HOROSCOP SANATATE – Saptamana 14 – 20 ianuarie

14 ianuarie 2013 | 0 comentarii |

BerbecBerbec (21 martie – 20 aprilie)

Saptamana aceasta primesti informatii utile, nativ din Bebec, de care ar trebui sa tii cont, chiar daca aparent sunt lipsite de o importanta majora. Poate fi vorba despre un sfat intelept, un gand bun, o sugestie inteligenta care te-ar putea ajuta incepand de saptamana viitoare, mai ales daca se refera la o decizie privind banii, munca si cariera sau la una in care este in joc propria-ti sanatate.

In perioada 14-20 ianuarie, influentele astrale prietenoase dinspre Capricorn iti influenteaza capacitatea de actiune, iar odata cu  noaptea de 19/20 ianuarie, va conta foarte mult ceea ce ai facut sau ai spus in aceste zile premergatoare. Ar trebui sa iei aminte la tot ce presupune dialog, propunere, negociere, tranzactie, informatie sau declaratie pe care o faci tu sau o fac altii in avantajul sau in detrimentul tau, cu privire la profesie, cariera sau un tratament pe care il urmezi, ori la medicul cu care te tratezi. Multe dintre situatiile care te-ar putea ajuta tin de o conversatie, o intalnire, o imprejurare care din care poti prelua o idee ce poate fi valorificata in plan personal.

Dupa 20 ianuarie pot aparea complicatii pe care planetele le-ar putea provoca daca nu esti atent la ceea ce faci sau spui. De aceea, e bine sa valorifici impresiile si sfaturile bune pe care le primesti in aceste zile, la fel cum este cazul sa le opresti sau macar sa le nuantezi pe cele negative.

TaurTaur (21 aprilie – 21 mai)

Pentru tine, nativ din zodia Taurului, exista multiple posibilitati de lamurire cu privire la problemele care te framanta. Din pacate, acestea nu sunt intotdeauna benefice. Poate fi vorba despre locul de munca si cariera, despre pozitia ta socila, despre afaceri sau derularea unor contracte. Daca suferi de o anumita afectiune, analizele iti arata ca tratamentul nu si-a facut efectul, ca sunt necesare noi analize si investigatii, poate chiar o internare in spital. Oricare dintre aceste situatii te va da pste cap, te va face sa nu fii in apele tale si iti va da rureri de cap.

O analiza lucida si echilibrata iti poate umple sufletul de amaraciune sau de dispret fata de un om sau un grup de persoane. La fel ca atunci cand desprinzi un leucoplast sau un bandaj de pe o rana, te vei delimita de acestea si vei aborda o alta atitudine, chiar daca senzatia va fi neplacuta, putand chiar sa usture. Din fericire este de scurta durata.

Decizi ca este mai bine sa-ti vezi de drumul tau, sa devii mai egoist, sa-ti valorifici in plan personal inteligenta, emotiile si convingerile, sa schimbi medicul sau sa recurgi la altfel de tratamente, poate neconventinale. In acest context, ca sa fii sigur ca ai luat cele mai bune decizii, ai nevoie sa intelegi despre ce este vorba, sa aprofundezi problema care te framanta si-ti da somnul peste cap, sa evoluezi prin cunoastere, studiu la zi, performanta si rafinare.

GemeniGemeni (22 mai – 21 iunie)

Saptamana care incepe se desfasoara pentru tine, nativ din Gemeni, intr-un mod mai mult sau mai putin provocator, in funtie de varsta si de locul pe care il oupi in societate, cam la fel ca cea care s-a sfarsit. Exista un singur moment croitic, pe 19 ianuarie, cand sanatatea incepe sa-ti fie pusa la incercare, iar starea generala nu-ti este tocmai favorabila, pentru ca te incearca anumite  nemultumiri ai te confrimti cu usoare crize leagate de un fel de mancare, de un proiect, de o persoana, de ambitia de a fi prezent undeva, de probleme mai mult ubiective si exterioare.

Daca nu esti invitat undeva, ai sentimentul ca nu esti bagat in seama si faci o criza de personalitate, sau ai sentimentul ca ai imbatranit si toata lumea te-a uitat. Faci crize emotionale, mai ales daca esti femeie, izbucnesti in lacrimi sau ai unele iesiri care indica nervi scapati de sub control. In alte cazuri sunt posibile si alte manifestari care tin de sanatate, mai mult in plan psihic, dar si din punct de vedere organic pot aparea disfunctii, survenind pe fondul unei raceli, unei infectii sau unor boli cronice care nu au fost tratate cu grija, care nu au fost rezolvate si acum pot recidiva.

Ramane in discutie si o componenta financiara, legata de proprietati, bunuri si administrarea lor, de documentele care trebuie intocmite pe fondul unor schimbari de statut social sau economic.

