„Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si Copiilor”, celebrata si la Buzau

11 octombrie 2012 | 0 comentarii |

Evenimentul, organizat de Eternul Miracol Materna Alinare (EMMA), va avea loc la Catedrala „Sf. Sava”, cunoscuta initial ca „Bisericuta copiilor”, odata cu celelalte orase care vor aprinde o lumina in memoria copiilor plecati din aceasta lume.

 

Organizatia EMMA va celebra, pe 15 octombrie, Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si Copiilor. Acest eveniment se afla la a treia editie in Romania, dar se va desfasura odata cu numeroase alte tari europene, precum si din Statele Unite ale Americii, Canada, Australia si Japonia.

In memoria copiilor care, din pacate, nu au avut nicio sansa la viata, in aceasta zi, la ora 19.00 a fiecarei tari implicate, se vor aprinde lumanari. Flacara va arde timp de o ora si se va crea astfel un Val de Lumina, care datorita diferentei de fus orar, va inconjura planeta si va dura 24 de ore.

In Romania, evenimentul se va desfasura in Bucuresti, la Casa Centrala a Armatei, precum si in cel putin 19 orase din tara, printre care si Buzau.

Buzoienii vor putea aprinde o lumina in memoria copiilor plecati din aceasta lume, odata cu celelalte orase implicate, la Catedrala „Sf. Sava”, cunoscuta initial ca „Bisericuta copiilor”, unde se va organiza evenimentul, dupa cum precizeaza Rodica Luminita Radu, voluntar EMMA.

Ziua de 15 octombrie a fost declarata in 2002, in Statele Unite ale Americii, la initiativa unui grup de parinti, Zi oficiala pentru comemorarea bebelusilor si copiilor. Cu fiecare an, miscarea a luat amploare, ajungand acum sa fie celebrata pe toate continentele.

Pentru prima data, eveniment s-a organizat in Romania in 2010, la initiativa Biancai Brad, fondatoare a Organizatiei EMMA (Eternul Miracol Materna Alinare), organizatie neguvernamentala non-profit, neafiliata politic sau religios, a carei activitate se desfasoara pe baza de voluntariat. Scopul sau este de a preveni mortalitatea infantila si de a oferi sprijin moral familiilor care trec prin tragedia pierderii unui copil sau care isi pierd pruncul inainte ca acesta sa se nasca.  


Categorii: Comunitate, Eveniment

Adaugati un comentariu


 

*