nu vor mai da lapte pentru smântână.

Ziua Înălţării Domnului la cer este pentru noi, românii, şi ziua cinstirii Eroilor neamului din toate timpurile şi din toate locurile, cunoscuţi şi necunoscuţi, care şi-au jertfit viaţa pentru apărarea ţării, pentru realizarea unităţii noastre naţionale şi pentru înlăturarea oricărei forme de înrobire a românilor. Eroii sunt, însă, și subiectul unor glume: 

 

Soțul meu este un erou. A trecut prin doua războaie. A obosit. Și-a închis calculatorul și s-a dus la culcare.

***

10 motive din cauza cărora românii n-au plecat încă la război:

1.Nu știm încă în ce formație să așezăm soldații; 4-4-2 sau 4-3-3.

2.Toți bocancii sunt marimea 44.

3.Muniția de război s-a epuizat la antrenamente.

4.Vopseaua proaspătă de pe tancuri nu s-a uscat.

5.Fregata Regina Maria are I.T.P.-ul expirat de când am intrat în N.A.T.O.

6.Pe hartă apar Kaufland și Carrefour în loc de unități militare.

7.Militarii calificați nu se pot prezenta la război pentru că începe sezonul castraveților în Spania.

8.Motorina costă prea mult pentru a folosi Transportoarele Amfibii Blindate.

9.Binecuvantarea soldaților ar costa o avere dacă ne-am raporta la lista de prețuri a Patriarhului Daniel.

10.Iohannis nu are atâtea decorații „Ordinul Steaua României în grad de cavaler” câti eroi are România.

***

Iată și câteva reproșuri pe care românii le fac Europei:

*Reproșăm Europei că nu ne-a făcut autostrăzi. Deși am intrat în UE în 2007, facem o zi pe drum, când vrem să vedem cum e acolo.

*Reproșăm Europei că n-am absorbit nici 10% din fondurile europene alocate. Dacă știam din 2007 că UE impune atâtea condiții și standarde, continuam să atragem banii tot cu țârâita, prin metode nebirocratice, direct din bancomate.

*Reproșăm Europei că nu ne crește PIB-ul. Partea noastră de treabă ne-am făcut-o conștiincios, în fiecare an, neratând nici o coadă la moaște.

*Reproșăm Europei că nu avem dreptul să urinăm pe Constituție. Tudorel Toader ne spune că, fiind cetățeni europeni, avem drepturi.

*Reproșăm Europei că am început să fim arestați pentru acte de corupție. Mai rămâne să ne activeze clauza de salvgardare pentru că stăm toată ziua de detenție pe Facebook.

*Reproșăm Europei că ne expulzează când ne prinde furând din magazine. Păi de aia au murit eroii noștri la revoluție, pentru 300 de euro?

 


Categorii: Umor

Adaugati un comentariu


 

*