RacRac (22 iunie – 21 iulie)

Perioada cuprinsa intre seara zilei de 14 ianuarie ii sfarsitul zilei de 16, cand Luna strabate zodia Pestilor si are o relatie buna cu Soarele si cu restul planetelor din semne de apa, influentandu-te si pe tine, natic din Rac. Astrele iti ofera armonie, stabilitate, o stare de bine interioara psihica si fizica, capacitatea de a fi subtil, rafinat, sensibil, deschis dialogului, invataturii, sugestiilor de a te simti liber sa visezi, sa gandesti, sa proiectezi fara nicio cenzura.

Este un moment de progres, cand se poate face un pas inspirat pentru evolutia personala sau pentru un proiect.

Poate fi insa si un moment mai tensionat din punct de vedere sentimental, in care fie esti avantajat, fie esti pus intr-o situatie neplacuta in care resimti din plin gelozia, invidia, regretele sau ai tendinta de a te izola si de a-ti gasi aleanul in lectura, muzica buna sau pur si simplu in visare. Nu sunt mari leziuni, dar  este in discutie o suferinta cauzata de comportamentul sexului opus. Este un moment apasator, in care constati fie ca nu esti apreciat, fie ca esti dispretuit, ignorat, chiar speculat din punct de vedere afectiv.

Pe 17 si 18 ianuarie poti avea insa o atitudine de cuceritor, de om victorios, puternic, iar daca mai ai si o functie de raspundere, nimic nu te opreste „sa tai in cane vie”, sa fii exigent cu subalternii si partenerii de afaceri.

LeuLeu (22 iulie – 22 august)

Perioada cuprinsa intre 14 si 19 ianuarie ar trebui sa fie pentru tine, nativ din Leu, asemanatoare cu saptamana care tocmai s-a incheiat, cu exceptia zilei de 14 ianuarie, cand pot aparea probleme parteneriale, conjugale, procesuale sau economice care vin de la parteneri si care ar trebui sa-ti aduca un beneficiu financiar. In functie de varsta si de context, confruntarile s-ar putea sa fie furtunoase ori sa se contureze incepand cu 20 ianuarie, cand tensiunile astrale sunt mai accentuate si creeaza stari conflictuale, gata sa explodeze.

Poti fi eroul unor situatii care din punct de vedere legal nu te avantajeaza, in care poti fi amendat, supus unor anchete, expertize sau evaluari stresante, iar acest aspect te priveste mai ales daca esti barbat.

Ramane in continuare semnificativa vibratia celor patru planete care isi urmeaza tranzitul prin Casa Sanatatii, dandu-ti probleme dentare, sensibilitati ale pielii, probleme legate de nivelul mineralelor in organism. Esti mai vulnerabila daca esti femeie, mai ales daca pierzi usor calciu si magneziu. Pe 19 ianuarie, dupa amiaza, vei avea un nou moment stresant, tensionat, cu implicatii de ordin patrimonial sau financiar, in care trebuie sa se vanda ceva, sa se inapoieze, sa se repare, sa se instraineze, sa se recupereze pe fondul unor comportamente incorecte sau doar fals vinovate ale unor membri de familie.

FecioaraFecioara (23 august – 22 septembrie)

Pentru tine, nativ din Fecioara, incepe o saptamana plina de subtilitati, anumite subtilitati astrale marcandu-ti si tie existenta in sensul ca vei avea de infruntat anumite situatii in care astrele te lasa pe cont propriu, nici nu te ajuta, nici nu-ti pun piedica.

In dupa-amiaza si seara zilei de 19 ianuarie se creeaza insa o conjnctura astrala oarecum tensionata, care marcheaza intreaga ta activitate si imagine publica, lucrurile desfasurandu-se intr-o stare conflictuala, dizarmonica si care te obliga sa ai anumite reactii ce nu-ti sunt caracteristice si care-ti vor afecta sanatatea, mai ales pe componenta psihica. Ies la iveala zvonuri, calificative sau etichete care ti-au fost atribuite pentru felul in care te compoorti, vorbesti sau actionezi, fara ca tu macar sa banuiesti si care acum produc efecte. Ele sunt provocate cu intentie, iar intr-o oarecare masura nu sunt departe de adevar, iar tu constientizezi asta si de aceea suporti cu mare greutate acest moment.

Consecintele multor gesturi pe care le-ai facut in trecut isi au originea fie afectiva, fie psihologica sau chiar materiala in aceste evenimente care se petrec unul dupa altul incepand cu 19 ianuarie si vor continua pe 20, 21 si 22 cand nu este exclus sa se produca schimbari esentiale in cariera ta precum si in viata personala, cand vei fi marcat puternic de stres.

BalantaBalanta (23 septembrie – 22 octombrie)

Saptamana iti poate aduce, nativ din Balanta, o serie de probleme de natura contractuala sau parteneriala, in care pot aparea dispute, controverse,  nemultumiri si riposte destul de agresive. Cele mai multe probleme sunt legate de locul de munca si pozitia ta in societate, dar exista si disfunctii in ceea ce priveste sanatatea, reactiile adverse ale unor medicamente sau anumite disfunctii hormonale care se manifesta pe neasteptate.

Multe dintre motivele care stau la baza acestor disfunctii ti se pot parea exagerate, disproportionate, nemotivate sau false. Ar fi bine sa nu ignori insa acel sambure de adevar care le genereaza si sa incerci sa corectezi ceea ce se mai poate corecta, sa nu le lasi sa evolueze, pentru ca nu va fi in avantajul tau.

Al doilea element marcant se configureaza pe 15 si 16 ianuarie, cand se accentueaza o serie de nemultumiri interioare legate de locul de munca si de relatile contractuale. Pot aparea nemultumiri banesti, stres, ingrijorare, se pot produce evenimente care te vor mobiliza sau te determina sa iei anumite decizii.

In sfarsit, 19 ianuarie vine cu o prima concretizare, cu o materializare sau cu o stabilizare a tuturor acestor impresii, discutii si zvonuri, printr-o decizie cu impact financiar clar, ceea ce te determina sa reactionezi la aceste provocari, sa te decizi cum si in ce fel sa actionezi in saptamanile care urmeaza.

ScorpionScorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)

Tu, nativ din Scorpion, te confrunti in aceasta saptamana cu o dorinta imperioasa de interiorizare. Simti nevoia de a te izola si de a medita, de a analiza lucrurile si refuzi orice invitatie la plimbare, la evenimente sociale sau familiale care, de altfel, ti-ar face bine. Esti insa ursuz, taciturn, ingrijorat  si preocupat de o serie de lucruri care pot avea legatura cu viata sentimentala.

In zilele de 15 si 16 ianuarie poti avea accese de nemultumire, de tristete, de regrete, de spaima de viitor, stari interioare care accentueaza labilitatea psihica, emotivitatea si motiveaza aparitia lacrimilor. Zilele de 17 si 18 ianuarie sunt legate de hartuiala la locul de munca, de nervi, de stres si iritare.

Ziua de 19 ianuarie trebuie luata in calcul serios, pentru ca felul in care se aseaza niste conflicte sau directia pe care o iau anumite componente conflictuale  pot conduce la ideea de justitie, proces, de aplicare a legii, la evenimente ce vor urma pana prin luna mai. Cursul lor nu prea poate fi schimbat, dar conteaza cum percepi ceea ce se intampla si nu este bine sa intri in panica sau sa fii debusolat de perspectiva pe care o intrevezi, ci sa incerci sa te pregatesti sufleteste si emotional, sa iti impui o stare de calm si rabdare, incepand cu 20 ianuarie. Chiar si o tacere, o absenta, un abandon, o intarziere, un raspuns care nu vine reprezinta elemente semnificative ce pot fi interpretate ca simboluri tacute.

SagetatorSagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Mintea ta este preocupata in aceasta saptamana, nativ din Sagetator, de o  problema financiara, de un mod in care sa faci bani, dar si de rezolvarea unor probleme iminente de sanatate.

Ti se poate strica automobilul, poti avea un mic accident la drum sau altercatii si confruntari cu oameni ai legii, in urma carora apare o cheltuiala financiara neprevazuta. Altercatiile pot aparea intr-un spatiu public cum ar fi un magazin, o gara sau un spital.

In zilele de 15 si 16 ianuarie iti regasesti calmul, pacea, bucuria de a ramane acasa, de a te linisti. Pe 17 si 18 ianuarie, relatiile pot sa fie mai temerare, cu conotatii sexuale sau afective, mai ales daca esti barbat.

Pe 19 ianuarie, astrele iti dau de furca mai mult in privinta starii de sanatate. Esti vizat daca ai in curs de rezolvare o lucrare dentara, o interventie chirurgicale, o problema de protetica, o problema osoasa legata de maxilare, sau daca ai probleme ale glandei tiroide si ale glandelor paratiroide, dar nu scapi nici daca ai un regim hormonal dizarmonic, dat peste cap, daca faci  tratament. In toate aceste cazuri te-ai afla, treci prin momente grele. La capitolul regim hormonal femeile sunt mai afectate, mai vulnerabile, mai sensibile, iar pe 19 si 20 ianuarie sunt vizate persoanele de varsta a III-a, cand intra in discutie si  o dimensiune psihica interioara rascolitoare.

CapricornCapricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)

Tu, nativ din Capricorn, ar trebui sa faci tot ce-ti sta in putinta ca saptamana aceasta sa-ti rezolvi cele mai importante probleme personale, pentru ca acum esti in plina forta intelectuala, dar la sfarsitul zilei de 19 ianuarie Mercur paraseste semnul tau zodiacal si iti va fi mult mai greu.

Saptamana acesta poti programa „ceasul biologic” sa functioneze cat mai bine de acum incolo, timp de un an de zile. In seara zilei de 19 ianuarie ti va deschide un capitol nou de viata, in care vor avea loc o serie de modificari interioare, existentiale. Asta nu inseamna ca dupa 20 ianuarie nu vei mai fi puternic, ci doar ca anumite elemente de sustinere fizica si mentala se vor stramuta pe Casa banilor. Pe 15 si 16 ianuarie poti trai clipe agreabile, sa ai parte de o intalnire sau de mai multe intalniri placute, de discutii profitabile, relaxante, un soi de modificare a atitudinii interioare, de eliberare de stres si de ingrijorare,  prin relaxare, destindere si bunadispozitie.

Zilele de 17 si 18 ianuarie sunt oarecum zbuciumate, se poate ivi un conflict, o cearta sau un eveniment neplacut cu privire la statutul unor bunuri, al unei averi, de amenintarea unei vanzari paguboase, a unui furt sau un partaj. Pe 19 ianuarie Luna poate sa-ti dea semnale negative legate de o persoana iubita sau de un prieten iar realtia va avea mult de suferit sau chiar se va sfarsi.

VarsatorVarsator (20 ianuarie – 18 februarie)

Este bine sa iei aminte la mesajele pe care corpul le trimite pe 17 si 18 ianuarie, nativ din Varsator, pentru ca de ele va depinde starea ta fizica si psihica in saptamanile si lunile care urmeaza.

In seara zilei de 19 ianuarie conjunctura astrala determina o etapa care incepe acum si se va sfarsi peste un an, in care lucrurile capata un mers extraordinar de rapid si va marca schimbarea unui statut energetic. Vei fi mai in forma, mai viguros, dar te vei confrunta si cu o serie de bulversari in planul constiintei si al atitudinilor provocate de stiri care vin in cascada, de noutati care te obliga in permanenta sa te adaptezi si sa-ti reformulezi atitudinea.

Casa sanatatii tale este puternic marcata de cele patru planete care tranziteaza Capricornul. Te motiveaza mai mult daca esti in varsta, suferind, daca ai probleme osoase, de coloana vertebrala, legate de alcatuirea pielii, parului, dintilor, care pot sa-ti dea tot felul de semnale ca in organism se petrec modificari majore si se instaleaza slabiciuni fiziologice.

Pe 19 si 20 ianuarie Luna va fi un adevarat arbitru al astrelor, dand o nota aparte intregii tale perceptii cu privire la familie, gospodarie, locuinta, dar si foarte multe motivatii de a te intoarce in trecut, de a rememora, a analiza sau de a te desparti cu destul de multa greutate de o serie de repere ale trecutului. Fenomen care va fi retrait, realcatuit si redimensionat in primavara acestui an.

PestiPesti (19 februarie – 20 martie)

Saptamana incepe pentru tine, nativ din Pesti, cu manifestarea unor reactii impulsive, cu schimbari ametitoare de stari interioare, de la maxima incantare sau bucurie, la o profunda depresie, revolta sau manie.

Aceasta alternanta este atat calitativa cat si cantitativa, surprinzatoare chiar si pentru tine, revolutiond intregul tau organism, atat din punct de vedere fiziologic cat si psihologic sau al deprinderileor, trairilor si intentiilor care incep sa fie acum motivate si justificate chiar de starile fizice. Manifestarea unei boli sau acutizarea unor simptome te obliga sa iti reformulezi stilul de viata. Vei medita asupra felului in care poti si trebuie sa muncesti de acum incolo, asupra volumului de munca pe care il poti depune, chiar daca nevoile sau angajamentele sunt peste acest nivel. Esti obligat sa-ti ajustezi stilul de viata si munca la ceea ce iti permite organismul, indiferent de varsta.

Fie ca esti tanar sau matur, vei cunoaste in aceste zile o tulburare fiziologica, dar mai ales vor iesi la suptafata anumite realitati nu tocmai convenabile pentru propria ta sanatate, care se vor manifesta timp de patru saptamani de acum incolo. Ceea ce incepe pe14 ianuarie in organismul tau este, de fapt, manifestarea unei vointe organice care te determina sa-ti modifici stilul de viata. Zilele de 15 si 16 iti ofera anumite subtilitati afective si intelectuale menite sa-ti deschida posibilitatea de a gasi si alte solutii decat cele oferite de viata cotidiana – munca, efort si nervi.


Categorii: Horoscop, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*